Chiapudding met kokosmelk en blauwe bessen | Recept

Tja, een recept wil ik dit eigenlijk niet eens noemen, want het is zo verschrikkelijk makkelijk om te maken. En tegelijk ook zo lekker, dat ik het wel met je wilde delen. Chiazaadjes vind ik eigenlijk een beetje gekke dingen: ik weet nooit zo goed wat ik er mee moet doen. Totdat ik op kantoor bij de Albert Heijn To Go een bakje chiapudding met kokosmelk en blauwe bessen (en aardbeien) tegenkwam. Helemaal niet moeilijk, eigenlijk alles wat je nodig hebt, is een beetje tijd.

Het wordt wel superfood genoemd, dat chia. Ik heb ook al een tijdje een bakje in de kast staan, maar weet eigenlijk niet meer zo goed waar ik het voor gebruikte. Stom is dat dan he? Ik weet dat de zaadjes als je ze oplost in ‘vocht’ een soort gel worden, maar weet nooit zo goed wat ik er mee moest doen. Tot ik dus op kantoor in Utrecht chiapudding at. Die gelly-structuur bevalt me wel en het vult behoorlijk, dus ik dacht: dat kan ik zelf ook maken! Als je het ’s avonds alvast klaarzet voor het ontbijt de volgende morgen, trek je ’s ochtends zo het bakje uit de kast. Ideaal voor een snel ontbijtje!

Wat heb je nodig?

  • een bakje
  • 2 eetlepels chiazaad
  • 200 milliliter kokosmelk (uit zo’n pak, dat smaakt prima)
  • een snufje vanillesuiker
  • een snufje zout
  • tijd

chiapudding met kokosmelk en blauwe bessen (3)

En zo maak je het

Strooi de chiazaadjes samen met de vanillesuiker en het snufje zou in een bakje. Voeg 200 ml kokosmelk toe en roer dit door. Zet het dan in de koelkast. Het heeft wel een paar uur nodig om volledig te stollen, dus dit is prima om ’s avonds te maken en dan de volgende ochtend te eten.

Ik vind het zelf het beste werken om het wel steeds een beetje door te roeren. Anders heb je ’s ochtends zo’n klont chia onderin je pudding. De volgende ochtend strooi je dan wat blauwe bessen over de pudding en dan ben je klaar om te eten!

chiapudding met kokosmelk en blauwe bessen (2)

Je kunt, als je dat lekker vindt, ook nog aardbeien toevoegen. Die combi is ook erg lekker!

Mocht je nou niet van blauwe bessen houden: ik denk dat dit met mango ook erg lekker smaakt. En alleen aardbeien kan natuurlijk ook.

En nog een leuke andere variatie: je kunt cacaopoeder toevoegen als je erg van chocola houdt. Je kunt chiapudding trouwens ook met amandelmelk maken, als je niet van kokosmelk houdt, en zo kun je eigenlijk eindeloos variëren.

Kende jij dit (snelle) ontbijtje al? Hoe gebruik jij chiazaad? Ik ben benieuwd!

xx
LoesDe afbeelding van de chia is van Shutterstock.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *