Beautysupplementen van Oenobiol | Ik ga ze testen!

Anno 2018 zijn mensen steeds bewuster bezig met de balans tussen eten, bewegen en (mentale) rust. Verschillende dingen zijn van belang om je lichaam gezond te houden. Daarnaast is het natuurlijk fijn om lekker in je vel te zitten. Gezond eten en met enige regelmaat sporten kunnen helpen om je beste versie van jezelf te worden. Als aanvulling op een goede levensstijl kun je soms wat (natuurlijke) ondersteuning gebruiken. Ken jij de beautysupplementen van Oenobiol al?

Oenobiol, wat is dat?

Oenobiol is een Frans merk, dat in 1985 is opgericht door voedingsdeskundige Dr. Marie Béjot. In Frankrijk is Oenobiol al 20 jaar marktleider op het gebied van beautysupplementen. Sinds vorig jaar zomer is het merk ook in Nederland verkrijgbaar (jeej!). Tegenwoordig is iedereen maar druk, druk, druk. Met werk, je gezin, sport, familie, noem het maar op. Soms kan je lichaam dan wat extra gebruiken in de vorm van een natural boost. En daar komen de beautysupplementen van Oenobiol dus om de hoek kijken. Met een uitgebreid assortiment van 5 verschillende lijnen welke geïnspireerd zijn door de natuur, voor een optimale versterking van je schoonheid van binnenuit.

beautysupplementen van oenobiol (13)

Dr. Marie Béjot, arts en voedingsdeskundige, groeide op in Afrika. Daar ontstond haar voorliefde voor natuur en medicinale plantenkunde. In het gezin Béjot was natuurlijke voeding een integraal onderdeel en daarmee was het ook de bron voor het ontstaan van Oenobiol Paris. In Parijs opende Dr. Marie Béjot in 1978 haar eerste kliniek, waar ze bezig ging tegen huidveroudering en overgewicht.  In haar medische praktijk zag zij steeds meer het belang van voeding en zo werd zij geïnspireerd om haar eigen onderneming in beautysupplementen te beginnen.

Beautysupplementen van Oenobiol

Oenobiol maakt gebruik van uitgebalanceerde combinaties van natuurlijke voedingstoffen zoals vitaminen, mineralen en extracten van planten, kruiden, groenten, zeewier, pitten en zaden. De producten zijn veelal wetenschappelijke onderbouwde beautysupplementen te gebruiken voor
cosmetische doeleinden. Er zijn 15 producten in 5 verschillende lijnen:

Beauty Support (2 producten)

 • Beauty Support: voor een mooie en stralende huid, haar en nagels.
 • Beauty Support 45+: biedt ondersteuning bij de eerste zichtbare tekenen van huidveroudering en voor mooi haar en sterke nagels.

Silhouette (4 producten)

 • Boost: verbrandt tot 400 kcal per dag en helpt vet te verbranden dankzij wakamé.
 • Capteur 3-in-1: absorbeert vetten en suikers (snelle en langzame) en vermindert de eetlust.
 • Support Energie: voor extra energie bij vermoeidheid dankzij vitamine C.
 • Verminder Tussendoortjes: vermindert de behoefte aan tussendoortjes dankzij johannesbroodpitmeel.

Skin Support (4 producten)

 • Skin support Anti Age: is te gebruiken bij de zichtbare tekenen van huidveroudering zoals rimpels en lijntjes.
 • Jonge huid: draagt bij aan een soepele en stralende huid.
 • Gevoelige huid: voedt de gevoelige huid van binnenuit.
 • Relax: zorgt voor een stralende huid tijdens drukke en stressvolle periodes

Skin Support Sun (3 producten)

 • Autobronze Teint: voor een natuurlijke en stralende goudbruine teint zonder zon.
 • Sun Age Protect: bereidt de huid voor op de zon bij de eerste tekenen van huidveroudering.
 • Sun Sensitive Skin: bereidt de bleke en gevoelige huid voor op de zon.

Hair Support (2 producten)

 • Veerkracht: helpt het haar van binnenuit te voeden.
 • Volume: ondersteunt vermoeid en futloos haar, vooral bij wisselingen van de seizoenen.

Ik ga het voor je testen!

Toen ik de vraag kreeg welke producten ik wilde testen hoefde ik niet lang na te denken. Na 2 zwangerschappen is mijn haar echt slap, futloos en ontzettend breekbaar. Op de hoofdhuid is de huid soms al zichtbaar, en halverwege de lengtes lijkt er niets meer over.

Hair Support (2 producten)  Oenobiol Veerkracht helpt het haar van binnenuit te voeden.  Oenobiol Volume ondersteunt vermoeid en futloos haar, vooral bij wisselingen van de seizoenen.

Dit dus: je ziet eigenlijk bij de aanzet al wel dat het al dun is, maar in de punten is het nog minder.

Hair Support (2 producten)  Oenobiol Veerkracht helpt het haar van binnenuit te voeden.  Oenobiol Volume ondersteunt vermoeid en futloos haar, vooral bij wisselingen van de seizoenen.

En zie je overal die afgeknapte haartjes? Boehoe. En bij elke keer dat ik het was, heb ik het idee dat ik kaal word: zoveel haar dat ik verlies.

Mijn kapper adviseerde om een voedingssupplement met biotine te gebruiken om te zorgen dat mijn haar er weer bovenop komt en zodoende koos ik voor Oenobiol Volume uit de Hair Support-lijn. Daar ben ik ondertussen ook al 2 weken mee bezig, dus we zijn goed op weg.

Naast de leuke producten uit de Hair Support-lijn viel mijn oog ook op de Skin Support Sun-lijn. Ik heb een ontzettend bleke huid – melkflessen-power!- en soms is ‘ie wat gevoelig. Dus Sun Sensitive Skin leek me ook interessant om te proberen. Daar ben ik nog niet mee begonnen, omdat ik niet de verwachting had dat we over 2 weken al veel zon hebben (je moet er een maand voordat je in de zon gaat mee beginnen).

Oenobiol Volume (3 maanden kuur € 39,99)

Dit is wat Oenobiol er over schrijft:

Voor sterk, mooi en vol haar.

De formule voedt je haar van binnenuit en bevat plantaardig 5-alfa-reductol (pompoenzaadolie) en verschillende B-vitaminen, waaronder biotine.

beautysupplementen van oenobiol (2)

Oenobiol Volume: een pot met gele capsules, genoeg voor een kuur van 3 maanden. 2 maal daags neem je tijdens de maaltijd een capsule in. Grappig feitje: op de voorkant van de doos staat een afbeelding van de capsule op ware grootte.

beautysupplementen van oenobiol (2)

De capsules zijn trouwens van ‘medium’ formaat: mijn vitamine C-pillen zijn een stuk groter bijvoorbeeld. Ze zijn een beetje zacht en ontzettend glad, dus doorslikken is geen probleem.

beautysupplementen van oenobiol (2)

Het is van belang om de kuur van 3 maanden volledig af te maken: op die manier krijgt je haar de kans om optimaal te ontwikkelen en te groeien.

Oenobiol Sun Sensitive Skin (€ 24,99)

beautysupplementen van oenobiol (10)

Naast wat hulp bij mijn haar ga dus nog een product testen: Oenobiol Sun Sensitive Skin.

Dit is wat Oenobiol  er over schrijft:

Voorbereiding op de zon voor een stralende goudbruine teint. De formule voedt de huid van binnenuit om de
huid voor te bereiden op de zon. 

Op basis van lycopeen, luteïne, selenium, vitamine B2 en E.

Handig om te weten is dat de de Skin Support Sun-producten GEEN toevoeging van beta-caroteen bevatten.

Als je mijn huid bekijkt, dan zie je direct dat ik een lichte huid heb: in de 35 jaar dat ik op deze aardkloot rond loop heb ik al wel flink wat sproeten gekweekt en daardoor is de huid in mijn gezicht (gelukkig) een beetje gekleurd. Maar de rest van mijn lichaam kan wel wat ‘hulp’ van binnenuit gebruiken, als voorbereiding op de zon. Omdat het advies is een maand voordat je in de zon gaat te beginnen, ben ik hier nog niet mee gestart, maar dat ga ik binnenkort wel doen.

Voor het beste resultaat kun je Skin Support Sun ook 1 maand na je zon-periode blijven gebruiken.

Meer informatie en verkrijgbaarheid

Wil je meer informatie over de beautysupplementen van Oenobiol? Bezoek dan de website en bekijk het volledige productaanbod.

De producten van Oenobiol Paris zijn te koop bij o.a. ETOS, DA, DIO, Kruidvat en diverse (online) webshops.

Ik ga dus de komende maanden een vast stramien volgen en zorgen dat ik dagelijks de juiste hoeveelheid beautysupplementen van Oenobiol binnen krijg. Over een paar maanden laat ik je weten wat mijn bevindingen zijn!

Welk product van Oenobiol zou jij willen proberen? En denk je dat mijn haar nog te redden is? Ben je ook zo benieuwd hoe het er over een paar maanden uit ziet? Ik wel in elk geval!

xx
Loes
Dit artikel bevat producten die door een bedrijf zijn opgestuurd. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

 

1 Reactie

 1. 11 april 2018 / 13:37

  Ik ben heel benieuwd wat jij ervan vindt! Ik herken dat van dat afgeknapte haar wel, zo vervelend! Ik heb nu ook deze supplementen alleen ik vind het formaat dus wel een dingetje haha. Ik ga nu kijken of ik ze kan doorsnijden….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *