Hello December, bye November | Maandoverzicht

bye-november

Oh man, het is gewoon al DECEMBER! Hoewel Sinterklaas al enige weken in het land is, voelt het voor mij nog niet echt zo. Waar blijven toch al die uren in de dagen?? Komend weekend vieren we 2 keer Sinterklaasavond en dan is die pret ook alweer voorbij. Dan kunnen we ons gaan klaarmaken voor Kerst. Maar goed, we kijken eerst nog even terug op de maand november,  laten we niet te snel gaan. Kijk je met me mee?

Bye november

November was weer een leuke maand. Ik werd benaderd door Karen van Dejlig met de vraag of ik het leuk zou vinden om DIY-artikelen voor haar blog te schrijven. Inmiddels heb ik 1 artikel gemaakt (hier), maar er komt nog veel meer aan. Zo leuk om te doen!

Ok, mijn favoriete onderdeel om maandelijks naar te kijken: wat zijn de best gelezen artikelen van de maand november? Leuk om te melden dat ook deze maand de bezoekersaantallen flink in de lift zaten. Zo grappig om te zien hoe het maar blijft zeggen. Ik hoop stiekem dat de rek er ook de komende maand nog niet uit is. Goed, terug naar de lijst met meest gelezen blogs van deze maand:

 1. Sinterklaashop | Bloghop met leuke winacties
 2. Surprises voor Sinterklaas
 3. Harry Potter and the Cursed Child | Boeken

Nummer 1 is natuurlijk wel te verklaren, bloghops worden altijd erg goed bezocht (jeej, winactie-toeristen!). Ook leuk om te zien dat nummer 2 goed wordt bezocht: dat is een artikel wat ik vorig jaar al schreef, maar wat momenteel natuurlijk erg actueel is. Actueel is nummer 3 ook, nu de Nederlandse variant van Harry Potter And The Cursed Child uitgebracht is.

1 second every day

Ik blijf het toch nog steeds lastig vinden om elke dag filmpjes te maken. Helemaal nu ik 2 telefoons heb en de app maar op 1 telefoon staat.. En je kunt in de app geen filmpje van gisteren selecteren, dus als ik filmpjes met telefoon 2 maak, moet ik die eigenlijk direct doorsturen naar telefoon 1, omdat ze anders niet te selecteren zijn. Toch blijf ik het erg leuk vinden om de fragmenten zo achter elkaar te zien. Oh ja, geluid niet al te hard zetten, er zitten van ‘luidruchtige’ fragmenten in.. Waarvoor sorry 🙂

Doelen van de afgelopen maand

 • 1 boek lezen –> Gehaald! Ik las Sneeuwengelen van Suzanne Vermeer en het was voor het eerst dat ik een boek echt niet leuk vond. Het duurde ongeveer 200 pagina’s van de 250 om in het verhaal te komen, maar ik heb ‘m wel uitgelezen. Gewoon omdat ik het wilde afmaken, haha. Maar geen aanrader dus.
 • Blogs over Sinterklaas schrijven. –> Nope, niet gelukt… Ik heb dan weer wel 2 laagdrempelige DIY-artikelen geschreven (hier en hier). Maar dat was dan weer een doel van maanden geleden, haha.
 • Iets meer vooruit werken voor mijn blog. –> Mmh, niet helemaal gelukt. Ik heb nu steeds voor 1 of 2 dagen wat op voorraad, maar dat houdt natuurlijk niet echt over. En aangezien Sinterklaas komend weekend gevierd moet worden, zal ik die voorsprong dit weekend ook weer kwijt zijn..  We blijven hopen!

Come in December

Welkom december!! De maand van Sinterklaas en kerstmis en allerlei gezellige versieringen. Ik hou er van. Ik hoop altijd nog een beetje op mooie witte sneeuw (en niet van die vieze gelige of grijze sneeuw waar je niks mee kunt) en heb al een beetje stress voor het kerstdiner. Mijn eerste kerstartikel is al online (sorry, ik ben ook echt voor Sinterklaas hoor!), dus de stemming zit er hier ook al goed in! Ok, voor deze maand ook weer een aantal doelen:

 • Ha, als je mijn maandoverzichten volgt, dan voelde je deze al aankomen: 1 boek lezen! Dan heb ik namelijk mijn Goodreads-challenge voor dit jaar gehaald. Dat zou toch leuk zijn.
 • Het hardlopen weer oppakken: afgelopen maandag ben ik voor het laatst bij de orthopeed geweest. Mijn kruisband wordt niet gereconstrueerd, omdat mijn lichaam dus niet zo goed op letsel reageert. Dat betekent dat het beter is om niet alle sporten te beoefenen, maar hardlopen kan wel. En bij de fysio was ik al steeds op de loopband aan het lopen, en ik kon het zowaar 10 minuten achter elkaar volhouden! Dus dat wil ik verder gaan uitbreiden.
 • Een kerst-DIY-artikel schrijven: ik weet nog niet wat ik er precies over ga schrijven, maar ik wil een leuke kerst DIY maken.
 • Vooruit werken voor mijn blog. Ok, ik zet ‘m er dus gewoon voor de 2e keer op. Dat moet toch te regelen zijn! Hopelijk gaat het volgende week al gebeuren, haha, wie weet!

Zo, de laatste maand van het jaar is dus aangebroken… Wat ga jij dit jaar zeker nog doen?

xx
Loes

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

2 Reacties

 1. 1 december 2016 / 10:29

  Ik ben heel blij met jouw bijdrage! Ik hoop dat het lukt met hardlopen. Dat zou fijn zijn!

  • Loes
   Auteur
   1 december 2016 / 13:22

   Dank je wel ^-^. Ik ga mijn best doen qua hardlopen. Het moet gewoon!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *