Getest: Tangle Teezer en look-a-like: getest!

Als je de verschillende beautyblogs moet geloven, is de Tangle Teezer de heilige graal onder de haarborstels. Inmiddels zijn er verschillende dupes op de markt die claimen net zo fijn te zijn. Een tijdje geleden kwam ik er 1 tegen bij Kruidvat, voor € 1,50. Ik dacht: dat moeten we proberen. Want die lange haren van dochterlief zijn soms moeilijk te temmen. Toen mijn moeder een week later bij Kruidvat een haarkleuring kocht, kreeg ze daar een andere borstel bij: ook leuk om te proberen. En vervolgens had Etos afgelopen week de ‘echte’ Tangle Teezer in de aanbieding. En nu we toch bezig zijn met vergelijkend warenonderzoek, moeten we die natuurlijk ook nog even proberen. Kijk je mee naar welke nu de fijnste is?

tangle teezer
tangle-teezer-review-1

Laten we beginnen met de Tangle Teezer. Ik heb de ‘Salon Elite’ in deze prachtige kleur roze uitgekozen.

tangle-teezer-review-2

Ik blijf het wonderbaarlijk vinden hoe dit een haarborstel kan zijn eigenlijk.

tangle-teezer-review-4

De pinnetjes voelen echt heel erg zacht en je kunt ze makkelijk ‘buigen’.

tangle-teezer-review-5

Het was nog een hele uitdaging om deze foto te maken met mijn linkerhand, haha, maar de Tangle Teezer ligt dus echt heel makkelijk in de hand. Overigens is het ook prima om hem met links vast te houden.

tangle-teezer-review-8

En dan de ’tegenstanders’ van de Tangle Teezer: links de mooie bloemborstel en in het midden de Anti-klitborstel, beide van Kruidvat. Lekker roze allemaal he… 🙂

tangle-teezer-review-9

–> Misschien vind je dit ook leuk: zelf je haar kleuren?

Vorm

Qua vorm verschillen ze behoorlijk: ik moet zeggen dat ik de bloemborstel ook erg prettig in de hand vind liggen, de middelste borstel totaal niet.

tangle-teezer-review-11

Borstelharen

Qua borstelharen zijn ze alledrie verschillend: de Tangle Teezer heeft de korste borstelharen. De Anti-klitborstel van Kruidvat heeft de meest stugge haren.

tangle-teezer-review-14

tangle-teezer-review-15

De bloemborstel ligt qua formaat heel prettig in de hand en heeft hele zachte borstelharen, die makkelijk door het haar komen, zowel bij nat  als bij droog haar.

tangle-teezer-review-16

tangle-teezer-review-17

De Anti-klit-borstel kun je op 2 manieren vasthouden, en eigenlijk vind ik beide methoden niet heel fijn, het is het net niet. Ook zijn de borstelharen erg stug en hard, waardoor je bijna op je hoofd ‘slaat’ als je je haar borstelt. Dit is absoluut de minste van de 3.

Conclusie: wint de Tangle Teezer?

Ik had niet gedacht dat ik het fijn zou vinden om mijn haren met een kunststof borstel te kammen. Zelf wissel ik qua borstel al jaren af tussen een exemplaar met houten pinnetjes en één met ‘haren’. Ik weet nooit precies wat ik nou handig vind, en moet zeggen dat ik veel borstels ook echt te duur vind. Nu ik deze borstels in huis heb, gebruik ik mijn andere borstels eigenlijk helemaal niet meer. En voor het uitkammen van de lange manen van dochterlief zeker niet, want die is wat meer kleinzerig dan ik (hihi). Op droog en nat haar blijven deze dus echt favoriet!

Ik kan zelf niet goed kiezen tussen de echte Tangle Teezer of de bloemenborstel, ik vind ze allebei even fijn. Mijn tip als je zelf op zoek gaat naar een Tangle Teezer of een look-a-lilke: zoek er dus 1 met hele zachte pinnetjes, want volgens mij is dat de truc.

Ben jij ook zo’n fan van zulke haarborstels? Of heb jij een andere favoriet? Ik ben benieuwd!

xx
Loes
4 Reacties

 1. 8 november 2016 / 08:38

  Ja super!! Ik heb er toen één bij de kapper gekocht en kan niet meer zonder!

  • Loes
   Auteur
   9 november 2016 / 17:13

   Haha, dat kan ik me helemaal voorstellen!

 2. 10 november 2016 / 07:11

  Leuk dat je het getest hebt! Wij gebruiken de echte al jaren, ik heb nog nooit een nepper gezien. Zolang de haartjes even zacht zijn maakt het dus niet uit. Goed om te weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *