Knipsels van week 46: naailes, Sinterklaas en een nichtje

Het is tijd voor de knipsels van week 46! Het was me het weekje wel: ik gaf naailes voor de mama’s van VVE thuis en we aten bij McDonalds. Zaterdag verwelkomden we Sinterklaas in Almelo en uiteraard werd ’s avonds de schoen gezet. En als klap op de vuurpijl werd zaterdagavond op het nippertje nog ons nichtje geboren, na een akelig lange bevalling. En zondag gingen we dus op bezoek.
Maandag

Maandag werk ik de hele dag op kantoor en ’s avonds is het tijd om in bad te gaan. De kikker van Pepijn blijft gezellig bij mij op het krukje zitten. <3

’s Avonds werk ik aan mijn artikel over de Purpuz Planner. Leuk om elke week te kijken wat er weer voor spreuken in te vinden zijn.

Dinsdag

Dinsdag doe ik gauw een boodschapje en Pepijn mag scannen. Zo leuk dat je bij de DekaMarkt zelf kunt scannen. Dat scheelt echt zo veel tijd!

Die andere topper sleept met het mandje. Altijd feest in de supermarkt.

We eten lekker studentenpasta. Op de foto ziet het er niet zo lekker uit, maar dit is dus echt zo lekker he!

Als de kindjes in bed liggen, pak ik de auto vol met naaimachines en andere benodigdheden. Deze foto stuur ik in de whatsapp-groep en hij zorgde voor veel hilariteit.

Woensdag

En dan is het zo ver: woensdag gaan we naaien met alle moeders van de VVE thuis. Echt super leuk, en iedereen heeft iets gemaakt vandaag. Zelfs de dames die nog nooit eerder achter een naaimachine hebben gezeten! En iedereen was enthousiast, dat is nog wel het leukste van allemaal.

’s Middags houden we de creativiteit nog even vast en gaan we lekker met de strijkkraaltjes aan de gang. Leuk feitje is dat ik uiteindelijk alles af kon maken, omdat Lize er al gauw de brui aan gaf.

Ik maakte een Sinterklaas en stoomboot van strijkkraaltjes. En dat lukte nog ook :-). Ze staan nu te pronken bij ons op de plank in de woonkamer.

Donderdag

Donderdag probeerde ik deze pepernoten aan de kids te slijten, maar ze vonden ze niet lekker. Dat vond ik stiekem helemaal niet erg, want er blijft dan des te meer voor mij over. Hoewel ik wel moet zeggen dat dit een heel klein zakje is hoor!

Vrijdag

Goedemorgen! Als Lize vrijdag is aangekleed, klimt ze gauw in ons bed onder de warme dekens. Heerlijk nog even op de tablet kijken :-).

Mijn moeder brengt Lize naar school en ik rij met Pepijn naar Enschede. En moet je kijken wat een mooie lucht onderweg. I love it!

En nog 1, voor het afleren, ha. Ik vind dit dus echt zo mooi he. Daar kan ik echt van genieten.

’s Avonds heb ik geen zin om te koken en als ik de kindjes vraag wat ze willen eten, zegt Pepijn: ‘Donalds!’. En dat wordt het dus: McDonalds.

Bij de Happy Meal van Lize zat een haarknipje van de Powerpuff Girls. Dat vond ik vroeger geweldig, de Powerpuff Girls, ha, dus een lekker nostalgisch speeltje bij de Happy Meal vandaag .

Zaterdag

En zaterdag is het dan eindelijk zo ver: de intocht van Sinterklaas! Vanaf 12:00 uur was er al vanalles te doen in de stad, maar wij gingen iets later. Gelukkig is het net droog als wij de auto parkeren, en er gebeurde vandaag iets wat we in de 34 jaar dat ik leef nog nooit heb meegemaakt: Sinterklaas kwam aan op de afgesproken tijd! Echt stipt om half 1 voer de boot de haven in. Wat een feest.

Flink zwaaien natuurlijk! We konden het goed zien, gelukkig.

En er waren ook nog minstens 3 boten met pieten, ha.

Kijk dat lieve snoetje van Lize.. <3

Aan het begin (of eind) van de haven staat het paard van Sinterklaas al klaar. We wachten niet tot Sinterklaas er in en gaan vast de stad in. Dat is een goeie zet, want er is op dat moment nergens wat te doen (heerlijk dus om even te winkelen).

Zondag

Als we dan zondag beneden komen, liggen er 2 cadeautjes bij de schoenen van Lize en Pepijn. En pepernoten uiteraard.

Lize vond het helemaal geweldig en ging direct aan het uitpakken.

Pepijn liep er eerst straal langs en toen ik zei dat hij naar zijn schoen moest kijken, pakte hij zijn schoen zonder cadeau, hahaha. Die moest duidelijk nog even wennen aan het hele Sinterklaasgebeuren.

Er moest uiteraard direct gespeeld worden met het nieuwe speelgoed. Sinterklaas had duidelijk goed ingekocht.

Gisteravond om half 12 is mijn (middelste) zusje bevallen van een meisje. Het was een hele lange dag, en een enorm vervelende bevalling, maar uiteindelijk is alles goed en vandaag mochten ze naar huis. Omdat we vandaag even op visite mogen komen, naai ik nog gauw de mandjes voor haar slaapkamer in elkaar.

En zo zit ik op de terugweg in de auto van Berkel en Rodenrijs naar Almelo deze blogpost af te typen, omdat het toch iets later werd dan gedacht.

Hoe was jouw week? Heb je ook al de schoen gezet? Ik ben benieuwd!

xx
Loes
6 Reacties

 1. 20 november 2017 / 13:46

  Wat leuk zeg dat jullie met z’n allen achter de naaimachine hebben gezeten. Het lijkt mij ook harstikke leuk om te doen, ik zie het steeds vaker! Hier heeft ons kleine meisje van 1 voor het eerst haar schoen gezet. Stiekem gewoon omdat haar moeder dat leuk vond haha zij kreeg er natuurlijk niets van mee.

  • Loes
   Auteur
   20 november 2017 / 21:31

   Het is ook erg leuk om te doen! Gewoon proberen, dat naaien. Hoewel, het kan erg verslavend zijn 😉
   Ah ja, wat leuk dat er voor het eerst een schoen is gezet! Goed bijbrengen die tradities, heerlijk toch!

 2. 21 november 2017 / 06:31

  Leuk, deze overzichten! Ik vind dat je snoezige kindjes hebt en ik heb nu wel heimwee naar de tijd dat mijn kinderen nog eh, je weet wel, Sinterklaas actief beleefden, zeg maar. Gefeliciteerd met de geboorte van je nichtje!

  • Loes
   Auteur
   21 november 2017 / 12:07

   Dank je wel Hennie! Ah ja, kan me je heimwee helemaal voorstellen. Ik ben zo’n fan van Sinterklaas :-). Gelukkig deelt de rest van de familie die liefde, dus we vieren het nog wel een paar jaar, gok ik!

 3. 21 november 2017 / 17:02

  Gefeliciteerd met jullie nichtje! En wat een leuke foto’s! Het is wel een bijzondere tijd hè, nu de sint weer in het land is!

  • Loes
   Auteur
   21 november 2017 / 17:08

   Dank je wel! Ja, ik hou enorm van Sinterklaas. Blijft een magisch feest. En kerst er achter aan, ook leuk, maar we vieren eerst uitgebreid Sinterklaas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *