Knipsels van week 49: winterwonderland, sneeuw en klussen in Pepijn’s kamer

Tijd voor de knipsels van week 49! Het was een fijne week, waarin ik het huis versierde met krijtstift, we de school kerst-klaar hebben gemaakt en we thuis de kerstboom zetten. Maar het mooiste van deze week vond ik wel de sneeuw: het bleef ook nog een beetje liggen. Wat is de wereld toch mooi onder zo’n wit, poezelig lakentje. Prachtig!

Maandag

Ik maakte vandaag helemaal geen foto’s, het was gewoon another day at the office.

Dinsdag

Goedemorgen! Vanochtend werk ik thuis. Dat werkte best fijn zo, met 3 beeldschermen :-).

’s Middags is het nog net even licht genoeg om wat foto’s voor mijn blog te maken (deze was bedoeld voor het artikel over het oogschaduwpalette van Catrice).

Als het donker wordt, besluit ik om de krijtstiften uit de kast te halen. Op Instagram zag ik de mooiste tekeningen van winterwonderland voorbij komen en ik dacht: laat ik dat zelf eens proberen! Ik ben best blij met het resultaat, ondanks dat het niet helemaal kaarsrecht is geworden. Als het buiten donker is, kun je het het beste zien. <3

Woensdag

Woensdag is het eindelijk weer een keer tijd om over te blijven. Pepijn wil graag zijn kikker mee in de kinderwagen, en ik vond het goed vandaag. Omdat het koud is, krijgt de kikker een dekentje met de woorden ‘lekker slapen, kikker’. Ik smolt. <3

Na het overblijven moet de school nog even versierd worden voor kerst. Pepijn mag in de tussentijd gezellig bij Lize in de klas blijven, en het is net of hij al jaaaaaren naar school gaat.

Ondertussen probeer ik samen met de stagiaire en een andere moeder van school de boel een beetje aan te kleden. Daar ging nog best wat tijd in zitten. Dit is overigens niet het eindresultaat hoor :-).

En aan het einde van de middag maak ik ook nog even een leuke tekening op de schuifpui. Ook best aardig geworden. Mijn krijtstift is nu bijna leeg, haha, dus de rest van het huis moet maar even wachten.

Als we ’s avonds voor het slapen gaan nog even tv kijken, geeft Pepijn even een show bij de microfoon. Ha, hij wilde geen pyjamabroek aan en zie ‘m staan. Hij kan zo bij Guns ’n Roses.

Nog geen uur nadat hij in bed is gegaan vliegt Pepijn zijn kamer uit en schreeuwt hij alles bij elkaar op de overloop. Ik vlieg dus ook naar boven om te kijken wat er is: ‘vlieg in bed’, zegt hij. Als we gaan kijken, vinden we een lieveheersbeestje op de rand van zijn bed. Tja, die horen er ook niet natuurlijk! Pepijn was helemaal in paniek en dus hebben we beneden op de bank nog lekker even geknuffeld.

Donderdag

Als ik donderdag op kantoor kom, ligt er een leuke verrassing op mijn bureau: een heerlijke letter van Tony Chocolonely. Die heeft het einde van de week niet gehaald, kan ik je vertellen ;-).

Vrijdag

Vrijdag werk ik een halve dag en aangezien Pepijn bij opa en oma in Enschede is, kan ik ’s middags lekker even met Lize op pad. We gaan eerst samen naar de kapper en daarna naar de kerstmarkt op de Kinderboerderij.

Het is best wel een beetje koud en Lize heeft honger, dus we halen lekker een wafel (alles om de kinderboerderij te sponsoren ;-)).

Aan het einde van de middag gaan we Pepijn ophalen en als we thuis komen door een sneeuwstorm zien we dat de sneeuw toch al een beetje blijft liggen. Jeej!

Zaterdag

Zaterdagochtend eten we kaiserschmarrn, maar de appelmoes is op.. En dus eten we er geraspte appel bij. Dat is eigenlijk minstens zo lekker!

En na het ontbijt zetten we alles van de Paw Patrol in elkaar en het wordt een mooie bende zo bij elkaar.

Dan is het tijd om naar de Intratuin te gaan om een kerstboom te halen. Uiteraard wil Lize nog even in de draaimolen.

En na het uitzoeken van de kerstboom gaan we nog even kwijlen bij al het leuks dat de intratuin te koop heeft.

Oh man, pak allemaal maar in, dit mag zo bij ons in huis!

En dit ook, dan wordt het helemaal gezellig in de vensterbank. <3 <3

Ze hebben zelfs een heel rek met allerlei ‘kerstballen’ voor kinderen: met minions, paw patrol, peppa big en nog meer. Wel voor minstens 7 euro per stuk, dus die hebben we laten hangen.

’s Middags gaat Ton volleyballen, maar nadat we samen de lampjes in de boom hebben gekregen. Daar moest natuurlijk even een foto van gemaakt worden. Het stomme is dat ik (nog) geen foto van de boom heb als ie helemaal is opgetuigd, dus die hou je nog van me te goed.

Zondag

Zondagmorgen willen we de trein rondom de kerstboom leggen. En we moeten (weer) erg lachen om Pepijn: die maakt een weg om zijn kerstboom. Echt alles bij Pepijn loopt altijd uit op iets met auto’s. Volgens zijn oma lijkt hij op zijn vader (die vroeger soortgelijke dingen deed). Ik vond het wel weer geniaal bedacht.

Ze zaten eerst op een aparte stoel, maar als je zo dicht bij elkaar zit, gaat het allemaal veel makkelijker. Schatjes.

Vandaag is het eindelijk tijd om met de kamer van Pepijn aan de slag te gaan: de plankjes en alle leuke dingen liggen al even klaar, maar het ontbrak nog een beetje aan de tijd.

Kijk hoe leuk het is geworden: de beer (die ook prikbord is) heeft Pepijn van Sinterklaas gekregen.

En deze poster kochten we laatst al een keer bij Babypark (en we hebben bijpassend servies, haha).

Tot slot hebben we de Eland nog opgehangen (die is van Intratuin) en moet je kijken hoe leuk dit hoekje nu geworden is. Stiekem ben ik heel jaloers hoor, ik wil ook zo’n kamer!

En hoewel de sneeuw niet echt doorzet vandaag, levert het toch een prachtig plaatje op met mijn mooie getekende ramen. Love it!

Mijn auto sneeuwt al aardig onder. Hoewel het wel dikke, papperige sneeuw is.

En nog even de sneeuw door die andere mooie tekening :-).

Als Pepijn op bed ligt, spelen wij even kwartet. Lize heeft deze mooie plankjes van mijn moeder gekregen en nu kan ze veel makkelijker haar kaarten beheren. Erg makkelijk (ook voor Uno!).

En ’s avonds eten we falafel, die was erg goed gelukt dit keer. Yummy!

En zo komt er een einde aan de knipsels van week 49, een week waarin we ons huis in winterwonderland-sferen brachten en we (voor mijn gevoel) eindelijk de kerstboom kregen. Heerlijk!

Is jouw huis ook al helemaal klaar voor de kerst? Of staat de kerstboom nog niet? Enne, heb jij een echte boom of een kunstboom? Praat mee in de comments!

xx
Loes5 Reacties

 1. 11 december 2017 / 11:14

  Wat een gezelligheid. Leuk met de stiften op het raam tekenen.
  Wij hebben een nepboom. Maar dan ook echt nep. De ballen en lampen kunnen er niet eens uit. Dus hij gaat zo de doos weer in. Ideaal. ๐Ÿ˜‰

  Ik ben benieuwd naar jouw versierde variant boom.

  • Loes
   Auteur
   16 december 2017 / 22:10

   Thanks! Ik vind het ook helemaal leuk zo. Mijn man is echt anti-nepboom. Op zich is het natuurlijk best wel handig. Hij staat zo, en is ook zo weer weg. Zonder al die troep! Maar gelukkig regelt manlief alles qua transport en opruimen, dus ik heb zo ook niets te klagen ๐Ÿ™‚

 2. 12 december 2017 / 07:00

  Die kerstman volkswagen bus op de foto heb ik gekocht! Haha. Wat een leukjes zijn er toch bij. Je raamdecoraties vind ik prachtig!

  • Loes
   Auteur
   16 december 2017 / 22:08

   Thanks! Oh, die bus is echt geweldig! Ik heb dit jaar dus heel veel nieuwe versieringen gekocht en kwam er bij het optuigen van de kerstboom achter dat ik ook nog heel veel decoratie had.. Dus heb met mezelf afgesproken dat ik niet meer mag kopen ๐Ÿ™

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *