Hoe neusdruppels leiden tot gelakte nagels

DSCN3804

Het begon eigenlijk allemaal best een tijdje geleden. Snotneuzen bij beide kids, niezen, hoesten en proesten, je kent het wel. Verkoudheid dus. Mama doet ondertussen ook lekker mee in het snotteren (hoewel het bij mij nu iets lijkt te verbeteren, heb ik helaas wel een blaasontsteking, joy…). Twee dagen geleden vond ik dat de kleine meid toch wel erg warm aanvoelde, en jawel: koorts.. Een zetpil helpt dan altijd erg goed, maar mevrouw heeft inmiddels de leeftijd dat je haar niks meer wijs maakt.. Temperaturen lukt vaak nog wel, maar die zetpil, dat werd een heel ander verhaal..

Huilen, schoppen, slaan, nog meer hoesten, totaal overstuur was ze. Uiteindelijk is het me toch gelukt om die zetpil er in te krijgen (iets met mommy-skills :)), maar sindsdien heeft ze eigenlijk liever niet dat ik ook maar naar haar billen wijs, zeg maar. Lastig dus met het verschonen van de luier..

Gistermiddag werd het drama nog groter toen haar neus echt helemaal dicht zat. Ik kreeg 1 neusdruppel (spray) in 1 neusgat (want dat leek haar zo leuk: neusdruppels, maar oh wat viel dat tegen :(). En na een achtervolging door het hele huis heb ik neusgat 2 maar even gelaten voor wat het was. *zucht*

Gisteravond met naar bed gaan, zat haar neus zo dicht dat ik niet dacht dat ze zou kunnen slapen, dus ik stelde opnieuw voor om er een neusdruppel in te doen.. Nou, het huis was te klein. De zetpil deed al ‘pijn’ (die was gelukkig weer sneaky gelukt), en die neusdruppels mochten echt niet.

Toen kwam papa met een goed idee: als ze de in beide neusgaten 1 druppel deed, zou ze een cadeautje krijgen. Peuters zijn heel gevoelig voor chantage (hihi), dus mijn man had al een tijdje terug allerlei spulletjes gekocht, die ze uit zou mogen kiezen bij goed gedrag (iets met een bord met stickers die je kunt verdienen bij goed gedrag). Belonen helpt vaak erg goed!

En jawel, dat werkte.. Hoewel, eerst maar half. Want na die ene druppel was het toch lastig om die 2e druppel ook te doen. Pas toen papa met de zak met verrassingen aan kwam zetten, lukte de 2e ook. En wat koos de kleine meid uit: een nagellaksetje! Met blanke lak, 8 buisjes met glitters, en heuse nagelstickers.

Toen kwam het volgende probleem: de kleine prinses wilde direct nagels lakken. Na de belofte om het morgen echt te gaan doen, ging mevrouw toch eindelijk slapen, en kon ze ook nog fatsoenlijk adem halen door haar neus. Missie geslaagd dus.

En vanochtend was het dus zover, toen zoonlief op bed ging, werd de eetkamertafel omgetoverd tot een echte nagelsalon.

DSCN3806

Het Hello Kitty schort ging aan, een placemat op tafel, en lakken maar! Omdat ik zelf niet zoveel vertrouwen heb ik de blanke lak uit dit soort setjes heb ik mijn eigen base- en topcoat er maar bij gepakt.

DSCN3805

Het resultaat mag er zijn toch! Op elke vinger een andere kleur glitters (nou ja, bijna dan, want iets met 8 potjes en 10 vingers..). Ondertussen hebben we lekker youtube op de iPad aan gezet, want dan lukt stilzitten echt super goed.

En toen moest mama ook een lakje op de nagels. Aangezien ik niet zo van de losse glitters ben, heb ik de kleine meid uit mijn eigen voorraad laten kiezen. Het moest deze worden:

Een rood-oranje kleur van Essie (299 – Fifth Avenue). De basecoat is ook van Essie (komt uit een setje van 3 van Big Bazar), en de topcoat is Out the Door van INM. Dat vind ik echt de fijnste topcoat die er is. In het setje van Essie zat ook een topcoat, maar die werkte niet zo briljant: na 1 dag ging de nagellak al chippen, helaas. Nu is nagellak bij mij nooit zo’n lang leven gegeven, maar met deze topcoat gaat het toch iets langer.

Op de nagels: In het gewone licht is het nog iets roder dan op de foto, maar ik ben weer helemaal blij. En zo kwam het dus, dat een verkoudheid er voor zorgde dat we mooi gelakte nagels kregen :).

xx
Loes

3 Reacties

  1. 7 januari 2016 / 07:33

    Hahaha mijn nichtje is echt precies zoals jij beschrijft!!! Echt heel erg leuk om te lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *