Je haar zelf kleuren tijdens lockdown: wel of niet doen?

Het blijft lastig he, dat die kappers nog steeds (bijna) onbereikbaar zijn. Kinderen met haren tot over de bril en onooglijke kapsels tref je overal (behalve bij de premier, overigens ;)). Mijn man is een lucky guy, want die woont gewoon met z’n kapper samen (lees: ik sjees de tondeuse tweewekelijks over zijn hoofd, supermakkelijk). Bij Lize heb ik me ook al stiekem gewaagd aan een knipbeurt. Met haar lange haar durfde ik dat wel aan. Pepijn is een ander verhaal en als ik naar mezelf kijk laat ik het maar zoals het is qua knippen. Dat durf ik echt niet! En hoe zit het dan met de kleur? Ga jij je haar zelf kleuren tijdens lockdown?

Je haar kleuren tijdens lockdown_ wel of niet doen_

Grijze haren

Ja, laten we het eens hebben over grijze haren. Vorig jaar kon ik er niet meer omheen: het werd écht tijd om mijn haar te kleuren. Omdat ik van mezelf al heel veel verschillende kleuren in mijn haar heb, leek het me een goed idee om niet voor een egale kleur te gaan. En omdat ik van mezelf enorm breekbaar haar heb, koos ik ervoor om niet zelf te gaan knoeien, maar om de kapper om hulp te vragen. Coupe soleil of highlights kreeg ik, hoe je ze ook maar wilt noemen. Mijn eigen kleur zie je ook nog een beetje en het akelige grijze was verdwenen. Vlak voor de 2e lockdown heb ik nog een bezoekje gebracht, maar inmiddels is het toch echt wel tijd om de kleur een beetje bij te werken.

Je haar zelf kleuren tijdens lockdown met WECOLOUR

Als je op zoek bent naar professionele haarverf die je thuis kunt gebruiken, die ook nog eens vrij is van ammonia, PPD, siliconen en resorcinol, dan ben je bij WECOLOUR aan het juiste adres. Mocht je je afvragen wat zij dan wel in hun haarverf stoppen, dan is het antwoord makkelijk. Er zitten natuurlijk verzorgende ingrediënten in, zoals arganolie en calendula-extract. Daardoor is deze verf veel zachter voor je haar dan reguliere verf. Daarnaast is het ook veel beter voor het milieu.

De haarverf van WECOLOUR ruikt heel neutraal en prikt niet, want hij is minder schadelijk voor haar en hoofdhuid. De verf is zo puur mogelijk en bevat dus geen schadelijke stoffen. Via de haarkleuradviestool kun je heel makkelijk achterhalen welke kleur geschikt is voor jouw haar. Heb je dan een kleur uitgekozen, dan kun je bij het haarkleuradvies ook nog meer tips lezen (om bijvoorbeeld te mengen met een andere kleur voor een beter effect).

De tube haarverf die je vervolgens (per brievenbuspost!) krijgt opgestuurd kun je gebruiken voor schouderlang haar. Als je alleen je uitgroei gaat verven, kun je er wel 2 keer mee doen. Wanneer je niet alle verf en activator mengt, kun je de verf tot wel 12 maanden bewaren (en dus vaker je uitgroei bijwerken).

–> Misschien vind je dit ook leuk: Tangle Teezer of look-a-lik: getest!

Nog meer mooie producten

Naast haarverf verkoopt WECOLOUR ook een heel assortiment aan haarverzorgings- en haarstylingsproducten. Daar heb ik een heleboel dingen van mogen testen.

haren zelf kleuren tijdens lockdown (2)-

In de collectie:

  • WECOLOUR Shampoo
  • WECOLOUR  Conditioner
  • WECOLOUR  Argan Silk
  • WECOLOUR  Colour Mask
  • WECOLOUR  Dark Bamboo Shampoo
  • WECOLOUR  Mousse
  • WECOLOUR  Wax

Deze producten zijn, net als de verf, gemaakt op basis van de filosofie as pure as possible. De shampoo schuimt veel minder dan de shampoo van de drogist, want er zitten geen of zachte sulfaten en parabenen in en het is veel beter voor je haar, de kleur en je hoofdhuid. De shampoo ruikt heel fris en maakt je haar echt squeaky clean. Daar krijg ik altijd extra volume van in mijn haar. De Dark Bamboo is een shampoo op basis van witte klei en zwarte bamboe. Het goedje ruikt heel lekker en voelt enorm verkoelend aan op je hoofdhuid. Je brengt het aan op handdoekdroog haar, laat het even inwerken en wast het daarna uit.

De Argan Silk is een serum dat je haar beschermt tegen UV-straling. Ook houdt het serum je kleur langer mooi en door de verzorgende werking ziet je haar er stralender uit. En de Colour Mask is een extra leuk product: het beschermt en herstelt je haar en hoofdhuid tijdens het verven, maar je kunt het ook als los masker gebruiken. Zo heb ik het gebruikt en mijn haar wordt er superzacht van. Mijn favoriet? Absoluut de Dark Bamboo en de Colour Mask!

Welke kleur kies jij?

Mocht jij inmiddels toe zijn aan een ‘vers’ kleurtje in je haar om je uitgroei te laten bijwerken, dan weet ik het wel. Helemaal als je op zoek bent naar een product dat je haren niet beschadigt. WECOLOUR haarverf is zo puur mogelijk, zonder ammonia. Het is veel zachter voor je haar en hoofdhuid dan reguliere haarverf. Bovendien blijft de kleur ook veel langer mooi. Met de handige kleuradviestool krijg je online advies over welke kleur verf past bij jouw haar. Mocht je er toch niet helemaal uit komen? Dan kun je een foto per mail versturen en krijg je advies op maat. Super toch?

Heb jij je haar zelf gekleurd tijdens lockdown? En hoe ging dat? Ik ben benieuwd!

xx
Loes

 

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking met WECOLOUR. Zie voor meer informatie mijn disclaimer.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *