Gewoon de week door 3: Zweedse kladdkaka, winterse storm en bioscoop

Zo, week 3 komt ook al weer ten einde. Een week waarin ik een aantal dagen met de kids alleen was: Ton was met vrienden skiën in Chamonix. Gelukkig hebben we er een gezellige week van gemaakt, met heel veel leuke dingen. De dagen vlogen eigenlijk zo voorbij dat het lijkt alsof Ton maar heel even weg is geweest. En gelukkig komt ‘ie vanavond weer thuis! Tijd voor Gewoon de week door 3.Maandag

Maandag werk ik de hele dag op kantoor en ik maak daar weer eens geen foto’s van. Het idee was nog om te gaan overwerken, maar Lize is ziek en dat ging behoorlijk ten koste van onze nachtrust. En dus ga ik gewoon naar huis aan het einde van de dag. Het lukt alsnog niet helemaal om echt op tijd in bed te liggen, maar goed.

Dinsdag

Lize is nog steeds ziek vandaag en ik werk dus een dagje thuis. Ik laat Lize slapen, maar Pepijn is wel belachelijk vroeg wakker. Hij kruipt dus lekker even in ons bed als ik ga douchen.

Als ik Pepijn kom ophalen bij de Peuterspeelzaal, is hij nog helemaal druk met ‘waterverf’ op het bord. Hij heeft helemaal niet in de gaten dat ik er al sta. Lieverd.

Zo tegen het einde van de middag begint Lize zich wat beter te voelen en ze heeft zin om wat te bakken. Ik kom achter in de kast nog deze Kladdkaka (chocoladecake) uit Zweden tegen en we besluiten hem te maken. En hij is lekker!

’s Avonds volg ik een webinar van Vink Academy over binnen fotograferen. Leuk om eens aan de andere kant van een webinar te zitten (meestal ben ik zelf degene die het webinar geeft).

En ik maak nog even een foto van deze prachtige plaat van Lize. Ze is de laatste tijd helemaal druk met letters en schrijven en ze vraagt dus ook steeds of ik woorden voor haar wil schrijven. Die grote letters in het midden had ze van de iPad overgenomen, zo knap.

Woensdag

Woensdag gaat Lize weer naar school en dat betekent voor ons ook weer overblijven. Pepijn wil altijd hier mee spelen, en ik krijg hem bijna niet meer mee naar huis (tot grote hilariteit van de juf).

Als we naar huis lopen, begint het te miezeren, bah.

En eenmaal thuis lijkt het toch echt flink te sneeuwen. Het is wel natte sneeuw.

Maar in de tuin blijft toch wel een klein laagje liggen. Ziet er prachtig uit toch?

Ik kon bij Kruidvat de verleiding niet weerstaan en kocht een setje slagletters met een hamer. Ik probeer het direct even uit op mijn Passion Planner en kom er achter dat je met een klein tikje zo’n 15 pagina’s kunt drukken (hahahaha).

Ik besluit nog even de andere ramen in huis te voorzien van een winterse raamtekening, aangezien het nog wel even duurt voor het lente is ;-).

En ’s avonds eten we mijn nieuwe favoriete maaltijd: gehaktballen met ras el hanout kruiden (zoooo lekker!), zoete aardappel uit de oven en groenten uit de oven. Fingerlickin’ good!

Donderdag

Ton vertrekt vandaag naar Chamonix en uitgerekend vandaag stormt het. In Overijssel zelfs code rood, en overal in het land liggen vrachtwagens omver op snelwegen. Bah, wat een naar weer. Op kantoor zien we gewoon schuimkoppen op de vijver, zo hard waait het. Gelukkig valt de schade hier mee (en terwijl ik dit typ, bedenk ik me dat ik nog steeds niet bij daglicht rond het huis ben gelopen…).

’s Avonds maken we even een selfie voor Ton, zodat hij ons niet vergeet ;-).

Vrijdag

Vrijdag zijn de kids bij opa en oma in Enschede en omdat Ton er niet is, kunnen we lekker op tijd eten. Pepijn is helemaal verliefd op Nino (de kat), maar het is nog best lastig om die 2 samen vast te leggen (op een normale manier ;-)).

Zaterdag

Goedemorgen! Als ik zaterdag wil opmaken, komt Pepijn vragen of hij ook mooi mag maken: maar dan wel met strepen, want hij wil een tijger. En ik twijfel dus serieus aan mijn make-up skills nu, haha, ik zie er met make-up toch niet uit als een tijger??? Anyway, Lize wilde een poes, en Pepijn dus een tijger, en dat werd het (niet zeggen dat ze stiekem hetzelfde zijn, de een is zwart en de ander bruin).

Ik heb weer eens zin in havermout en het ziet er zo Instagram-waardig uit in ons nieuwe servies dat ik deze foto dus ook op Instagram plaats. Jeej.

’s Middags gaan we bij Margot langs, en die haalt al haar gehaakte speelgoed uit de kast. Dat is uiteraard een groot succes.

Ondertussen bestudeer ik deze kaart van Alnwick Castle, want als we naar Schotland gaan, willen we hier ook naartoe. Ik ben er al eens geweest (15 jaar geleden ofzo), maar ben toen niet in het kasteel geweest. En dat moeten we dus nu wel gaan doen.

Fotoprops zijn altijd leuk, haha, Pepijn eet zelfs echt een hapje van de kartonnen donut..

Tegen etenstijd rijden we naar ’t Pannekoekhuis in Borne, en Margot en ik hebben allebei een pannenkoek met appel, walnoten, brie en honing. Super lekker en hij vult enorm!

We gingen eigenlijk een beetje voor de kids, maar die maakten helemaal niks van hun pannenkoek. 2 happen en voor de rest alleen maar spelen. Ook goed natuurlijk.

En Pepijn is helemaal weg van de vuilniswagen, haha.

Na de tijd gaan we nog even Winnie the Pooh kijken bij Margot, en we passen lekker met zijn alles op de bank. <3

Zondag

Goedemorgen! Met zijn 3-en rijden we vandaag naar Enschede voor Elias – Alle ankers vooruit. We zaten met zo’n 11 mensen in de zaal, onvoorstelbaar! Maar de film was erg leuk en daar ging het om.

Ik kan het niet laten om na de tijd nog even een foto te maken van het stadion.

Neefje James logeert bij Opa en Oma en we besluiten om ook even langs te gaan, en uiteindelijk komen mijn zwager en kids ook nog even langs. Vet gezellig dus.

Ik heb mijn nieuwe camera mee en probeer dus even vanalles uit.

Er kan ook lekker buiten gespeeld worden vandaag, zo heerlijk!

Lieve Isa is helemaal in haar sas met de bal ;-).

En ondanks dat deze meneer eigenlijk niet meer op dit loopfietsje past, blijft dit zijn favoriet (jammer van de nieuwe schoenen….!).

En dit lieve grietje was heerlijk aan het fietsen. Ik ben nog steeds zo trots dat het zo goed gaat zonder zijwieltjes!!

En zo zit de week er al weer op, is het zondagavond en eigenlijk al lang tijd om naar bed te gaan. Dat ga ik zo ook gauw doen, want morgenavond komt Ton weer thuis. Heel erg fijn, want zo alleen is ook maar alleen.

Hoe was jouw week? Heb jij nog last gehad van de storm of is het bij jou ook meegevallen?

xx
LoesGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *