Het leed dat damestassen heet

Zoals je in mijn ‘what’s in my bag‘-post van vorig jaar kon lezen, was ik heel gelukkig met mijn mooie gele handtas. Helaas moet ik vertellen dat hij eind december, na ruim 3 jaar trouwe dienst, het loodje heeft gelegd :(. Intenst verdrietig ben ik, dat snap je wel, dat hij niet meer is.

Maar het levert wel een leuke nieuwe uitdaging op, namelijk het zoeken van een nieuwe tas. Omdat de tas echt stuk was, en ik per direct wat nieuws nodig had, heb ik bij de Hema een soort ‘vervangend exemplaar’ gekocht. Een zachtroze. Met slangenprint. Die overigens niet zo fout is als het nu klinkt.. Mooi modelletje (dacht ik) en lekker in de aanbieding (waaaaaaah, € 9,00, ja echt negen euro!).

Nu, enkele weken later, kan ik concluderen dat het een beetje een miskoop was. Voor € 9,00 zou ik het geen echte miskoop willen noemen, maar ik weet wel dat ik niet een vergelijkbaar model weer wil.

oude tas

Mijn oude tas had een prachtig overzicht: ik kon hem open doen, en dan in 1 oogopslag zien wat er in zat. Nu moet ik graaien, graaien en nog eens graaien, om te concluderen dat ‘iets’ niet in mijn tas zit.. En als ik dan thuis de tas op de kop kieper, zit het er toch in. Huh?? Enorm frustrerend kan ik je vertellen. En dit is altijd precies waarom mijn man zo’n hekel heeft aan damestassen: hij kan er nooit wat in vinden. En ik dus nu ook niet. Ik mis een aantal kleine vakjes, die mijn oude tas wel had, en dat grote makkelijke vak mis ik ook.

Ik ben dus nu enorm in dubio wat ik graag zou willen als nieuwe tas. En dat is een lastige zoektocht hoor! Een werelddilemma van formaat, jawel. Vandaag laat ik een paar kanshebbers zien.

Deze mooie tas van Pauls Boutique:

nieuwe tas 1.png

Wel een beetje klassiek, en mijn man zou zeggen ‘saai’ qua kleur (hihi). Maar ik vind het wel een stijlvolle. Hij kost € 53,94 (aanbieding!!) en dat vind ik niet heel veel. Wel ben ik bang dat ik in deze tas ook niks kan vinden, want voor zover ik kan zien, zitter er geen extra vakjes in..

Of deze beauty:

nieuwe tas 2

Wat een plaatje! Ik ben dol op camelkleurig leer, en die roze strik is echt een leuk accent. Het ziet er uit of het prachtig soepel leer is, ik kan het bijna voelen. Deze tas heeft ook wel een groot vak, maar door de soepelheid van de tas denk ik dat ik hier beter mee uit de voeten kan. Op de plaatjes kan ik niet goed zien of er extra vakjes in de tas zitten, dus dat blijft even een vraagteken. Deze tas kost € 155,-.

Mijn all time favourite:

nieuwe tas 3

De Michael Kors Hamilton.. Dit vind ik zo’n prachtige tas! Als hij niet zo duur was (€ 350,-), had ik ‘m allang gekocht. Ik twijfel heel erg of deze tas wat voor mij is, omdat het een vrij ‘stijve’ tas is, en ik bang ben dat ik hier ook totaal geen overzicht in heb. Maar goed.. Hij blijft op mijn verlanglijstje staan!

En deze vind ik ook helemaal geweldig:

nieuwe tas 42

Een geweldige suède shopper van van JOOF. Hij kost ‘maar’ € 59,95 en dat vind ik voor een echte suède tas niet duur! Ik hou van geel (verrassend he..), maar omdat ik al een gele tas heb gehad, weet ik niet zo goed of ik nog wel een gele weer wil.

Deze groene en blauwe zijn ook geweldig:

De blauwe is dan wel een leren variant, en die kost € 64,95, ook een hele goede prijs! Die groene is weer suède en die vind ik voor de zomer dan wel weer erg leuk. Ik heb gewoon last van keuzestress bij deze tas, als ik heel eerlijk ben!

Er zijn gewoon ontzettend veel kleurvarianten!

nieuwe tas 5

Geweldig toch? Deze tassen hebben allemaal een soort extra etui in de tas zitten, dus eigenlijk een extra vak voor dingen die je altijd kwijtraakt in de tas (dus echt iets voor mij!). En door de soepelheid van het suède denk ik dat ik hier wel mee uit de voeten kan.

Maar goed, the search continues.. Ik ben er gewoon nog niet helemaal uit. Online ben ik de weg om te zoeken ook wel een beetje kwijt, ik zie zoveel dingen die ik NIET leuk vind.. Lastig hoor! Als iemand een goeie tip voor mij heeft, dan hou ik mij zeer zeker aanbevolen!

xx
Loes

2 Reacties

  1. Ageeth Mooij
    11 januari 2016 / 21:03

    Ik ben enorme fan van Keecie en heb voor dagelijks gebruik Picking Flowers medium. Ik denk dat jij die net te klein vindt. Wanneer je overweegt online een tas te kopen, helpt het om de afmetingen op papier uit te tekenen.

    • 12 januari 2016 / 08:20

      Wauw, wat een mooi merk! Ik kende het helemaal niet. Mooie tassen en mooi materiaal (lijkt me, in ieder geval). Die jij noemt is mij inderdaad net iets te klein, maar ik zie wel anderen die ik erg mooi vind! Dank voor de tip!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *