Knipsels van week 19: een nieuwe fiets, een ‘college’ gelukskunde en moederdag

Tijd voor de knipsels van week 19! Een week waarin ik eigenlijk niet zo heel veel foto’s maakte (voor mijn doen dan). Ik kocht mijn nieuwe fiets, vond er een prachtig zitje voor achterop bij en maakte de eerste kilometers. Het weekend was goed gevuld met een feestje op zaterdagavond (zonder kater dit keer, Nicole!) en natuurlijk Moederdag op zondag.

Maandag

maandag (1)-

Op de Local Sunday Market kocht ik dit lieve konijntje. Dochterlief en konijn zijn onafscheidelijk en er wordt een beetje veel geknuffeld. Dat heeft tot gevolg dat het armpje los ging, en dat moest ik natuurlijk repareren.

maandag (2)-

Als het konijntje klaar is, kan hij weer lekker in zijn lucifersdoosje slapen.

Dinsdag

dinsdag (1)-

Dinsdagochtend schijnt de zon zo hard dat we lekker op de fiets naar de stad gaan. En het grappige is wel dat dit bijna de laatste keer is dat meneer in het zitje voor op de fiets zit.

dinsdag (2)-

In de stad kopen we lekker even een stukje chocola en zoals je kunt zien, vindt zoonlief er helemaal niets aan.

dinsdag (3)-

En die zonnebril. I love it! Het is zo’n lekker ding!

dinsdag (4)-

Het centrum van Almelo wordt dus verbouwd en ik kijk met open mond naar de lege plek hier. Zo gek om te zien! Zoonlief vindt al die grote machines prachtig dus we blijven even kijken.

dinsdag (5)-

Als we naar huis fietsen, wordt de lucht steeds donkerder. Gelukkig blijven we droog tot we thuis zijn.

dinsdag (6)-

’s Middags haal ik de kleine meid uit school en als we thuis zijn besluit ze met haar ‘vogelstudie’ bezig te gaan :’). Zo leuk, ik heb zo’n prachtig boek met vogels en ze kent er steeds meer! ‘Kijk mama, dit is een ijsvogel’ (en dat klopte dus ook nog). Toen ik haar vroeg hoe ze dat wist, zei ze ‘Dat staat er toch!’. Tja, als ze kon lezen, dat had ze dat gezien inderdaad. Wijsneusje.

Woensdag

woensdag (1)-

Vandaag is het weer tijd voor overblijven op school. Samen met deze meneer en al zijn knuffels (en een rugzakje met brood en drinken natuurlijk) vertrekken we naar school. We konden lekker buiten spelen na het eten en zoonlief moest echt huilen toen we weer naar huis gingen (hihi).

woensdag (2)-

En ’s middags kan ik mijn nieuwe fiets ophalen, jeej! Op mijn oude fiets kon geen zitje op de bagagedrager en nu zoonlief steeds groter wordt, was dat wel noodzakelijk. Deze fiets kan wel een zitje achterop (gelukkig maar) en ik ben er helemaal blij mee!

donderdag

donderdag (1)-

Donderdag werk ik de hele dag en als ik om half 6 in de auto stap, kom ik niet eens normaal van het terrein af: de hele rotonde staat vast. Goede oefening van mijn geduld.

donderdag (2)-

Manlief moest van ver komen en dus eet ik vast met de kids met mijn ouders, zodat die op tijd naar huis kunnen. Het is na het eten nog heerlijk weer en als manlief belt dat hij er bijna is, rennen wij naar het begin van de straat om hem op te wachten.

donderdag (3)-

Als we op het grasveld wachten komt deze witte poes uit de buurt even lekker knuffelen.

donderdag (4)-

Ik maakte deze foto nog even om naar vrienden te sturen van wie we deze plant voor in de tuin kregen (als stekje). Hij slaat goed aan!

Vrijdag

vrijdag-

Vrijdag werk ik weer de hele dag en ’s avonds haal ik de kids op uit Enschede. De boom bij opa en oma in de tuin is inmiddels zo dichtgegroeid dat het bijna een tent is. En een goede verstopplek natuurlijk.

zaterdag

zaterdag (1)-

Zaterdag moet er natuurlijk gefietst worden, want mijn nieuwe fietszitje is binnen! En kijk dan hoe mooi hij staat op mijn nieuwe fiets! Ik ben helemaal gelukkig. Het leuke van dit zitje is dat ‘ie ook in slaapstand kan. En dat wilde ik graag voor de kleine man.

zaterdag (2)-

Manlief gaat ’s middags met de kleine meid naar Brandweerman Sam in het theater en ik ga nog gauw even boodschappen doen met de kleine man. Dit is de bouwput in het centrum van Almelo en als je heeeeeeeeeeeel goed kijkt (en weet wat je zoekt) zie je mijn auto staan op het parkeerdek in de verte.

zaterdag (3)-

Hier staat de auto dus en je kijkt nu naar de plek waar ik net stond. Echt zo vreemd om dit te zien! Alles wat hier stond is dus gewoon gesloopt. En ik word een oude taart, want nu kan ik zeggen ‘Weet je nog, daar stond vroeger het pand van de VVV’ (en meer van die onzin).

zaterdag (4)-

’s Avonds hebben we een feestje in ’t Hookhoes in Almelo, ter ere van het 13-jarig huwelijk van vrienden van ons. Dat begon al om 19:00 met Mirjam Spitholt die een ‘college’ gaf in Gelukskunde en dat was zo ontzettend leuk! Wist je bijvoorbeeld dat 40% van je geluk maakbaar is? Toen ik zondag wakker werd, moest ik nog aan veel dingen uit het verhaal van deze dame denken.

Zondag

Omdat onze kids uit logeren zijn, mogen we uitslapen. Dat was echt het beste cadeau voor Moederdag en dus slapen we uit tot bijna 9 uur! Vet fijn. Mijn ouders waren zwemmen met de kids in de ochtend en ze kwamen lekker lunchen bij ons, en daar heb ik eigenlijk helemaal geen foto’s van gemaakt.

zondag 1

Na het slaapje van de kids vertrekken we naar Enschede om te eten bij mijn schoonouders en we beginnen met heerlijke taart.

zondag 2

Manlief was wandelen met de hond en de kids (en oma) en de kleine meid kwam allemaal leuke bloemen tegen onderweg die uiteraard geplukt moesten worden (lelietjes van dalen!). Zoonlief mocht het bosje aan mij geven, en dat ging zo schattig! En het allerschattigste was dat hij het bosje terug wilde hebben toen we naar huis gingen.. Hihi.

En zo is het weer zondagavond en zit de week er alweer op. Dit waren de knipsels van week 19!

Heb jij Moederdag gevierd? En hoe was jouw week?

xx
LoesGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *