Gewoon de week door 4: het nationale voorleesontbijt en in de ban van vliegtuigen

Gewoon de week door 4: ik neem je mee naar afgelopen week. Een week waarin we mee deden aan het nationale voorleesontbijt, en Lize en Pepijn zijn al de hele week in de ban van de tijger uit het verhaal, zo leuk! Verder werd er natuurlijk gewoon gewerkt en het weekend werd het tijd om eens te gaan kijken naar de vliegtuigen die geland zijn op Vliegveld Twente.

Maandag

Maandagavond als wij al gegeten hebben, komt Ton weer thuis uit Chamonix. Ha, Lize en Pepijn wilden heel graag naast hem zitten. <3

Dinsdag

Dinsdag brengen we eerst Lize naar school en dan Pepijn naar de peuterspeelzaal. Ik krijg hem niet scherp op de foto, de kleine spring in het veld.

Als Lize uit school komt, begin ik aan een nieuw DIY-project, waarover hopelijk binnenkort meer.

Ik haal deze pom-pom makers maar weer eens uit de kast (horen bij het DIY-project).

En kijk dan hoe leuk Lize dat vindt. Zo’n lief snoetje zo.

’s Avonds eten we pastinaak, venkel, pompoen en aardappel (met worst!). Het ziet er misschien niet zo fotogeniek uit, maar het smaakt ontzettend lekker.

Woensdag

Goedemorgen! Vandaag is het nationale voorleesontbijt en vanuit de VVE thuis waren we uitgenodigd om te komen ontbijten op school. Met Lize en Pepijn, want Lize mocht voor de gelegenheid wat later beginnen op school. Dit zijn de boeken die allemaal als kandidaat voor ‘het leukste prentenboek’ in de race waren, en ik heb er stiekem ook al 2 van besteld. Verder maakte ik helemaal geen foto’s, maar het was ontzettend gezellig. Het boek ‘Ssst! De tijger slaapt’ werd voorgelezen en de kids mochten het verhaal met knuffels nabootsen. Zo leuk!

Eenmaal thuis moesten we de tijgerkleurplaat maken uiteraard en voordat deze meneer aan zijn middagslaapje begon, moest ik het boekje nog een keer voorlezen.

Als Pepijn wakker wordt, wil hij graag zijn kussen mee naar beneden. Kijk wat een mooie stellage hij heeft gebouwd voor de TV.

En als ik dan even op zolder de was op ga hangen en weer beneden kom, hebben ze het wel heel gezellig gemaakt.

’s Avonds maak ik weer een lunchtrommel voor Lize voor school morgen en ik heb een nieuw vormpje van Winnie the Pooh. Leuk he?

Donderdag, Vrijdag en Zaterdag

Donderdag werk ik de hele dag en omdat mijn ouders met vakantie zijn, is Ton thuis vandaag. Vrijdag breng ik eerst Lize naar school ’s ochtends, dan drop ik Pepijn in Enschede en ga ik naar het werk in Hengelo (Tour de Twente hoor). En zaterdag wordt Lize met koorts wakker. In de loop van de dag beginnen haar ogen weer te ontsteken en we doen dus eigenlijk helemaal niet veel. Het plan was om bij Ton zijn volleybalwedstrijd te kijken, maar met koorts en rode ogen is dat geen pretje. We blijven dus lekker thuis.

Zondag

Zondag maakte ik wel veel foto’s, want ik ging samen met Pepijn naar Vliegveld Twente om naar de vliegtuigen te kijken. Lize is nog ziek vandaag en dus blijft Ton met haar thuis.

Vanaf de parkeerplaats is het nog best een eindje lopen voordat je bij de vliegtuigen bent, en op dit stuk kan de kinderwagen helaas niet mee. Maar Pepijn vindt het helemaal leuk en huppelt vrolijk over het beton verder.

Tijd voor een selfie.

En uiteraard ook 1 met mijn blondie. Deze sturen we naar papa.

 \

We hebben wel een beetje pech, want dichterbij dan dit komen we helaas niet. En je ziet het niet op de foto, maar eigenlijk staan hier dus 2 vliegtuigen achter elkaar. Ik weet niet goed waarom, maar ik vind het zo fascinerend om te zien!

En we hebben nog geluk ook, want er landt nog een klein vliegtuigje en even later stijgt er ook nog 1 op. Heel leuk om van zo dichtbij te zien.

Pepijn is ook helemaal enthousiast, hij zit vastgeplakt aan het hek.

Totdat we weer terug gaan, toen kreeg ik zijn bekende ‘kan niet meer lopen’. Dus maar even op de nek, tot we weer bij de kinderwagen zijn.

We stoppen nog even vlakbij de nieuwe rotonde in de vliegveldweg, en we waren niet de enige, haha. Zo staan de vliegtuigen dus achter elkaar. Ze worden gesloopt overigens, maar ze zijn dus nu nog wel even te bewonderen. En dat vond ik erg leuk om te doen.

En zo komt er een einde aan week 4. Een week waarin het eigenlijk helemaal niet echt koud was. In Enschede vandaag kon ik gewoon mijn ‘zomer-regenjas’ aan. Wel met een dikke sjaal, maar het was gewoon 11 graden buiten. Komende week staan er niet zo veel spannende dingen op het programma. Ik hoop dat Lize snel beter wordt, want met die rode oogjes ziet ze er heel ziek uit.

Hoe was jouw week? Heb jij nog wat leuks gedaan? En heb je ook wel eens vliegtuigen gespot?

xx
Loes1 Reactie

  1. 30 januari 2018 / 18:17

    Wat leuk, die broodvormen! Heel wat origineler dan mijn dubbelgevouwen bammetjes in een boterhamzakje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *