Gewoon de week door 19: meivakantie, hemelvaartsdag en wisselend weer

Gewoon de week door 19: Het was weer een gezellig weekje: de meivakantie duurde nog even voort en daar genoten we maar van. Op mijn vrije dagen wilde de zon nog best wel lekker schijnen (gelukkig), op Hemelvaartsdag na natuurlijk. We hebben wel kunnen fietsen, zoals het hoort op Hemelvaartsdag, maar het was best wel koud. En met Moederdag als afsluiter van deze week en van de vakantie kan ik zeggen dat we met een hoogtepunt afsloten.

Maandag

Ik begin de week goed met chiapudding met blauwe bessen. Dit is echt mijn nieuwe favoriete ontbijt (of lunch). Binnenkort vertel ik je hoe je dit maakt, dus hou het in de gaten als je ook fan bent van chiazaad.

Ik werk de hele dag op kantoor en tussen de middag gaan we even wandelen. Het is heerlijk weer en de grasvelden staan helemaal vol met blaasbloemen (haha) en boterbloemen. Zo’n prachtig gezicht!

We zijn verhuisd naar de 4e verdieping (op kantoor) en om mijn nieuwe werkplek te versieren hing ik foto’s van Lize en Pepijn op. Zo’n moeder ben ik geworden ja :-).

Dinsdag

Dinsdag ben ik vrij en het leek me een leuk idee om na 10 jaar mijn tent eens van zolder te halen. Hij was een stuk groter dan ik me herinnerde en de grootste grap is nog wel dat de buitentent niet in de tas zat.. Die heb ik tot nu toe nog niet gevonden, ha.

Lize en Pepijn vonden het in elk geval geweldig, zo’n grote tent waar je helemaal in kon staan.

En we konden er heerlijk samen in liggen. Wat een lieffie he.

Woensdag

Omdat het woensdag zo’n warme dag zou worden, vertrekken we al op tijd naar de Klimkuil in Wierden.

Dat is een soort waterspeeltuin waar Lize en Pepijn zich prima vermaakten.

Er was zo’n waterpomp, en die deed het heel erg goed. Lize heeft emmers vol ‘modder’ gemaakt. Een uiterst precies werkje 🙂

Dankzij de grote bomen rondom de speeltuin konden we heerlijk in de schaduw zitten. Wat een fijne plek.

’s Avonds maakte ik een pokebowl, waar ik het recept binnenkort van ga delen. Dit was namelijk echt een groot succes, en ik ga dit heel snel nog een keer maken.

Donderdag

Hemelvaartsdag vandaag en dus gaan we erop uit op de fiets. In het centrum van Almelo is een boekenmarkt en die afstand is precies ver genoeg voor Lize om zelf te fietsen.

We struinen wat langs de kraampjes en tegen lunchtijd strijken we neer op het terras. Maar man, wat is het koud vandaag. Echt een verschil met gisteren!

Ik kocht dit boek op de boekenmarkt (dankzij Ton zijn scherpe oog) en het is nu al favoriet. Dit soort boeken vind ik zo fijn om door te bladeren!

Aan het eind van de middag gaan we nog even wandelen, genieten van de zon zolang ‘ie schijnt.

De (meeste) bloesembomen en magnolia’s bij ons in de buurt zijn inmiddels allemaal wel uitgebloeid, en stiekem vind ik dat erg jammer. Toen we deze struik tegenkwamen, moest ik ‘m even op de foto zetten, zo mooi in bloei!

Vrijdag

Vrijdag werk ik de hele dag en als ik thuis kom, doe ik als eerste mijn hakken uit. Lize bedenkt zich geen moment en trekt ze aan, ha. Ik vind haar zo groot zo! Kijk die mooie lange benen <3.

Omdat ik op tijd thuis ben, gaan we voor het eten nog even een rondje wandelen. Pepijn gaat uiteraard weer op zijn trekker mee. Ik ben er echt verbaasd over hoe goed hij dat kan.

En ik maak nog maar even een selfie. Wel een beetje knijpen zo, tegen de zon in, maar heerlijk zo, dit weer!

Zaterdag

Zaterdag is er een lentefair in het Beeklustpark en daar gaan we lekker op de fiets naartoe. Het is heerlijk weer en de kraampjes liggen precies goed tussen de bomen, beschut tegen de zon. Lize mag een bloemstukje maken, en uiteraard kiest ze voor een roze gerbera.

Het was niet zo heel erg druk, maar wel erg leuk. Bijna een beetje Engels. Lekker kneuterig, maar op een goede manier.

Als Lize en ik ’s middags nog snel een boodschapje doen, zien we dat de Molen open dag heeft. Daar gaan we nog even langs en de fietsenwinkel in de buurt heeft er wat leuke fietsen uitgestald. Pepijn is bijna jarig en we willen een fiets voor hem kopen, en deze vind ik wel super stoer! Dus even een foto gemaakt om te onthouden.

Zondag

Hoera, Moederdag vandaag. We zijn redelijk op tijd wakker vandaag en Ton gaat samen met de kinderen ontbijt maken. Als ik beneden kom is de tafel prachtig gedekt en liggen deze 2 cadeautjes op me te wachten. Zo leuk wat de juffen elke keer weer verzinnen <3.

Ik kreeg ook nog dit prachtige cadeau en ben stiekem al begonnen met lezen. Binnenkort het geleerde maar eens in de praktijk brengen, ha.

We gaan bij Opa en Oma in Enschede koffie drinken (tussen de middag) en worden heerlijk verwend met cake en taart (en koffie natuurlijk). Het zou slecht weer worden vandaag, maar we kunnen toch nog buiten zitten.

Aan het einde van de middag rijden we door naar Almelo waar we bij mijn ouders thuis zijn. En vanavond moesten we gewoon weer brood smeren voor school, want morgen begint het ‘gewone ritme’ weer. Aan de ene kant wel fijn, maar ik moet zeggen dat ik het ook heerlijk vond dat er ’s ochtends geen druk op de ketel komt om iedereen overal op tijd te krijgen. Morgen belooft het nog mooi weer te worden, en stiekem heb ik het besteld tot eind oktober (dat lekkere weer).

Hoe was jouw week? Heb je nog wat leuks gedaan met Hemelvaart of was het regenachtig waar jij was?

xx
Loes2 Reacties

  1. Sabrina
    14 mei 2018 / 23:54

    Wat schattig, Lize in hakken!
    Laat dat recept met chia maar komen, ik ben er gek op!

  2. 16 mei 2018 / 16:44

    Wat een super mooie foto dat jullie samen liggen. En lize is idd al een hele dame zo haha ik kan niet wachten tot die van mij ook mijn hakken gaat stelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *