Een overhemd van je man op maat maken voor jou | DIY

restyle overhemd

Vandaag laat ik weer eens een project zien dat goed is voor het milieu! Ik kwam namelijk op zolder een mooi gestreept overhemd van manlief tegen, wat hij echt niet meer draagt. Ik vond dat blauwe streepje prachtig, en dacht: dat staat mij misschien wel beter (sorry schat!). En dus zocht ik een overhemd van mezelf erbij (eentje die goed past), en zo ging ik aan de slag om er mijn overhemd van te maken. Kijk je mee?

restyle men's shirt DIY (2)

Het begint eigenlijk heel makkelijk: je hebt een blouse van jezelf nodig, en dan wel eentje die goed past, want dat wordt je voorbeeld. En je hebt een overhemd van je man nodig (of gewoon een mannenoverhemd in een grotere maat dan je eigen blouse. Ik vind sommige mannenoverhemden echt zo prachtig dat ik die graag zou willen hebben, haha, dus je kunt er ook speciaal 1 voor jou kopen :)).

restyle men's shirt DIY (3)

Vervolgens begin je met het overhemd: je knipt de mouwen er af. Knip wel de enkele stof (dus niet dubbel laten liggen), zo kun je netjes langs de naad knippen.

restyle men's shirt DIY (4)

Je armsgat komt er dan zo uit te zien.

restyle men's shirt DIY (5)

Vervolgens leg je de mouw van de blouse op de mouw van het overhemd. Zoals je ziet is de mouw van het overhemd een stuk langer. Zelf heb ik hele lange armen (net een chimpansee soms, haha), dus voor mij hoefde er maar een klein stukje af.

restyle men's shirt DIY (6)

Knip de mouw van het overhemd in op een cm na de mouw van de blouse: dit is naadtoeslag (dit naai je er straks dus weer af zeg maar).

restyle men's shirt DIY (7)

De mouw van het overhemd is ook een stuk breder dan de mouw van mijn blouse, dus ik ga hem smaller maken. Ik neem mijn blouse weer als maat.

restyle men's shirt DIY (10)

Speld dan beide mouwen op deze manier, en naai het vast. Ik mis even foto’s van de volgende stap, maar je kunt dan de binnenkant van de mouwen locken, zodat je de overtollige stof kwijt bent (of afknippen en zigzaggen als je geen lockmachine hebt).

restyle men's shirt DIY (11)

Dan leggen we het ‘lijf’ van de blouse op het overhemd.

restyle men's shirt DIY (12)

Mijn blouse is niet heel veel smaller dat het overhemd (boven op de schouder), dus ik laat dit zo. Eventueel kun je hier nog een stukje af knippen.

restyle men's shirt DIY (13)

Onder de oksel is het overhemd wel veel breder (ha, verrassend he?) dan mijn blouse en hier speld ik dus de taille af. Ik vind wel leuk als het overhemd een beetje wijd valt, dus ik neem een ruime marge.

restyle men's shirt DIY (14)

Wel probeer ik het vrouwelijke figuur er ook in spelden.

restyle men's shirt DIY (15)

Vervolgens lock ik alles wat ik nog niet gelocked had (hier een mouw).

restyle men's shirt DIY (16)

En dan kun je de mouwen gaan inspelden. Ik ga met het spelden en naaien altijd uit van de mouw, die vouw ik zo rondom het armsgat in het lijf en zo speld je die dan vast.

restyle men's shirt DIY (17)

Zo dus.

restyle men's shirt DIY (18)

En dan is dit het resultaat. Mooi geworden he? Ik vond het grappigste nog wel dat toen ik dit overhemd aan deed onze kleine meid zei: ‘He, die heeft papa toch ook?’. Die ziet ook alles! Maar ik ben dus erg tevreden met het resultaat, helemaal met die witte broek eronder. Netjes en toch casual, en met hele kleine moeite!

Heeft jouw man ook overhemden liggen die hij niet meer draagt? Kijk voor meer inspiratie hier.

xx
Loes

10 Reacties

 1. 1 juli 2016 / 09:46

  Wauw, wat is dit super tof geworden! Helaas ben ik zelf niet zo creatief, maar vind het zeker heel mooi geworden. Ik zie het er niet van af 🙂

  • Loes
   Auteur
   3 juli 2016 / 21:23

   Dank je wel! Ha, dat is natuurlijk ook de bedoeling 🙂 (Dat je niet ziet dat het zelf gemaakt is ;-)). Ik ben er stiekem ook heel erg blij mee!

 2. SandravT
  24 april 2021 / 17:13

  Wauw, echt goed gelukt! Ik ga het proberen met een blouse die ik tweedehands heb gekocht. Te groot, maar te mooi om te laten hangen. Bedankt voor de inspiratie!

  • Loes
   Auteur
   8 juni 2021 / 20:06

   Graag gedaan! Ben benieuwd of het is gelukt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *