Een broodje knakworst haken | Gastblog

Nu de herfstvakantie voor regio Noord voor de deur staat is het weer tijd om een leuk DIY-project van mijn zusje Margot te delen. Als je nog ergens een beetje hebt, kun je dus leuk een broodje knakworst haken. Mèt mosterd, welteverstaan!
Wat heb je nodig?

 • beige haakkatoen
 • witte of grijze haakkatoen
 • bruine haakkatoen
 • gele haakkatoen
 • een haaknaald in de maat van je garen
 • pandavulling
 • een naald
 • een schaar

En zo maak je het

De buitenkant van het broodje (2 x maken)

1. Begin met je beige haakkatoen: maak een ketting van 19 lossen. Begin in de 2e steek van de haaknaald met een vaste en haak vasten in de volgende 16 steken. In de laatste steek haak je 3 vasten, zodat je als het ware rond gaat naar de andere kant van de 16 steken en haak opnieuw 16 vasten. In de laatste steek haak je 2 vasten (38 steken).

2. Haak 2 vasten in de eerste steek, haak 16 vasten, haak 2 vasten in de volgende steek, 1 vaste, 2 vasten in de volgende steek, 16 vasten, 2 vasten in de volgende steek, 1 vasten (42).

3. Haak een vaste, 2 vasten in de volgende steek, 16 vasten, 2 vasten in de volgende steek, 3 vasten, 2 vasten in de volgende steek, 16 vasten, 2 vasten in de volgende steek, en haak tot slot 2 vasten (46).

4. Haak 2 vasten, haak 2 steken in de volgende steek, haak 16 vasten, 2 vasten in de volgende steek, 5 vasten, 2 vasten in de volgende steek, 16 vasten, 2 vasten in de volgende steek, 3 vasten (50).

5. Haak in elke steek een vaste en herhaal dat 3 rondes.

Knip de draad af.

een broodje knakworst haken

De binnenkant van het broodje

Herhaal de eerste 4 stappen van de buitenkant met wit of grijs en knip vervolgens de draad af.

een broodje knakworst haken

De knakworst met mosterd

1. Haak 5 steken in een (magische) ring en haak vervolgens in alle steken 2 vasten (10).

2. Haak 1 vaste, haak 2 vasten in de volgende steek en herhaal dit tot je rond bent (15).

3. Haak 17 rondes lang vasten zodat je een knakworstje krijgt. Tijdens het haken kun je dan vast met de gele katoen de mosterd op het worstje haken, zodat je nog goed bij de binnenkant kunt. Dit doe je met je naald. Als je mosterd goed zit, kun je het knakworstje vullen met pandavulling.

4. Haak 1 vaste, haak 2 steken samen (minderen) en herhaal dit tot je rond bent (10)

5. Minder elke 2 steken (je houdt dan 5 steken over).

Knip de draad af en zorg dat je het knakworstje goed dicht maakt. Werk de draad netjes weg.

broodje knakworst haken

En zo zet je het broodje knakworst in elkaar

Haak de buiten- en de binnenkanten van de broodjes aan elkaar (dus 1 binnenkant op 1 buitenkant) en als je ze bijna op elkaar hebt zitten, vul je de broodjes met pandavulling. Als ze goed gevuld zijn, naai je de beide kanten dicht. Vervolgens naai je de broodjes aan elkaar aan 1 (lange) kant.

broodje knakworst haken

En tot slot kun je dan je knakworst op het broodje leggen!

broodje knakworst haken broodje knakworst haken

Eet smakelijk! Als je het leuker vindt om bijvoorbeeld mayonaise of ketchup op je knakworst te maken (of allemaal), kun je natuurlijk ook nog aan de slag met rode en roomwitte haakkatoen. Ik vind ‘m zo al helemaal leuk in elk geval, maar als je nou heel veel tijd hebt, zou je verschillende kunnen maken.

Een broodje knakworst haken

Zoals je ziet, hoeft het helemaal niet moeilijk te zijn! En juist wel ontzettend leuk, hier in huis wordt ontzettend veel gespeeld met het speelgoed en het eten dat mijn zusje gehaakt heeft. Zo ontzettend leuk! Ik vind het zelf ook prachtig om te zien, het staat ontzettend mooi in het keukentje van Ikea.

Heb ik je al overgehaald om eens een haakprojectje te beginnen? Kleine waarschuwing: het kan verslavend zijn!

xx
Loes2 Reacties

 1. 22 oktober 2017 / 08:08

  Hahaha, wat ontzettend grappig. Hij ziet er zo schattig uit! Ik ben slecht met draad en wat voor naald dan ook, maar mijn complimenten voor de originaliteit!

  • Loes
   Auteur
   23 oktober 2017 / 08:53

   Haha, thanks. Gelukkig is het ook leuk om naar te kijken 😉 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *