Getest: Skintight thee van Tastea

Een tijdje terug werd ik benaderd door Tastea of ik het leuk vond om de thee uit hun webshop te testen. Als echte theeleut kon ik dat natuurlijk niet weigeren. Inmiddels ben ik best een tijdje aan het testen met de thee en vandaag laat ik je zien wat ik er van vind.

Tastea?

Tastea werd in 2016 opgericht door mensen die altijd al geïnteresseerd waren in de heilzame werking van thee. Met professionals in de Chinese kruidengeneeskunde en theesommeliers creëerden zij kwalitatieve, smakelijke blends. De thee van Tastea wordt met de hand geplukt, en dat is een kostbaar werkje. Toch doen ze dit, omdat dan alleen de beste blaadjes worden gebruikt voor de thee.

tastea

Aan sommige blends is een natuurlijke smaak toegevoegd. Dit gebeurt door bijvoorbeeld de thee tussen sinaasappelschillen te laten drogen. De ingrediënten nemen deze smaak dan over. De thee die Tastea levert is altijd 100% natuurlijk.

De beker van Tastea

tastea (1)-

Het pakketje werd geleverd met een prachtige theebeker en thee in een groot blik. Daar word ik al blij van! Ik ben echt een sucker voor dit soort bekers: vaak koop ik ze op vakantie bij een bekende koffieketen (…), maar dan dus voor de koffie. Ik ben blij dat ik er nu ook 1 heb voor de thee!

De beker heeft een mooie drinktuit die goed af te sluiten is: geen lekkage gehad in de tijd dat ik aan het testen ben geweest! En als je de deksel er af draait, zit er een klein filtertje in, zodat je geen theegruis door de tuit drinkt. Dat werkt fijn!

Skintight tea

Ik koos de Skintight Blend, een thee die helpt bij het afvallen: het vermindert het hongergevoel en helpt met gewicht verliezen.

De ingrediënten in deze thee zijn:

Pu erh, ginger, black tea Lapsang Souchong, cinnamon pieces, orange peels, lemon peels, rose petals, cloves, cardamon.

Het is een hele aparte thee, die een beetje zwaar en rokerig van smaak is. Ik kreeg de omschrijving ‘kruidig’, maar dat vind ik juist niet. Je moet van de smaak houden, maar ik vond het wel lekker (als ik de thee maar niet te lang liet trekken).  En daar zat ook direct een heikel puntje: het idee is om de thee los in de beker te gooien en dan heet water er op te doen. Dan kun je de thee drinken. Door het filter wat er in zit, blijft de ‘losse thee’ gewoon in de beker en drink je die niet op. Op de verpakking stond: 3-5 minuten laten trekken. Nu koelt mijn thee nooit in 5 minuten zodanig af dat ik ‘m kan drinken, en in die beker al helemaal niet.

Ik koos er dus voor om de thee eerst in een los filtertje in de beker te hangen. Zo liet ik het dan 3 minuten staan, en dan haalde ik de thee er uit. Het werd echt veeeeel te sterk anders! Die beker isoleert namelijk als een trein: de thee blijft echt wel een uur of 3 goed warm. En door de thee op deze manier te laten trekken, wordt hij niet te sterk.

Wat ik er van vond?

Ik ben er heel tevreden over: de thee smaakt lekker en je hebt helemaal niet zo veel nodig. Ik neem elke ochtend trouw een beker mee naar mijn werk. Die blijft overigens tot zeker half 11 nog lekker warm. Ik zag overigens dat je ook je fruitwater makkelijk in de beker kunt doen. Goed idee! Gelukkig drink ik zelf in de zomer ook gewoon graag thee, dus dat gaat in mijn beker.

Of ik er van ben afgevallen? Dat niet, en dat mijn hongergevoel anders is geworden, kan ik eigenlijk ook niet zeggen. Maar dat mag de pret niet drukken, want ik blijf gewoon doordrinken tot het blik leeg is!

Skintight van Tastea kost € 35,95 en als je nu bestelt met de kortingscode gewoonietsmetloes dan krijg je 10% korting op de artikelen (m.u.v. de package deals, en deze korting geldt tot 19 juli).

Welke thee van Tastea lijkt jouw lekker?

xx
Loes

Dit artikel bevat een product dat door een bedrijf is opgestuurd.. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

 

3 Reacties

 1. Marjan
  9 november 2017 / 04:17

  Waar heb of had je dat handige lange filter vandaan want ik loop inderdaad tegen het zelfde probleem aan.

  • Loes
   Auteur
   9 november 2017 / 15:27

   Dat heb ik bij een theewinkel in Enschede gekocht. Geloof dat Dille en Kamille ook wel zoiets heeft en soms kun je van die lange ‘papieren’ filters voor losse thee kopen, die kun je dan in je beker hangen. Ook fijn!

   • Marjan
    9 november 2017 / 15:40

    Oh dank je ik ga eens kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *