Een glazen stolp | Interieur

glazen stolp

Een glazen stolp. Je ziet ze steeds meer voorbij komen met de meest geweldige dingen er onder. Leuk om in huis neer te zetten: op je dressoir, een mooie tafel, of prachtig om je trouwschoenen onder tentoon te stellen op je kleedkamer (zoals mijn schoonzusje). Ik had wat pech en toch geluk met mijn kerstpakket, en bestelde naast rituals pakketjes ook nog een cadeaubon van VT Wonen. Man, wat kun je daar veel spullen in de webshop kopen. Ik besloot een glazen stolp aan te schaffen en vandaag laat ik zien wat ik er onder heb gezet. Ook laat ik nog wat prachtige plaatjes met inspiratie zien (lang leve Pinterest). Kijk mee!

VT Wonen

glazen stolp (2)

Dit is een stolp van 30 cm hoog en een diameter van 21,5 cm. Dat is best een grote. Zoals gezegd komt ‘ie uit de webshop van VT Wonen. Wat ik erg mooi vind aan dit exemplaar is dat de ‘bodemplaat’ al wit geschilderd is. Ik had al eerder eens naar een stolp gekeken, maar ik zie er veel met een houtkleurige plaat eronder en dat vond ik niet zo mooi in ons interieur. Deze witte past prima!

Vooralsnog heb ik mijn stenen uiltjes en mijn vintage klosjes er onder gelegd. Of dit zo blijft, weet ik nog niet helemaal, maar voor nu vind ik het wel leuk. Ik weet zelf nog niet precies wat ik er anders onder wil hebben, vandaar dat ik op Pinterest op zoek ging naar inspiratie.

Pinterest

bell jar

 1. Zwart-witte huisjes onder de stolp: simpel, maar toch een eye-catcher. Ik hou hier van!

bell jar2

2. Ik vind die huisjes zo schattig, en dan die vlaggetjes er bij. Ik zou alleen wat meer kleur willen toevoegen, want dit ‘brown paper’-gebeuren staat bij ons niet echt leuk.

bell jar 3

3. Een beetje zoetsappig misschien, maar je kunt een stolp ook prima gebruiken om je babyspulletjes onder uit te stallen. Zo doe je wel nog wat leuks met die schattige babyschoentjes bijvoorbeeld (die bij ons maar in de kast liggen).

bell jar4

4. Bloemen onder de stolp, ik vind dat ook echt super mooi! Wel denk ik dat ik alleen kleine plantjes onder mijn eigen stolp kan plaatsen, omdat ‘ie wel wat kleiner is dan de stolp op het plaatje.

bell jar 5

5. Lentespulletjes onder de stolp. Een gezellig plaatje zo. Hier hou ik ook wel van, zo heb je lekker wat te kijken zeg maar.

bell jar 6

6. Deze is stiekem meer voor de herfst, maar ik vond het zo’n mooi plaatje! Ik hou ontzettend van dennenappels, maar weet nooit zo goed wat ik er mee moet doen. Dit ga ik dus onthouden voor na de zomer, ha!

bell jar 7

7. Deze stolp heeft wel een iets andere vorm dan die van mij, maar dat zoete roze kon ik niet weerstaan. En dan een bloembol er in: helemaal leuk voor de lente. Dit zoete tafereeltje komt er bij ons denk ik niet in, want manlief houdt hier niet zo van. Maar ik vind het wel heerlijk om naar te kijken en om te gebruiken als inspiratiebron.

Mijn dressoir

Al eerder liet ik zien hoe ik ons dressoir opnieuw had ingericht, na de kerstperiode was het tijd voor wat anders. En nu de paastakken er uit zijn en de stolp dus binnen is, ziet het er zo uit:

glazen stolp (4)

Een goed begin toch?

Wat zou jij onder een stolp willen zetten?

xx
Loes

6 Reacties

 1. Karen
  5 april 2016 / 11:08

  Ik vind het juist leuk voor iets geks. Een nep schedel of zo..

  • Loes
   Auteur
   5 april 2016 / 15:54

   Haha, ja, daar kan ik me ook wel in vinden. Dat trekt dan nog meer de aandacht!

 2. 5 april 2016 / 12:01

  Ik moet bekennen dat ik een vooroordeel had over de glazen stolp trend, maar na het zien van deze foto’s vind ik ze eigenlijk toch wel heel leuk!

  • Loes
   Auteur
   5 april 2016 / 15:55

   Gelukkig 🙂 Het leuke is dat je er gewoon onder kunt stoppen wat je zelf wilt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *