Tafel dekken | Het kerstdiner

Ondanks dat de temperaturen bijna tropisch zijn, komt kerst toch echt steeds dichterbij. En daarbij komt ook het concreet nadenken over het kerstdiner. Ik vind het altijd heerlijk om plaatjes van mooi gedekte tafels te bekijken (dan kom ik helemaal in de kerstsfeer). Vandaag heb ik voor jullie 10 prachtige plaatjes ter inspiratie.

tafel1

Allereerst deze prachtige rustieke tafel. Het mooie vind ik hier dat het hout-thema overal in terugkomt: onderzetborden van een schijfje van de stam. Prachtig! Een mooi stuk midden op de tafel met dennenappels en kaarsen in verschillende lengtes.

tafel8

Deze mooie witte setting vind ik toch heel ‘kerstig’. Ik hou van de rendieren/hertjes op zo’n servies. Voor mij mogen die overigens het hele jaar door op m’n servies staan hoor, maar zo voor de kersttafel vind ik het ook mooi. Verder is dit decor rustig gehouden, met glazen waxinelichtjeshouders en alleen wat dennenappels.

tafel2

Echt een feestelijke setting met glitters! Ik vind hier die glazen bordjes in kerstboomvorm zo leuk. Zelf hebben we geen kerstservies, daar heb ik geen ruimte voor. Ik vind het er altijd wel erg leuk uit zien. Op deze tafel verder ook weinig kleur, maar met alle glitters en kaarsjes ziet het er prachtig uit.

tafel3

Aan deze kersttafel vind ik de pot met walnoten fantastisch. Walnoten horen voor mij echt bij deze periode. Eigenlijk nog net iets meer bij oudejaarsavond: mijn ouders hadden vroeger al-tijd walnoten met oudejaarsavond. Nu ik al jaren op mezelf woon, probeer ik die traditie vast te houden en toen ik laatst bij de supermarkt was, heb ik maar weer een zakje meegenomen (die overigens al lang weer leeg is haha). Maar verder op deze tafel wat meer traditionele kerstkleuren: rode kaarsen en groene deco.

tafel7

Ik ben niet echt van rode kleuren in huis, maar met kerst wil ik wel een uitzondering maken. En wat ik leuk vind aan dit servies is de getekende kerstboom op het bordje. Dit zou je zo zelf kunnen maken met een porseleinstift. Lijkt me leuk om volgend jaar met dochterlief te proberen!

tafel5

Nog een rustieke tafel. Ik vind die boomstamschijven zo leuk op tafel! En dan een mooi servetje erbij met een rendier erop, ik hou er van. Deze tafel is verder prachtig rustig gehouden, maar wel met sfeer. Ik vind het geblokte tafelkleed er ook helemaal bij passen. En dan de groene accenten: het plaatje klopt helemaal.

tafel6

Dan een leuk idee voor het bestek: in een kerstsok! Zo kom je toch ook helemaal in d kerstsfeer. Enige jammere van deze methode van bestek neerleggen is alleen dat je maar bestek voor 1 gang kwijt kunt.

tafel4

Dit hele plaatje klopt voor mij: de ruimte waar de tafel staat is prachtig versierd, en de tafel zelf is simpel maar toch feestelijk gedekt. Let op het rendiervel (denk ik :)) op het bankje. Mooie lampjes en kaarsjes overal, hier zou ik zo willen eten!

tafel9

Dan vergeet ik ook de kleine eters niet: een kinderkersttafel. Een papieren tafelkleed waar een aantal dingen op staan die de kindjes uit kunnen voeren en dan afstrepen (zoals kerstliedjes zingen, kerstboom versieren, rendiersnacks maken). Onze kids zijn er nog net iets te klein voor, maar zo maak je tafelen voor kinderen ook leuk.

tafel10

Deze prachtige setting wilde ik jullie niet onthouden: een ontbijtkersttafel. Heerlijk licht is alles en niet teveel poespas. Toch vind ik er echt een kerstsfeer in zitten, alleen al door de kleine kaarsjes bij het bord.

Wat is jouw favorieten tafelsetting?

xx
Loes

 

2 Reacties

  1. Angelina
    21 december 2015 / 16:17

    Heel leuk! Vooral de 4de van de rondjes, bedankt voor het delen want ik kon de bron niet meer vinden haha. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *