Een snel lunchidee: Hüttenkäse met kaneel

Afgelopen week met boodschappen doen, liep ik er weer eens tegenaan: Hüttenkäse! Maar hoe gebruik je dat nou? Lees mee!

Vandaag een lunchtip met Hüttenkäse. Ik wil het geen recept noemen, want het is zo verschrikkelijk simpel om te maken! Maar toch ook erg lekker. Uiteraard kun je nog verder variëren, maar ik hield het vandaag erg simpel.

Goed, wat heb je nodig:

 • 2 sneetjes brood naar keuze (vandaag stond bij mij tijgerbrood bruin op ’t menu)
 • Hüttenkäse
 • Kaneel
 • Eventueel wat zoetstof
 • Eventueel wat appeltjes

Ook heb je een oven nodig, en dan wel op de grillstand. Je kunt de oven even voorverwarmen.

Hoe maak je het?
Smeer de sneetjes brood in met een dikke laag Hüttenkäse. Strooi er dan kaneel overheen, zoveel als je wilt. Ik doe altijd een klein beetje, omdat kaneel altijd zo droog is. Als je van zoet houdt, kun je ook nog wat zoetstof toevoegen. En als je nog verder wilt variëren, snij je een appel in kleine stukjes en strooi je die er ook over.

dscn3654

Dan een paar minuutjes onder de grill in de oven. Hoeveel minuutjes precies is een beetje afhankelijk van je oven. Ik denk ongeveer 5. Je moet het gewoon even goed in de gaten houden, als de korstjes van je brood bruinig beginnen te worden, is het klaar. Het moet namelijk ook niet knetterheet worden.

Het lijkt dan een beetje of de Hüttenkäse is gesmolten, en met de kaneel er overheen smaakt het heerlijk! Je kunt dus variëren met de appel en zoetstof, maar het hoeft niet per se. Zo is het voor mij al helemaal goed!

Oh, en een dag later kwam ik nog dit potje tegen in de kast:

dscn3692

Carobepoeder! DIt is een soort vervanger voor cacao, maar dan iets zoeter.

dscn3694

Kon ook prima op m’n boterham met Hüttenkäse!

dscn3695

4 minuutjes in de oven onder grill en dit was ook best lekker. De volgende keer mag er iets meer carobepoeder op dan nu op de foto staat, want dat is wel het lekkerst!

Hoe eet jij Hüttenkäse?

xx
Loes

3 Reacties

 1. 13 november 2015 / 18:46

  Wat grappig zeg. Ik vind kaneel heel erg lekker. Ik ben heel benieuwd nu naar deze combi.

 2. Linda
  16 november 2015 / 09:48

  Wat een leuke variatie! Ik eet hüttenkase vooral in combinatie met hartige dingen zoals groente, maar dit zou ik ook eens moeten proberen!

  • 16 november 2015 / 11:00

   Ik eet het zelf amper in combinatie met hartige dingen. Ik hou meer van zoet 🙂 Dat zou ik voor de variatie eens moeten proberen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *