6 fijne apps op de iphone om je foto’s mee te bewerken voor Instagram | iPhone

Hoe het met jou zit weet ik niet, maar ik kan dus echt verdwalen op Instagram. Eindeloos scrollen door prachtige foto’s van andere mensen, I love it. Waarom? Tja, dat kan ik niet uitleggen, maar als ik maar social media app zou mogen kiezen om te blijven gebruiken, dan wist ik het wel: Instagram! En zelfs na het aanpassen van het algoritme (waardoor je soms de berichten van eergisteren pas NU in je timeline ziet) blijft het favoriet. Vandaag laat ik je 6 fijne apps op de iphone zien om je foto’s mee te bewerken voor Instagram. Overigens zijn de meeste apps ook te verkrijgen voor Android hoor!

Creëer een eigen stijl op Instagram

Sinds ik een eigen domein heb, ben ik (weer) wat fanatieker geworden op Instagram. Rijkelijk laat volgens de kenners, want tegenwoording lijkt het bijna ‘onmogelijk’ om succesvol op Instagram te worden. Belangrijke succesfactor lijkt het hebben van een eigen stijl: foto’s die bij elkaar passen, met eenzelfde filter, van hetzelfde onderwerp, noem het maar op. Zelf heb ik een enorme hekel aan van die over-gestylde foto’s op Instagram, maar dat is natuurlijk persoonlijk. Mijn eenheid zit ‘m in het gebruik van over het algemeen dezelfde filters, en het gebruik van een wit kader om de foto. Dat vind ik mooi. Verder plaats ik vooral wat ik leuk vind, het aantal volgers vind ik minder belangrijk. Mijn Instagram-account kun je overigens hier vinden.

6 apps op de iPhone om je foto’s mee te bewerken voor Instagram

fotobewerkingsprogrammas voor Instagram

De apps die ik vandaag laat zien, zijn geschikt voor de iPhone 6s. De 6s is niet de nieuwste iPhone, en daarom financieel aantrekkelijk als je toch graag een telefoon van Apple in bezit hebt. De iPhone 6s heeft een 3D touchscreen, die kan aanvoelen hoe hard er op het scherm gedrukt wordt. Daarnaast werkt de (vernieuwde) vingerafdrukscanner ontzettend snel en goed. Persoonlijk vind ik dat de iPhone 6s prachtige foto’s maakt, dat lukt wel met de 12 megapixel camera!

Op zich kan het doel zijn om je foto’s voor Instagram zo natuurlijk mogelijk te laten, maar ik vind het fijn om ze wat te bewerken. Daar gebruik ik de volgende apps voor:

Laten we even helderheid verschaffen: ik gebruik niet alles apps voor elke foto! Vaak heb ik aan VSCO en PicsArt genoeg (die gebruik ik het vaakst). Maar als je net even iets anders wilt doen met je foto’s, dan kun je 1 van de andere apps gebruiken. Ik leg ze hieronder uit.

VSCO

VSCO Instagram (2)

Ik gebruik VSCO voor 2 dingen: het vierkant maken van mijn foto en het toepassen van een filter. Bij VSCO kun je heel veel filters kopen, maar ik vind de standaard filters eigenlijk al goed genoeg. C1 en G1 zijn mijn favorieten, de rest gebruik ik eigenlijk niet.

eZy Watermark

EZY

Sinds ik een nieuw logo voor mijn blog (met bijbehorend watermerk) heb, vind ik het leuk om mijn watermerk toe te voegen aan foto’s. Omdat een watermerk ‘doorzichtig’ is, lukt dat niet met alle fotobewerkers. Via de app eZy Watermark kun je je watermerk makkelijk toevoegen. Als je geen watermerk hebt, kun je via de app ook een tekst toevoegen aan de foto.

PicsArt

PicsArt

Misschien heel oneerbiedig, maar PicsArt gebruik ik eigenlijk maar voor 1 ding: om een wit kader om mijn vierkante foto te maken. PicsArt heeft nog veel meer functionaliteiten, maar daar maak ik dus geen gebruik van.

Misschien vind je dit ook leuk: De leukste workout apps voor thuis

Mystic

Mystic

Mystic gebruik ik niet zo heel vaak, maar ik zou dat wel vaker moeten doen. Er zitten namelijk ontzettend mooie overlay’s die je over je foto’s kunt plaatsen voor een mooi effect. Ook kun je allerlei leuke teksten over de foto plaatsen. Het leukste van deze app is dat je zelf een stukje tekst kunt schrijven, het kunt fotograferen en dan als overlay kunt gebruiken.

Live Collage

LiveCollage

Als je een collage wilt maken, kun je prima met LiveCollage aan de slag. Zelf hou ik niet zo heel erg van collage’s op mijn Instagram-profiel, maar deze app heeft wel geinige opties. Zo kun je bijvoorbeeld een poster-template gebruiken om je foto in weer te laten geven. Niet zozeer voor Instagram, maar wel leuk om te doen!

Moldiv

moldiv

De app Moldiv heb ik nog niet zo heel lang geleden ontdekt en naast het bewerken van je foto’s kun je met Moldiv ook leuke collages maken. Ook kun je hier makkelijk (al dan niet voorgedefinieerde) tekst toevoegen aan een foto (en zelf het lettertype bepalen, jeej!). Altijd al eens op de cover van een magazine willen staan? Ook dat kun je met Moldiv voor elkaar krijgen, door te kiezen voor de optie ‘Tijdschrift’ kun je kiezen uit allerlei tijdshrift-sjablonen om je eigen foto(‘s) op te plaatsen. Dat laatste zou ik dan zelf weer niet gebruiken voor Instagram, maar voor bijvoorbeeld een uitnodiging voor een feest.

Zo, een hele lijst met (gratis!) apps om je foto’s te bewerken voor Instagram dus! Zoals ik eerder al zei: ik gebruik echt niet elke app voor iedere foto, dat is veel te bewerkelijk. Maar soms is het leuk om eens helemaal los te gaan op je foto’s, om zo toch stiekem DE perfecte foto voor Instagram te maken.

Welke apps gebruik jij om je foto’s te bewerken voor Instagram? Laat het weten in de comments, want ik ben atlijd nieuwsgierig naar nieuwe dingen!

xx
Loes

Dit artikel is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking. Zie ook mijn disclaimer.

 

2 Reacties

 1. 21 september 2017 / 20:40

  Ik vind de voorbeelden die je bij de tekst hebt geplaatst al bijzonder! Ik zie ook steeds meer de charme van instagram. Al vind ik het lastig om alles van iedereen te volgen. Het is wel veel. Maar ik kan er beter mee uit de voeten dan bijvoorbeeld Twitter. Ik gebruik eigenlijk alleen de standaard bewerkingen in instagram zelf 🙂

  • Loes
   Auteur
   22 september 2017 / 20:58

   Haha, ik deel je mening over Twitter. Het kost allemaal zo veel tijd! Instagram vind ik leuker, hoewel het plaatsen van de juiste hashtag ook nog wel een hele kunst is. Ik vond de filters van Instagram zelf dus niet (meer?) zo mooi, en ik wilde graag die witte rand. Maar het bewerken kost wel veel tijd en dus gebruik ik ook lang niet al die apps hoor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *