Jongenskamer | Inspiratie

Toen ik vorige week op een ochtend bij onze kleine man op de slaapkamer kwam, zag ik hem verwoede pogingen doen om te gaan zitten in zijn bedje. Met zijn 7,5 maand vond ik dat best snel, maar dat terzijde. Ik schrok eigenlijk een beetje van deze actie, want jawel, het bedje stond nog hoog. Diezelfde dag nog heb ik de schroeven verwijderd en mijlpaal: meneer slaapt laag. Langzaamaan begin ik nu ook te fantaseren over zijn slaapkamer voor als hij wat groter is. En hoewel dat nog wel even zal duren, is dromen nooit verkeerd!

Dan begint mijn zoektocht op Pinterest, en man, wat kun je daar een tijd aan kwijt zijn zeg.. Zo veel leuke dingen zijn er te vinden! Ik laat je een aantal van mijn favorieten zien. Voor over een paar jaar dus, want onze babykamer kan nog wel even mee (hé, daar moet ik ook eens een post over schrijven, met mooie foto’s erbij :)).

Donna Dotan Photography Inc.

Ik vind de sfeer in deze kamer echt super. Voor jongens, maar toch ook lief. En dan lekker zo’n berenvelletje op de grond. De tipi en de paddenstoelen maken het helemaal af.

jongenskamer 07

Geweldig toch, deze superhelden-posters aan de muur. Ook hier een stoere boel, maar toch een knipoog naar lief door een soort van Nijntje te gebruiken.

jongenskamer 02

Wat meer kleur in deze kamer. Ik hou van het bos-thema van de knuffels: vos en hertje. En dan die boekjes zo aan de muur: i like!

jongenskamer 10

Een mooie witte basis in deze kamer. Ik vind vooral de poster van de wereldkaart aan de muur leuk, en die loopauto.

jongenskamer 05

Weer zo’n lekker vachtje op de grond, en die hertenkop aan de muur. Dat is iets wat ik ook heel leuk bij ons zou vinden.

jongenskamer 11

Dit zou een perfecte jongenskamer in een hut in het bos kunnen zijn. Wilde dieren op bed, een kampvuurtje (van ‘knuffel’-hout, haha!) en een boomstammetje om op te kappen, super!

jongenskamer 12

Weer een mooie hertenkop aan de muur, dit vind ik ook een prachtexemplaar. Het bed kan tevens dienen als bank en vind ik zo wel stoer.

jongenskamer 08

Dit leuke klus-huisje zou prachtig staan op de slaapkamer van zoonlief. Ik weet alleen niet of ik ‘m zo in houtkleur zou laten, of toch een kleurtje zou geven. Dat past iets beter bij de slaapkamer.

 

jongenskamer 09

De sfeer in deze kamer vind ik erg leuk, maar het behang maakt het wel een beetje druk. Wij hebben structuur op de muren, dus behang gaat hoe dan ook niet lukken, dus de rest van de aankleding zou weer wel kunnen (hertenkop-alert!).

jongenskamer 15

Deze poster, geweldig toch?

jongenskamer 06

Om even door te gaan op het superhelden thema: ik vind die kussens echt leuk. En weer zo’n mooie trapauto. Ook de kasten in een soort van grachtenpandjes-stijl vind ik erg leuk.

jongenskamer 13

Dit vind ik zo’n leuk idee voor op de slaapkamer: zo’n tipi. Gezellige kussens er in en dan heb je echt een eigen plekje voor je kleintje. Ik vind de kleuren erg mooi, zou mooi gecombineerd kunnen worden met de gele accessoires op onze babykamer.

jongenskamer 04

Deze is dan ook wel weer lekker hyggelig. Die besneeuwde bergen boven het hoofdeind vind ik leuk. En ook het kleurgebruik, niet zo’n steriele kamer.

jongenskamer 14

Dit is dan wel weer iets voor op wat oudere leeftijd: een bureau van een doeltje. Leuk idee!

jongenskamer 03

Ooh, sterren op de muur! En dat maantje erbij, helemaal mijn stijl. Het bedje vind ik ook leuk: zo kunnen kindjes niet uit bed vallen (of dan vallen ze niet ver naar beneden ;)). Dat snoetje op die zak, leuk als waszak bijvoorbeeld.

Jogenskamer 04

Schattig en toch stoer, deze kamer. Dat kleedje op bed met die Nijntjes, ik vind het helemaal leuk. En dan weer die superhelden op het kussen. Barbapapa op het bed: leuk allemaal.

Mijn hoofd zit al weer helemaal vol ideeën, haha, maar voorlopig heb ik ze nog niet echt nodig.

Wat is jouw favoriet?

xx
Loes

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *