Gewoon de week door 15: zieke Pepijn, lekker eten en panda’s kijken

Het was me het weekje wel weer: Pepijn nog steeds niet beter, hij blijft een beetje kwakkelen met koorts en alles en dus was hij veel thuis. Ik werkte weer andere dagen dan ‘normaal’ en het werd al best een beetje warm (heerlijk!). Vrienden van ons uit Frankrijk waren in Nederland en we gingen heerlijk uit eten, een avond vol ‘mmmh!’. En in het weekend gingen we eindelijk op bezoek bij de panda’s in Ouwehands Dierenpark. Ben je klaar voor een boel foto’s van gewoon de week door 15?

Maandag

Goedemorgen, deze morgen! Ik ben vandaag vrij in plaats van woensdag, en we komen niet heel veel verder dan dit: samen lekker knuffelen op de bank. Pepijn voelt zich nog steeds niet lekker en na contact met de huisarts mogen we nog wat fluimicil ophalen, om te zorgen dat hij zijn luchtwegen goed vrij kan hoesten.

Pepijn wil nog wel even helpen met schoonmaken, hahaha.

Dinsdag

Dinsdagochtend werk ik op kantoor en omdat Pepijn niet naar school kan, mag hij gelukkig bij Opa en Oma in Enschede blijven. Die komen ‘m zelfs bij mij op kantoor brengen als ik klaar ben met werken. Pepijn blijft nog heel even zitten terwijl ik mijn werk afmaak.

Ik moet nog even een boodschapje doen in Borne, en we schieten nog gauw even bij Schuurman Schoenen naar binnen. Binnen 5 minuten staan we met nieuwe schoenen en een prachtige ballon weer buiten. Pepijn kan niet meer lopen (zegt hij), en zit dus fijn op mijn nek.

Ik stuur deze foto even naar Ton: Pepijn heeft ze zelf uitgekozen, leuk he? Ik vind ze dus echt fantastisch.

Als we weer in de auto stappen geeft de auto 27,5 C aan.. Gelukkig wordt het snel kouder, want hier waren we niet echt op gekleed!

Als we thuis komen, trek ik mijn korte broek aan en wederom heb ik weer een boel bloed aan mijn handen (van mijn buik). 3 weken geleden kreeg ik al een antibiotica-creme voor mijn litteken (van de keizersnede), omdat er een ontsteking in zat. Nu dus alweer. En zo zaten we dus wederom bij de huisarts.

’s Avonds maak ik asperges. Mijn sausje mislukt, en dus eten we het alleen met ei en ham (en gebakken aardappeltjes uiteraard). Maakte niet uit van die saus, het smaakte zo ook al erg lekker.

Woensdag

Woensdag werk ik de hele dag en als ik thuis kom, spelen de kindjes heerlijk in het speeltuintje voor ons huis. Hoe lekker is het dat dit gewoon weer kan! Opa en oma komen oppassen want wij gaan naar…

.. Tao in Enschede!! Vrienden van ons uit Frankrijk zijn in Nederland en het lukte zomaar om de agenda’s op elkaar af te stemmen.

Ik maak niet heel veel foto’s van het eten, want het was allemaal gewoon zo verschrikkelijk lekker. Daarnaast hadden we veel te veel te kletsen om tussendoor ook nog foto’s te maken, haha.

Donderdag

Donderdag werk ik weer de hele dag en ik maak maar 1 foto, haha; dit rokje is nieuw, en ik wil het morgen graag aan. Er zitten wat kreukels in (van de verpakking) en dus strijk ik ‘m gauw even.

Vrijdag

Vrijdag werk ik mijn halve dag en als Lize uit school komt, gaan we samen winkelen in Enschede. We nemen ook nog lekker even een ijsje: het is er echt weer voor!

Ik had mijn camera meegenomen, want ik had ’s ochtends al gezien dat de magnolia bij Opa en Oma weer prachtig staat te bloeien. Die vind ik dus echt zo mooi dat ik er een paar foto’s van moest nemen, haha.

Stiekem wil ik zo graag zo’n boom in de tuin. Het jammere is alleen dat je er zoveel troep van krijgt als de blaadjes afvallen. En dus blijf ik er bij anderen maar vol bewondering naar kijken.

Pepijn wil ook nog wel even model staan. Knappe vent he? Met zijn prachtige klompjes. <3

Zaterdag

Zaterdag speelt Ton de laatste thuiswedstrijd en dus is het feest in de sporthal. We blijven ook nog even kijken bij Heren 1, ondanks dat Pepijn nog steeds niet echt fit is. Als we naar huis gaan, wil hij nog heel even bij papa op de nek zitten. Zie dat blije snoetje.

Zondag

Zondag gaan we met Nick, Jolijn en James naar de dierentuin: Ouwehands Dierenpark. We hadden om half 11 op de parkeerplaats afgesproken en gaan samen naar binnen. Lize is helemaal zo’n groot moedertje: die zorgt heel goed voor Pepijn en James.

We beginnen lekker in de speeltuin waar je door allerlei bruggen van touw kunt klimmen.

  

En er zijn zoveel prachtige dieren! Giraffen, zebra’s, leeuwen, noem maar op.

 

Dit is wel een van mijn favoriete foto’s. Zo’n mooi snoetje!

 

Maar we waren natuurlijk stiekem het meest benieuwd naar de panda’s. Het verblijf dat ze hebben gemaakt is alleen al prachtig: het is net of je een compleet andere wereld binnenstapt.

En die panda’s zijn eigenlijk zulke grappige wezens. Ik vond het echt super om ze te zien!

Het was echt een heerlijke dag en het is zo leuk om te zien hoe blij deze 3 kindjes worden als ze bij elkaar zijn (en soms wat minder, haha). Het bleef droog, en qua temperatuur was het precies goed vandaag (niet te koud, maar vooral ook niet te warm). En Ouwehands dierenpark was ook echt super leuk om te bezoeken.

En zo komt er ook weer een einde aan week 15. Komende week lijkt de temperatuur flink op te lopen en stiekem vind ik dat wel heel erg lekker! Moet nog eens even op zoek naar de rest van de korte broeken, ha!

Hoe was jouw week? En heb jij de korte broek voor de komende week al klaar liggen?

xx
Loes
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *