Kerstmarkt in Oberhausen

Ik heb dus lekker 2 weken vakantie. Dat vind ik wel zo lekker! Omdat manlief op maandag ook altijd vrij is, besloten we vandaag kerstmarkt en shoppen te combineren: we gingen met het hele gezin naar Centro Oberhausen.

Dat was op zich een leuk plan, ware het niet dat gans vakantievierend Nederland zo ongeveer dezelfde gedachte had..  De laatste 2 kilometers duurden ongeveer 3o minuten.. Helaas.

20151221_121453_HDR

Bij binnenkomst treffen we al deze prachtige pop van de Notenkraker.

De kerstmarkt is rondom Centro geplaatst, en het ziet er wel gezellig uit. Aangezien ik natuurlijk eerst moet plassen, gaan we eerst bij Centro naar binnen.

20151221_123106

Binnen in Centro hangt prachtige kerstversiering, verderop was het nog mooier, maar dat ben ik vergeten te fotograferen. Je kunt hier al wel een beetje zien hoe druk het was, maar het werd nog drukker.

We vonden het binnen veel te druk en te warm, dus na de nodige boodschappen (lees: DM leeggekocht!) gingen we lekker naar buiten. We hadden veel bekijks met de kleine meid op de KidSit, wat blij ben ik daar nog steeds mee.

We eten lekker Bratwurst en Reibekuchen met appelmoes. Dat hoort voor mij echt bij een kerstmarkt. Hoewel we die dingen meestal eten als het al donker is, haha, kon het nu voor de lunch ook best.

We lopen langs de verschillende gezellig kraampjes en verbazen ons over de meuk die er soms verkocht wordt. En hoe verder je van de eettentjes af komt, des te rustiger het wordt. Overigens ben ik blij we hier naartoe zijn gegaan, want met de kinderwagen konden we hier prima rijden, zonder dat het echt vervelend werd. Dat kwam omdat de kraampjes eigenlijk maar aan 1 kant van de straat waren opgebouwd.

Dit vond ik wel een plaatje: van die prachtige kersthuisjes. Die mogen van mij allemaal wel mee naar huis :).

20151221_143452

Bij dit leuke standje hebben we een paar leuke broodplankjes meegenomen (van Hello Kitty en Olaf van Frozen) met de namen van de kids erin gezet. Dat vind ik ook echt een souvenir van de kerstmarkt.

20151221_144953

En tot slot onze vaste prik: een zakje met gesuikerde amandelen. Dat kopen we eigenlijk ieder jaar op een kerstmarkt. Hadden we vanavond bij de thee nog lekker wat te snacken!

xx
Loes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *