Knipsels van week 21: 3 verjaardagen, 65 km gefietst en hittegolf

Zo, dat was me het weekje wel weer! We hadden 3 (kinder)verjaardagen, ik verbouwde de de fiets van manlief met een decoupeerzaag, we fietsten 65 km op Hemelvaartsdag (echt waar..) en genoten natuurlijk van het mooie weer. Tijd voor de knipsels van week 21!

Maandag

maandag (1)-

Maandag begint het weer goed voor mij (not), ik word wakker met knallende migraine. Zo erg dat ik met een slaapmasker op probeer te slapen, want zelfs met mijn ogen dicht vind ik het te licht in onze kamer. Ik slaap eigenlijk de hele dag en als deze meneer wakker wordt van zijn middagslaapje, zijn de hamers in mijn hoofd een stuk minder hard aan het slaan. Hij komt dus lekker even bij me kroelen. <3

maandag (2)-

Aan het einde van de middag komt de postbode het cadeau van zoonlief brengen. Het moet nog in elkaar gezet worden en manlief maakt zich ’s avonds even goed kwaad om het voor elkaar te krijgen. Mooi he, ik ben jaloers!

DInsdag

dinsdag (1)-

Goedemorgen! Mijn hoofdpijn is vandaag nog steeds aanwezig en ik hoop maar dat het weg trekt als we leuke dingen gaan doen. Ook noodzakelijke dingen overigens, maar goed. Over deze foto: deze meneer is zo’n verschrikkelijke copycat. Als ik mijn zonnebril op mijn hoofd (in mijn haren) zet, doet hij precies hetzelfde. Lekker ding.

dinsdag (2)-

Diep teleurgesteld ben ik, dat mijn souvenir uit Frankrijk (die lekkere Savon de Marseille) gewoon bij de Etos te koop is!!!

dinsdag (3)-

Als ik de Etos uit loop, is het ineens verdacht stil in de kinderwagen, en wat denk je: meneer is in slaap gevallen! Tja, had ie maar niet om kwart over 7 al wakker moeten worden…

dinsdag (4)

Bij de speelgoedwinkel kom ik de trekker tegen die ik vorige week voor 50 cent (!!) op de rommelmarkt scoorde: er hoorde dus nog eigenlijk een kar achter. Best een goede deal dus, als ie eigenlijk 15 euro heeft gekost!

dinsdag (5)-

Ik loop even bij de ANWB naar binnen voor wat kaarten van Zweden en Denemarken, ter voorbereiding op onze vakantie en deze meneer draait zich in de wandelwagen om alsof het zijn bedje is. Hij trekt veel bekijks, hihi.

dinsdag (7)-

We zijn goed bezig met ons trainingskamp voor Scandinavie, want ’s middags bak ik wafels, jeej! Dit recept valt nog niet helemaal in de smaak, dus ik probeer binnenkort nog even wat anders.

dinsdag (8)-

Aan het einde van de middag kijken we lekker even TV en kijk dan hoe schattig zoonlief nog met zijn beentjes ligt. Alsof ie nog zo’n kleine baby is.

Hij vindt het altijd prachtig als hij zichzelf ziet. <3

dinsdag (10)-

En dit ook, dit is toch gewoon te schattig? Die beentjes van hem, ik zou ze op kunnen eten. (Niet echt hoor!).

WOensdag

woensdag (1)-

Goedemorgen! Tijd om boodschappen te doen. En dan moet er altijd even gespeeld worden op de roltrappen natuurlijk :-).

woensdag (2)-

Het is weer tijd om over te blijven op school en we nemen de rugzak ook weer mee.

woensdag (3)-

Er was thema ‘kunst’ op school en na schooltijd is er een soort expositie: in elke klas laten ze hun zelfgemaakte kunstwerken zien. Zoals je ziet had de kleine meid Mondriaan als onderwerp in de klas. Zo leuk!

woensdag (4)-

’s Middags mag deze knappe dame ook nog even naar de kapper, want het werd tijd om er een stukje af te knippen.

woensdag (5)-

Het blijft wel lang, en de kapper maakt er prachtige invlechten in (ik ben jaloers!).

woensdag (6)-

’s Avonds bereid ik de fietsen voor op onze fietstocht van Hemelvaartsdag. Nu zoonlief ook achter in het zitje zit, hebben we een probleem met de fietstassen. En die wil ik nou net wel heel erg graag meenemen. Manlief is er niet vanavond en ik ga dus lekker even knutselen in de garage. Het lukt me op de fietstassen er op te krijgen bij manlief en met een klein houten plankje blijft het allemaal netjes zitten. Lang leve de decoupeerzaag!

Donderdag

donderdag (1)-

Donderdag hebben we een verjaardag van ons neefje in Enschede en omdat het Hemelvaartsdag is, besluiten we op de fiets te gaan. Het is immers ‘maar’ 26 km. Manlief vindt een mooie route via de knooppunten, maar eenmaal op weg, blijken ze niet allemaal te kloppen. We moeten dus een stukje (…) verder fietsen. En halverwege blijkt dat manlief een lekke band heeft.. We pompen de band 2 keer op en het laatste stuk racen we naar Enschede. 40 km op de teller en we moeten nog weer naar huis. Fijn.

donderdag (2)-

In Enschede heb ik de band geplakt en na wat rust en lekker eten gaan we weer naar huis. De kids vallen al snel in slaap achterop (gelukkig) en wij fietsen rustig naar huis over de F35 (grotendeels). Man, wat een eind fietsen kan ik je zeggen. En ’s avonds krijg ik me toch zere benen, niet te zuinig. Maar ja, wat wil je ook, als je ‘zomaar’ 65 km gaat fietsen!

Vrijdag

vrijdag (1)-

Vrijdag werk ik gewoon en de dames van de kantine hebben er weer een feestje van gemaakt; broodje kroketburger, broodje gebakken ei en een slaatje. Helemaal geen straf om te werken zo!

vrijdag (2)-

Omdat het weer zo lekker is, besluiten we nog maar even een rondje te wandelen.

vrijdag (3)-

En dat is helemaal geen straf. Eigenlijk ligt ons kantoor best mooi!

vrijdag (4)-

vrijdag (5)-

Als we op de brandtrap bij ons pand staan, hebben we uitzicht op dit zwanenpaar, met 3 jongen en een ei (hopelijk vandaag niet meer). Zo leuk om te zien! Ze gingen zwemmen met de kleintjes en dat was echt te schattig voor woorden.

vrijdag (6)-

’s Avonds eten we bij opa en oma in Enschede en deze meneer is het ergens niet mee eens en moet heel erg huilen. Ik vond ‘m schattig en maakte een foto.

vrijdag (7)-

We haalden lekker patat en een loempia. Een heerlijke vrijdagavond-maaltijd!

vrijdag (8)-

’s Avonds koelt het een beetje af en dat is reden voor manlief om zijn hobby uit te oefenen: vuur maken!

Zaterdag

zaterdag (1)-

Zaterdag hebben we weer een verjaardag in Enschede: ons (andere) neefje wordt 2 en we blijven lekker eten. De zon schijnt heerlijk, maar eigenlijk is het wel een beetje te warm.

zaterdag (2)-

Mijn ouders zijn een paar dagen weg en ik besluit hun tuin te sproeien. Goed idee, de volgende ochtend trok er een dikke vette regen- en onweersbui over, dus het had weinig zin.

Zondag

zondag (1)-

En zondag vieren we zelf feest, omdat zoonlief (bijna) 2 jaar is! Hij krijgt hier het cadeau van zijn grote zus, en zit er helemaal klaar voor. Lieffie.

zondag (3)-

En beneden wacht zijn cadeau van ons: een trap-tractor (van John Deere!!). Hij is er helemaal blij mee, en de kleine meid ook, zoals je kunt zien, haha.

zondag 4 (1)-

Het lijkt eerst erg bewolkt te blijven, maar het trekt toch open. En we besluiten het badje in de tuin te zetten. Met de glijbaan er in natuurlijk, want dat is wel het allerleukst.

zondag 4 (2)-

En als meneer klaar is met zijn middagslaapje is het tijd om de taart aan te snijden en de kaarsjes uit te blazen!

zondag 4 (3)-

Er wordt direct volop gespeeld met het nieuwe speelgoed (Thomas de trein!).

zondag 4 (4)-

En tegen etenstijd steken we de Cobb aan, dit keer met hamburgers.

Ondertussen is iedereen weer vertrokken en zitten de knipsels van week 21 er al weer op! Komende week weer ‘gewoon’ werken en zaterdag komen ze de raamdecoratie opmeten. Ik ben zo benieuwd!

Hoe was jouw week? Heb jij lekker vrij gehad of moest je vrijdag ook gewoon werken?

xx
Loes

1 Reactie

  1. 29 mei 2017 / 10:38

    Nog gefeliciteerd met de kleine man!
    Wat superlief die zwanen. Wat een gekke plekken zoeken ze toch uit?
    En shit van die migraine. Ik had zaterdag ook de hele dag knallende hoofdpijn. Gelukkig geen migraine.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *