Easy DIY: Schuifspeldjes makkelijk opbergen

Het werd wel weer eens tijd voor een makkelijk en leuk DIY project, dacht ik zo! Niet zo heel lang geleden kocht ik zo’n mooie grote verpakking van Minions-TicTac. En toen het doosje leeg was, dacht ik: niet weggooien! (Sorry mam, dat weggooien kan ik nog steeds niet). En toen ik weer eens al mij schuifspeldjes kwijt was (leek te zijn) wist ik: nu komt dat doosje van pas. Vandaag dus een easy DIY: schuifspeldjes makkelijk opbergen.
Schuifspeldjes makkelijk opbergen

schuifspeldjes altijd kwijt

Herken je dit? Die schuifspeldjes worden verkocht op kartonnetjes (of op van die plastic dingen), waar je ze op kunt schuiven. Bij mij gaan die dingen altijd kapot, en de schuifjes blijven er nooit op zitten. Dan belanden ze ergens onder in mijn toilettas waar ik ze nooit terug kan vinden. Echt, onlangs heb ik nog 2 nieuwe verpakkingen gekocht en na het maken van deze tutorial vroeg ik me af waarom (maar dat zul je straks zien).

leeg tictac doosje

Anyway, het werd dus tijd om wat te doen aan al die losliggende, rondslingerende schuifspeldjes. Toen ik bij het opruimen het lege Tictac-doosje tegen kwam wist ik: die ga ik gebruiken voor het opbergen van de speldjes! Precies groot genoeg (dacht ik) om een boel dingen in te doen. En dan kan ik het niet laten om er iets leuks van te maken, anders is het ook zo saai.

Wat heb je nodig

schuifspeldjes makkelijk opbergen DIY

 • een leeg tictac-doosje
 • je schuifspeldjes
 • washi-tape
 • een schaar (niet op de foto) –> je kunt eventueel ook scheuren als je zo snel geen schaar bij de hand hebt.

En zo maak je het

schuifspeldjes DIY

Bepaal eerst welke kleurtjes je bij elkaar wilt hebben en kijk of je met de lengte van het tictac-doosje uit komt. In mijn geval was het net een milimeter te hoog, maar dat vond ik niet erg, want ik heb de tape een beetje laten overlappen. Voor mij moet dit de volgorde worden dus.

schuifspeldjes DIY

Dan begin je aan de onderkant met plakken: ik begon aan de zijkant en liet het tape nog eerst even op de rol zitten. Dan zorg je er voor dat het tape goed vast zit (even met je vinger over het tape strijken). Als je dan rond bent, zorg je voor een stukje overlap en dan knip je de tape af.

schuifspeldjes makkelijk opbergen DIY

En zo werk je netjes naar boven, totdat je alle tape geplakt hebt. Klaar is dan je opslagplek voor schuifspeldjes!

Het grappige is dus dat mijn speldjes niet eens allemaal in het doosje pasten.. Toen ik ze allemaal bij elkaar ging leggen, bleek dat ik er toch een heleboel had. Waarom ik die dan nooit kan vinden???

Zoals je ziet is dit een super snelle DIY die je zo even tussendoor kunt doen.

Hoe kan jij schuifspeldjes makkelijk opbergen? Ga jij een tictas-doosje knutselen?

xx
Loes5 Reacties

 1. 28 juli 2017 / 11:59

  Bij ons slingeren schuifspeldjes overal rond helaas. Dus ik vind dit een briljant idee. En het is nog makkelijk ook. Bedankt voor het idee!

  • Loes
   Auteur
   31 juli 2017 / 13:54

   Graag gedaan hoor! En super makkelijk inderdaad. Het is alleen een kwestie van DOEN! 🙂

 2. 30 juli 2017 / 19:22

  Dit is handig zeg! Ik raak die vervelende speldjes inderdaad altijd kwijt en kan ze nooit terug vinden… Ik ga deze DIY onthouden 🙂

  • Loes
   Auteur
   31 juli 2017 / 11:28

   Haha, herkenbaar :-). En nu denk ik: ik had wel een tweede doosje kunnen maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *