Hello 2018 | Doelen voor dit jaar

Hello 2018! We zijn al wel een paar dagen op weg in dit nieuwe jaar, maar toch leek het me nog even goed om een aantal doelen op te stellen. Niet meer terug kijken naar 2017, maar vooruit denken. Ik kan er nog niet helemaal aan wennen dat het al 2018 is. Anyway, laten we eens wat doelen op papier zetten!
Hello 2018

Allereerst natuurlijk: Happy 2018! Het mag nog net he, zo vlak voor Driekoningen. Ik hoop dat je het nieuwe jaar goed begonnen bent en dat 2018 ontzettend veel moois voor je in petto heeft. Vorig jaar schreef ik al dat ik niet zo doe aan goede voornemens. Dat zijn van die dingen die je bedenkt op 31 december om vervolgens 2 januari al weer te vergeten wat het ook al weer waren. Mijn maanddoelen werken al best een tijdje goed (gelukkig) en daar ben ik dus tevreden mee. Wel zijn er een aantal grotere projecten die wat meer tijd nodig hebben en dan is het dus handig om een jaardoel op te stellen. Ok, ben je er klaar voor?

hello 2018

Doelen voor dit jaar

 • vorig jaar ben ik begonnen met het publiceren van 4 artikelen per week: maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag. Dat ritme bevalt me wel en dat ga ik dit jaar dan ook volhouden.
 • in 2017 heette mijn fotorubriek ‘Knipsels van de week’. Het is inmiddels bijna traditie om elk jaar een nieuwe naam te bedenken, dus ook dit jaar zal de titel anders zijn. Dat zie je a.s. maandag!
 • ik wil mijn blog verhuizen naar een nieuwe hostingspartij. Misschien niet helemaal eerlijk om dat als jaardoel op te stellen, want dit heb ik stiekem al in gang gezet.
 • in 2018 wil ik 25 boeken lezen. Vorig jaar had ik als doel om 12 boeken te lezen, en dat zijn er 24 geworden! Ik weet nog steeds niet helemaal hoe ik dat gedaan heb. In 2018 wil ik er 25 lezen, 1 meer dan in 2017.
 • Blog-wise staat er nog iets leuks te gebeuren komend jaar, en ik hoop dat ik daar heel snel meer over kan vertellen, maar laten we het nu nog even ‘Project X’ noemen. Dit jaar moet Project X in elk geval gelanceerd worden, en ik hoop daar in de loop van februari meer over te kunnen melden!

Een aantal dingen zijn dus al in gang gezet en ik hoop dat het gaat lukken om deze dingen dit jaar te realiseren.

Heb jij ook doelen voor 2018? En hoe ga jij er voor zorgen dat je ze ook gaat halen?

xx
Loes
 

De uitgelicht afbeelding van het toetsenbord is van Shutterstock.

 

Delen:

6 Reacties

 1. 5 januari 2018 / 14:16

  Mag ik je vragen of het meevalt, dat overzetten naar een nieuwe hostingpartij? Ik heb dit voornemen al een keer of 10 gehad maar elke keer last minute afgeblazen. Ik twijfel of het ergens anders beter (en vooral sneller!?) kan? En is het niet veel gedoe?

 2. 7 januari 2018 / 10:40

  Mooie doelen en ook haalbaar, zodat de kans dat je achteraf met teleurstellingen komt te zitten klein is. Dat 25 boeken lezen is een mooi doel. Wil ik ook, maar dat ga ik niet redden qua tijd. Ik probeer 5 en dat zal dan echt in de vakantie moeten gebeuren.

  • Loes
   Auteur
   8 januari 2018 / 22:35

   Ha ja, ik hou niet zo van teleurstellingen :-). Ik lees tegenwoordig elke avond in bed een paar (..) bladzijden en daar slaap ik enorm goed op. Vlieg soms door de boeken heen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *