Knipsels van week 12: zieke kids, auto wassen, een ‘gratis’ rokje en food festival twente

Afgelopen week was weer een bijzondere. De kleine meid mocht volledig naar school, maar werd halverwege de week echt ziek. Verder was het natuurlijk heerlijk weer en dus vond ik het tijd om de auto eens in het sop te zetten. En dat heerlijke weer zorgde er ook voor dat we zondag lekker op de fiets naar het (indoor!) Food Festival Twente gingen.

Maandag

maandag 1

Maandag werk ik de hele dag op kantoor en als ik thuis kom, hebben we nog lekker restjes van gisteren. Lasagne, lekkere kaasjes met ciabatta en tomaat met mozzarella, jummie!

maandag 2

En nog ijsjes als toetje! Ik eet de buitenkant (chocola) van de mini-magnum en deze meneer kauwt zo de hele binnenkant weg. Tja.

maandag 3

We maken deze foto nog even voor Opa en Oma. De kleine meid kreeg dit prachtige barbiehuis van hen (net naar boven gesleept, er zitten nog veeeeel meer meubeltjes bij), en moet je kijken hoe prachtig het staat op haar kamer. En het is zo’n mooi huis! <3

maandag 4

En natuurlijk maak ik weer een lekker lunch voor de volgende schooldag klaar. Ik ben zelf stiekem ernom jaloers, haha.

Dinsdag

Ook vandaag werk ik de hele dag op kantoor. Omdat mijn ouders bijna op vakantie gaan passen ze vandaag op in plaats van donderdag, zodat ik donderdag vrij ben.

dinsdag 1

’s Avonds mag ik weer naar naailes, en ik maak een rokje voor de kleine meid. Haar jurkje wat ik vorige week maakte viel toch echt wel groot uit en de legging die ik er bij had gemaakt paste wel. Ik had nog genoeg stof van de jurk over en ging dus leuk met kleine paneeltjes aan de slag. Zo kon ik van alle restjes stof een heel rokje in elkaar draaien en heb ik dus eigenlijk een ‘gratis’ rokje. Zo leuk!

dinsdag 2

En dit is het eindresultaat. Staat prachtig!

Woensdag

woensdag 1

Als de kleine meid naar school is woensdagmorgen rij ik met de kleine man naar Roetgerink in Enter. Hij moet echt een zomerjas hebben, en ik had wat op internet besteld, maar dat was niet echt wat. Bij Roetgerink vond ik gelukkig 1 leuke jas (veel van die akelige synthetische zweetstof) en ik shop direct een paar t-shirts en een leuke korte broek.

woensdag 2

Mijn auto is echt heel erg vies en dus is het tijd om ‘m te wassen. Ik ben bang die ‘ie in de wasstraat niet schoon word, en dus ga ik het lekker met de hand doen. Deze kleine man wil ook zijn laarzen aan, een emmer met water en een spons. Wat een goede hulp <3

woensdag 3

En als we de auto van binnen schoonmaken moeten we natuurlijk ook even ‘autorijden’ (=draaien aan het stuur). Met zonnebril uiteraard. Kleine filmster.

woensdag 4

Als ik de kleine meid uit school haal is ze helemaal in tranen, omdat ze in haar broek had geplast. Dat was natuurlijk helemaal niet erg (extra kleren genoeg), en toen ik haar troostte, voelde ik al dat ze enorm warm was. ’s Middags gingen we toch nog even naar de logopedie, waar deze voetbaltafel staan, maar ’s avonds heeft ze 39,4 koorts, en een heel vies, dicht oog.

Donderdag

Ik maak niet zo heel veel foto’s, maar we beginnen dus bij de huisarts vandaag (voor de 2e keer deze week, want manlief was maandag al met de kleine man geweest…). Conclusie: onstoken oog en het fijne virus dat de kleine man ook had. We krijgen oogdruppels mee naar huis, maar wat een hel om die toe te dienen bij een kind wat dat echt niet wil…

donderdag (1)-

’s Avonds eten we nog maar weer een ijsje als toetje, maar meneer vindt cappuccino toch niet zo’n lekkere smaak. Ik wel. <3

Vrijdag

vrijdag (1)-

Vrijdag is het een beetje schipperen. Omdat de kleine meid echt ziek is, kan ze niet naar Opa en Oma in Enschede. Deze meneer voelt zich gelukkig wat beter en zit bij het ontbijt zo naar mij te grijnzen, haha. Lekker ding he? In de ochtend lukt het me qua werk om toch wat mailtjes te beantwoorden en ’s middags komt manlief en huis en ligt deze meneer op bed, waardoor ik nog flink wat uurtjes kan maken.

vrijdag (2)-

Omdat ik thuiswerk zet ik een pot thee. Ik kom in de kast nog deze prachtige theebloem tegen. Kreeg ik ooit voor mijn verjaardag. Prachtig om te zien (lastig om te fotograferen), en nog lekkere thee ook!

vrijdag (3)-

’s Avonds eten we aardappelen met rode kool en gehaktbal, en deze meneer werk 1,5 gehaktbal naar binnen. Ik geloof dat hij echt wel weer beter is. Gelukkig.

zaterdag

Als we zaterdag wakker worden zien we dat 2 dagen kindermishandeling (lees: oogdruppels toedienen) zijn vruchten begint af te werpen en dat de koorts ook goed zakt. Als de kleine meid wakker wordt, gaat ze direct spelen. Dat is heeeel anders dan de afgelopen 2 dagen. Fijn om te zien.

We drinken heerlijk koffie buiten in de zon, wat heerlijk dat het zonnetje steeds zo schijnt he. Ik kan er echt wel aan wennen!

zaterdag

Aan het eind van de middag gaan we naar Lars en Nicole, pannenkoeken eten. Daar hebben ze een piano en dat nodigt altijd uit om te spelen. Isa kan al een beetje piano spelen en de kleine meid wil graag helpen. Zo schattig om te zien.

zondag

Zondag beginnen we weer in de tuin, manlief maait het gras (wat een topper he) en we drinken weer lekker koffie buiten. Zo fijn!

zondag 1

Als de kids geslapen hebben gaan we fijn op de fiets naar Food Festival Twente op het Indiëterrein in Almelo. Dat is een indoor foodtruck-event .

zondag 2

En ze hadden zoveel leuke foodtrucks. Deze suikerspinkraam had een bellenblaasmachine.

zondag 4

zondag 5

Hier haalden we een heerlijke piadina caprese, jummie!

zondag 6

Zo leuk, die muntjes.

zondag 7

zondag 8

Hier stond een beste rij voor de hamburgers en ik kan nu zeggen dat ik snap waarom. Echt super lekker.

zondag 9

Ik heb er alleen een foto van gemaakt, van deze fudge-kraam.. Man, wat een boel lekkers! Maar vond het niet passen bij het ‘avondeten’.

zondag 10

Als ik een selfie wil maken, kruipt deze meneer zo heel schattig tegen mij aan, als een volleerd selfiemodel. Had ik al gezegd dat ik verliefd ben? <3

zondag 11

Oke, ook nog een pizza. Die trouwens ook vet lekker was. Wij zijn eigenlijk wel op zoek naar een bezorger die zulke lekkere dunne pizza’s maakt. Suggestions, anyone?

zondag 12

Twee duckfaces. Zo vader, zo zoon, zullen we maar zeggen. Lieffies.

zondag 13

En op het eerste gezicht lijkt dit misschien een ijsje, maar het is dus kip, met een lekker sausje en een soort rode coleslaw. Man, wat was dit lekker. Ik deelde heel veel maaltijden met manlief (want dan kun je meer proeven), maar ik had stiekem een beetje spijt dat ik er maar 1 had meegenomen. (Al was het alleen maar omdat de (leuke) jongen achter die foodkraam me ‘jongedame’ noemde *proest*).

zondag 14

Er was ook een kidscorner, maar onze kids waren er nog net iets te jong voor. Gelukkig vonden ze het ook leuk om achter elkaar aan te rennen. En deze blije bekkies zeggen genoeg toch?

zondag 16

Als we naar buiten lopen, schijnt de zon precies naar binnen in deze hallen, prachtig gezicht.

zondag 15

En ik maakte nog even deze foto van het Indiëterrein. Mijn afstudeerproject ging over dit terrein. Het is de oude textielfabriek van Koninklijke Ten Cate en er zit dus heel veel historie op dit terrein. Inmiddels is een deel van de bebouwing afgebroken en is er plaats gemaakt voor woningen. Ook is er een deel bewaard gebleven en ik blijf dus voor altijd een soort klik met dit terrein houden. Er is zoveel veranderd dat ik er wel een beetje van schrok, maar ik ben zo benieuwd hoe dit bijvoorbeeld over 10 jaar is. Volgens mij wordt het een prachtige plek om te wonen. *nostalgische modus uit*

Zo, dus dat was mijn week (in niet al te weinig woorden). Heb jij ook zo van het lekkere weer genoten? En ben je al gewend aan de zomertijd?

xx
Loes1 Reactie

  1. Esmee
    27 maart 2017 / 21:21

    Oei dat kip-ijsje! Met zo’n presentatie zou mijn brein afhaken denk ik… het lijkt zo veel op ijs en ik kan me niet voorstellen dat het lekker is als je dan ineens de smaak van kip met coleslaw krijgt! Wel gaaf dat festival! Ziet er uit alsof je hebt genoten! Wij waren vorig jaar ook en ik wil dit jaar eigenlijk ook wel weer heen.

    Heel leuk hoe je die lunchtrommel hebt gemaakt! Dan wordt lunchen wel echt een feestje. Doet me denken aan die bento boxes. Wat een lieve selfiefoto ook trouwens, te schattig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *