Hello October, Bye September | Maandoverzicht

Kan iemand me uitleggen waarom die maanden toch zo voorbij vliegen? Ik dacht dat het, door er bij stil te staan dat er weer een maand voorbij is, misschien wat minder hard zou gaan. Maar afgelopen week besefte ik ineens dat het volgende week alweer oktober is! Waaahhh!! Het laatste kwartaal van dit jaar alweer. En hoewel het nog niet echt voelt als herfst qua temperatuur, zie je overal wel dat de natuur er aan toe is. Leuk he, ik hou er wel van. Vandaag een maandoverzicht van september, een maand met prachtig weer, veel leuke dingen, waaronder de bruiloft van mijn zusje en zwager en ook qua bloggen een boel leuke dingen. Kijk je mee?

maandoverzichtBye september

We beginnen met een overzicht van mijn meest gelezen artikelen van de afgelopen maand. Mijn statistieken rezen de pan uit afgelopen maand, het aantal bezoekers is namelijk verdubbeld ten opzichte van de maand er voor. Dat werd deels veroorzaakt door de bloghop die georganiseerd werd (met bijbehorende winactie natuurlijk), maar ook nog door wat anders. Hier de top 3:

 1. Pogotwente | De tip om Pokémon te vinden in Twente | Nerdmama
 2. Bloghoppen en 56x een winactie | Mamablogger Dag 2016
 3. 21 leuke achtergronden voor je telefoon | Happy

Er gebeurde iets heel grappigs afgelopen maand. Via mijn fyiotherapeute werd ik gewezen op de website van PoGoTwente, waar je voor Twente precies kan zien waar een Pokémon te vinden is, en voor hoe lang hij nog op die plek zit. Ik weet niet hoe het kwam, maar mijn statistieken vlogen de pan uit toen dat artikel online kwam. Het leuke was: als je op google ging zoeken op ‘Pogo twente’ of ‘Pogotwente’ dan kwam mijn blog als eerste link naar voren!! Dat zorgde dus voor enorm veel traffic, maar leverde natuurlijk ook bezoekers op die eigenlijk niets op mijn blog te zoeken hadden. Inmiddels sta ik niet meer bovenaan de resultatenlijst van Google, en loopt het bezoek aan dat artikel weer een beetje terug, maar ik vond het wel komisch.

De bloghop leverde ook veel bezoekers op, en dat vond ik wel erg leuk om te zien. Veel leuke reacties gekregen en ik merk dat er een aantal mensen zijn die door de hop zijn ‘blijven hangen’. Erg leuk om te zien dames, dat jullie mijn blog leuk vinden!

En op nummer 3 een artikel dat al dateert uit april, grappig dat dat nu ineens in de top 3 naar voren komt.

1 second every day

Ik ben behoorlijk goed bezig met het vastleggen van dingen gedurende de dag voor de app 1 second every day. En het is zo leuk om te zien hoe je maand is geweest in een kleine 50 seconden (want ik doe dus stiekem 1,5 seconde per dag, dat vind ik niet wat leuker).

Doelen van de afgelopen maand

Ik probeer iedere maand dus na te denken over wat ik wil doen, zowel met mijn blog als privé, maar soms denk ik dat ik het beter maar gewoon op me af kan laten komen, haha. Er lijken gewoon zo weinig uren in een dag te zitten soms!

De doelen van afgelopen maand waren:

 • Ik moet nog maar weer 1 boek lezen (minstens). Als ik de Goodreads-Challenge wil halen dit jaar, moet ik weer een beetje gassen, en ik weet gewoon dat lezen ook erg leuk is.
  –> Dat is bijna gelukt, ik heb een boek met 500 pagina’s uitgekozen, en het is een erg leuk boek, maar hij is nog niet uit. I’m working on it!
 • Dan nu toch echt dat geheime project uitwerken! PUNT.
  –> YES! Dat is gelukt! Gisteren kwam mijn artikel over Diastasis recti online. Daarin leg ik uit wat wijkende buikspieren zijn en wat je er eventueel aan kunt doen. Best wel persoonlijk, en een soort stok achter de deur om het programma dat ik gekozen heb af te maken.
 • Laagdrempelige DIY’s plaatsen>
  –> Dat is wel en niet gelukt. Ik maakte een cosy voor een plantenpot, dat was een heel makkelijk haakproject (zeeeeer geschikt voor de beginnende haakster), en liet eindelijk zien hoe je een hoes maakt voor een spiegelreflexcamera. Dat laatste is dan weer geen laagdrempelig project, maar het is er wel 1 waar ik heel trots op ben!

Al met al ben ik niet ontevreden over de afgelopen maand.

Come in October!

Nou, kom maar binnen, oktober! Welkom zou ik zeggen, en dat het maar een mooie maand mag worden. Qua weersvoorspellingen ziet het er best aardig uit, niet echt herfstig, maar fijne temperaturen. Hoewel ik niet zo goed weet of ik daar nou blij mee moet zijn of niet. Verder is het 20 oktober precies een jaar geleden dat ik begon met bloggen. Toen nog op mijn oude domein, dus ik weet nog niet helemaal zeker of ik een blogverjaardag ga vieren, aangezien dit domein pas sinds maart dit jaar bestaat. Ik denk er nog even over na. Maar goed, ook voor deze maand hebben we weer een paar doelen:

 • 26 oktober is er een herfst-blog-hop waar ik weer aan mee doe (jeej!), met een leuke winactie. Die moeten we dus maar eens even op touw gaan zetten.
 • Ik wil weer een boek lezen voor de Goodreads-Challenge, en dat betekent dus dat ik eerst het boek waar ik nu in bezig ben uit moet lezen, en daarna dus nog 1. Ik ga mijn best doen!
 • Deze maand moet ik weer wat fanatieker bezig met het MutuMama’s gebeuren, om te zorgen dat ik het 12-weken programma verder kan volgen tegen de wijkende buikspieren. Laten we het even concreet maken: ik wil minstens 5 keer per week mijn oefeningen doen.
 • Qua blog hoop ik dat ik het aantal bezoekers van de maand september in oktober weer krijg (groeien is denk ik niet heel haalbaar). Ik ga mijn best doen om leuke content te schrijven die iedereen wil lezen natuurlijk!

Heb jij ook doelen voor de komende maand? Qua blog of privé? En hoe zorg jij er voor dat je ze haalt?

xx
Loes

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

 

4 Reacties

 1. Rita
  2 oktober 2016 / 09:15

  Hai Loes
  Heel veel succes voor de komende maand.
  Trouwens afgelopen maand zag er ook goed uit. Iedere
  week weer eventjes genieten.

 2. 2 oktober 2016 / 12:00

  Ik wil de komende maand wat meer rust momenten hebben in mijn leven. Hopelijk dat dit lukken.

  • Loes
   Auteur
   2 oktober 2016 / 20:56

   Ik help je hopen! Het is er wel het jaargetijde naar, om ook even wat rust in te bouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *