Gewoon de week door 14: roofvogels, kermis in Almelo en Schotse Hooglanders

Terwijl ik de foto’s van afgelopen week zit te bekijken, dacht ik: wat hebben we veel gedaan! Het was vorige week maandag 2e Paasdag (dat voelt eigenlijk al veel langer geleden) en we gingen nog lekker op stap. De kermis was in Almelo, we gingen uit eten, we mochten een dagje op Isa (de hond van mijn schoonouders) passen en we gingen ook nog Schotse Hooglanders spotten. Klaar voor een boel foto’s van gewoon de week door 14?

Maandag

Goedemorgen! Tweede Paasdag vandaag, en we beginnen lekker met paasbroodjes.

En chocolade-eieren, in een eierdopje dat Lize zelf (met ‘wat’ hulp van Oma) geknutseld heeft. Staat gezellig he?

Daarna rijden we naar de schaapskooi in Haaksbergen, waar ze allerlei activiteiten georganiseerd hebben. Bij de stand van Staatsbosbeheer mochten we braakballen van uilen uitpluizen. Laat dat nou net iets zijn wat ik mijn hele leven al eens had willen doen.

Lize wilde ook graag helpen en we vonden wel 3 muizenskeletjes in de uilenballen. Zo bijzonder om te zien! Wat een kleine botjes eigenlijk, en met de foto’s van Staatsbosbeheer konden we redelijk zien wat voor botjes het waren. Zo leuk!

We gingen ook even bij de schapen (en geiten kijken). Voor 50 cent mochten we een bakje voer kopen om de schaapjes te voeren.

We vonden vooral de bonte beesten erg leuk om te zien :-).

Maar stiekem kwamen we voor de vogelshow. En wauw, wat was dat leuk.

Ik mocht zelfs een vogel ‘vangen’ (met een handschoen uiteraard), maar je raadt het al: die had vandaag geen zin, haha.

Er mochten ook kindjes mee doen.

En dit was mijn favoriete uil: de boeboekuil (uit Australië en Nieuw-Zeeland).

Nog zo’n leuke: een caracara, die kon heel grappig lopen.

Maar dit was wel het allerleukste: voor 4 euro mochten we op de foto met een zelf gekozen vogel. Lize koos de kerkuil en ze was zo stoer!

En zelf mocht ik de Oehoe vasthouden. Wat een beest!

En Lize mocht er ook bij op de foto. Ik vond het ge-wel-dig (kun je ook wel aan me zien he?).

Dinsdag

Als ik Pepijn van school haal, zit hij nog heel lief aan een tafeltje te spelen. Zo leuk om te zien!

Lize wil graag kleuren vanmiddag en we gaan weer huizen tekenen. Die worden weer toegevoegd aan het boek waar ze mee bezig is :-).

Woensdag

Ik werk vandaag de hele dag (in plaats van morgen) en maak dus verder geen foto’s. Deze foto maakte ik na het eten: lekker even chillen samen.

En we zwaaien papa nog even uit als hij naar volleybal gaat.

Donderdag

Goedemorgen! Ik ben vandaag lekker thuis met deze knappe vent. Als Lize naar school is, mag hij even op Hello Kitty passen. <3

We gaan even boodschappen doen en het blijft vaste prik: spelen op de roltrap.

We gaan ook nog even koffie drinken in de stad en kijk dan wat ik bij de Hema vond: super leuk he? Ik heb ze laten liggen hoor :-).

We gaan ook nog even langs de ANWB. Ik ben nog zo iemand die graag een wegenkaart wil hebben van het land waar ze naartoe gaat op vakantie. Echt, bij het kopen van zo’n kaart begint voor mij de vakantie al. Gewoon lekker kijken hoe het er allemaal uit ziet, haha.

Na Pepijn zijn slaapje gaan we naar de kermis in Almelo. Het stond groots aangekondigd overal, maar er waren maar een paar dingen: niet echt bijzonder dus. Gelukkig vonden de kinderen de draaimolen wel erg leuk.

Ze mochten ook nog eendjes vangen en wonnen uiteraard weer nutteloos speelgoed. Maar het was leuk, en daar ging het om.

Na de kermis rijden we door naar de stad: Ton is laat thuis vandaag en wij gaan dus lekker mijn zijn 3-en uit eten. We strijken neer bij Nielz en daar zitten de kindjes heerlijk aan tafel te spelen. Ze waren zo lief!

Lize wilde kipnuggets en pannenkoeken en dus bestelden we dat (het ene eigenlijk voor Pepijn en het andere voor haar, en dan delen). In de praktijk kwam het er op neer dat zij overal 5 hapjes van heeft gehad en ik een proeverij had van stamppot, sukade, pannenkoeken, patat en kip nuggets. Bijzondere combinatie, ja.

Als we thuis komen laat Pepijn nog even zien hoe je een file maakt, haha. Zijn favoriete bezigheid.

Ik kocht onlangs van die potloden met een driehoekvorm, die je niet met een normale puntenslijper kunt slijpen. Mijn zoektocht op Bol leverde deze puntenslijper op en ik stuur deze foto rond in onze familie-whatsapp-groep, want wij hadden vroeger precies zo’n puntenslijper op de vensterbank staan, haha.

Vrijdag

En vrijdag is het feest: donderdagavond heeft Pepijn ineens 39,5 graden koorts bij het naar bed gaan. Als we ’s nachts bij hem komen, blaft hij als een zeehondje en is hij helemaal benauwd. Hij slaapt wel gewoon en dus laten we het even zo. Het lijkt wel pseudo kroep. Vrijdagochtend ga ik toch even met hem naar de huisarts, maar die kan niets vinden. Pepijn gaat naar opa en oma vandaag, maar om 4 uur is hij helemaal op. Ik haal hem (en Lize) op en hij heeft weer flink koorts en wil alleen maar op de bank liggen. En Lize is gewoon moe, haha, wat een dramatische foto zo he.

Dit is wel Pepijn zijn lievelingsplek hoor; bij mama op schoot. <3

Zaterdag

Zaterdag voelt Pepijn zich gelukkig iets beter en dat is maar goed ook, want we mogen vandaag een dagje op Isa passen. Dit beeld is toch aandoenlijk: ‘mama, Isa is heel zacht’. <3

We moeten ook nog heel even op pad om een cadeautje voor Lize’s vriendin te kopen (kinderfeestje binnenkort!).

En ’s middags gaan we lekker een heel eind met Isa wandelen. Wat een feest met dit weer!

Ik nam mijn fototoestel (uiteraard) mee en maakte nog een paar mooie foto’s. Lieve Lize is zo’n mooi fotomodel! <3

En Isa weet nooit zo goed wat ze moet doen als je haar roept, haha, het werd toch stiekem nog een leuke foto.

Mijn mooie mannen <3.

Samen op de wip.

En een lucky shot: dikke vette pret!

Als Ton ’s middags gaat volleyballen gaan wij nog even een spelletje spelen. Dit is een soort mens erger je niet voor kinderen, en super leuk om te doen (zelfs voor Pepijn al).

Ik heb geen zin om uitgebreid te koken en we picknicken heerlijk in de laatste zonnestralen in de zon. Hou van de lente!

Zondag

Zondag rijden we naar de Haarmühle in Duitsland. In het natuurgebied dat daar in de buurt ligt, zijn Schotse Hooglanders te vinden, en die willen we graag zien (trainingskamp voor Schotland!).

Ook vandaag was mijn camera weer mee en ik schoot er weer vrolijk op los.

Lieffies. We moesten uiteindelijk een heel stuk verder lopen dan gepland, en dat hielden de kindjes super goed vol. Ondanks dat Pepijn nog totaal niet fit is en zijn longen zowat uit zijn lijf hoest.

Maar: we hebben ze gevonden hoor!! Waaaah, wat een beesten!

Kijk dan hoe bijzonder; je kunt er zo dicht bij komen!

Mijn favoriete foto: deze Schotse Hooglander keek precies op het goede moment de goede kant op.

 

Tja, what can I say? Ik ben verliefd! Wat een prachtige beesten zeg. En zo leuk om van zo dichtbij te mogen zien! Ik hoop dat we ze straks in Schotland ook vaak mogen zien, maar gelukkig zijn ze dus dichtbij huis ook te bewonderen.

En zo zit de week er al weer op, wat een boel foto’s he? Ik vond het ook zo fijn dat de zon zo heerlijk scheen, het voelt echt als lente zo.

Heb jij ook zo van het lekkere weer genoten?

xx
Loes
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *