Jurken blijven dragen in de herfst met deze tips

Het is wel echt herfst he, inmiddels. Hoewel we 2 jaar geleden eind oktober ook nog 25 graden hebben gehad, denk ik niet dat zoiets dit jaar gaat gebeuren. Maar zeg nooit nooit! Ik heb inmiddels al een paar nieuwe items voor mijn herfst- en wintergarderobe geshopt, dus bijna klaar voor dit seizoen. Ook heb ik nog een aantal leuke zomerjurkjes in de kast hangen. Die zijn eigenlijk te koud voor de herfst en winter, maar toch ben ik van plan om ze nog aan te doen. Die jurken blijf ik dragen in de herfst met de tips in mijn blog. Benieuwd?

jurken in de herfst

Hoeveel jurken heb jij in je kast?

Zelf vind ik die vraag eigenlijk best lastig om te beantwoorden, want eerlijk gezegd tel ik ze niet zo heel vaak. Wel heb ik een duidelijke scheiding op seizoen: ik heb zomerjurkjes (in lichte kleuren en van licht materiaal) en herfstjurken (die vaak wat donkerder van kleur zijn en ook van ander materiaal). Toch heb ik afgelopen zomer een aantal jurkjes gekocht die qua kleur ook heel goed passen bij de herfst of zelfs bij de winter. Alleen qua mouwlengte zijn ze niet zo heel geschikt om in een koude periode te dragen. Maar met wat kleine aanpassingen ga ik die jurken toch dragen in het komende seizoen. Ben je overigens nog op zoek naar iets nieuws? Kijk dan eens naar deze stijlvolle jurken van aboutyou.

Tip 1: Draag er een dikke panty onder

Een fijne dikke panty onder je jurk zorgt voor extra warmte. Er zijn zelfs panty’s met een thermolaagje. Die gebruik ik overigens zelf nooit, mij te warm! Maar ik heb wel verschillende panty’s in 60 denier, en niet alleen in het zwart! Superhandig voor onder een jurkje of lange rok van dunne stof.

Tip 2: Draag een trui over je jurken

Deze tip heb ik zelf inmiddels al een paar keer toegepast: aan het eind van de zomer hadden de jurkjes al zo’n mooie cognackleur. Met een prachtige zwarte trui erover (en die panty’s uit tip 1) ben je klaar voor de kou! Ga je liever voor een poncho over je jurk? Dat is helemaal hip deze herfst!

jurken blijven dragen in de herfst met deze tips (1)

–> Dat is trouwens ook 1 van de dingen die ik fijn vind aan de herfst: dat een poncho en sjaal weer om mogen.

Tip 3: Ga voor western boots

In de zomer is een sandaal of slippertje top voor onder je jurken, maar dit najaar is de western boot helemaal hip. Of je nou gaat voor een enkelboot of een lange laars: het mag allemaal! Zelf heb ik de perfecte western boot nog niet gevonden (wel qua kleur en stijl, maar niet qua maat, boehoe), maar ik zoek gewoon nog even door.

Tip 4: Kies een mooi vest

Bij sommige jurkjes staat een vest heel mooi. Tegenwoordig kun je eigenlijk eindeloos variëren, want wil je een kort of een lang vest? En dan een met of zonder knoopjes? Met een v-hals of ronde hals? Genoeg te kiezen en supermakkelijk om te combineren met je jurken.

zomerjurk dragen in de herfst

Oh en ben je nog op zoek naar een fijne colsjaal en armwarmers voor bij je jurk, om zelf te maken? Nadat ik Outlander had gekeken, wilde ik zelf net zo’n mooie set als Claire Fraser. Op mijn Instagram staat in de highlights beschreven hoe je dat moet doen (en wat je nodig hebt). Absoluut te doen voor beginners!

Heb jij ook jurken in je kast hangen die eigenlijk te koud zijn met dit weer? En hoe zou jij die combineren?

xx
Loes

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *