Doelen voor februari en terugblik | Persoonlijk

doelen stellen

Ik weet het, februari is al lang een breed begonnen, maar omdat ik ziek was afgelopen weekend heb ik nog geen tijd gehad om terug te kijken op januari en doelen voor februari op te stellen. Benieuwd of ik mijn doelen van januari behaald heb? Lees mee!

Laten we eerst even kijken naar de doelen die ik voor januari gesteld had:

 • 1 boek lezen
 • 3 x per week een 7 minute workout
 • 2 flessen water per dag drinken
 • nieuw item op m’n blog: mijn week in foto’s
 • meer vooruit werken
 • verdiepen in fotografie

En, is alles behaald? Nou, niet helemaal alles. Ik kan je vast verklappen dat het laatste punt, de fotografie, niet behaald is. Ik weet niet precies waarom, maar deze maand is voorbij gevlogen. Op mijn werk is het ook erg druk, en heb een flink aantal avonden overgewerkt. Denk dat dat ook een reden is waarom het niet helemaal is gelukt.

Ook het vooruit werken lukt maar met vlagen. Zo was ik dus afgelopen weekend ziek, en had ik niet genoeg content op de plank liggen om dat op te vangen. Wel had ik vorige weken wat artikelen vooruit gewerkt, zodat mijn overwerkavonden niet in de weg zaten. Dus gedeeltelijk gelukt.

En dan de rest, laten we boven aan beginnen:

1 boek lezen

Yes! Dat is gelukt. Ik heb ‘Pogingen iets van het leven te maken’ gelezen, en ik vond dat een erg leuk boek. Ik zag het bij verschillende bloggers voorbij komen en dacht: laat ik daar maar eens mee beginnen. Ik heb zelf vroeger in een verzorgingstehuis gewerkt (bijbaantje) en zie zoveel herkenning! Begrijp dat er inmiddels (bijna) een vervolg op is, dus die staat op mijn to-read-lijstje.

hendrik groen

3 x per week een 7 minute workout

image1.PNG

Ik was niet helemaal op 1 januari begonnen en doordat de kindjes vorige week ook al ziek waren, heb ik het niet helemaal gehaald, maar ik ben niet ontevreden. Leuk detail: vaak als papa met de kids in bad zit spring ik even 7 minuten in de badkamer. Je zou de gezichten van de kindjes moeten zien, hilarisch gewoon. Dochterlief noemt het ‘mama’s wedstrijdje’ en ze roept dus ook de hele dag of ik nog een wedstrijdje wil doen. Schattig he?

2 flessen water per dag drinken

Dat is ook bijna gelukt. Op de dagen dat ik moet werken lukt dat zeker, alleen als ik de hele dag thuis ben lukt het niet helemaal. Of liever gezegd, in het weekend, als we op pad gaan, lukt het niet helemaal. Ik moet er dus nog iets strenger op zijn, maar ik ben al heel blij met het behaalde resultaat. Ik ga het niet als doel voor februari opnemen, maar dit wil ik natuurlijk blijven voortzetten.

Nieuw item op m’n blog: Mijn week in foto’s

Nou, dat is gelukt! Inmiddels zijn er 4 edities geweest en raak ik er steeds meer aan gewend om dagelijks foto’s te maken. Hoewel de foto’s op kantoor nog steeds niet bijster interessant zijn, haha.

Doelen voor februari

Dan natuurlijk het belangrijkste, de doelen voor deze maand:

 • Ik wil opnieuw 1 boek lezen. Dat moet wel lukken, want ik ben nu al halverwege met dit boek:
  20160202_163654.jpg
 • Toch nog even weer die fotografie.. Moet me daar gewoon nodig in verdiepen. Ik heb wat tijdschriften die ik leuk kan lezen en lees steeds kleine stukjes in Shoot! En dan maar in de praktijk brengen.
 • Verder wil ik qua sporten gaan uitbreiden: ik heb nu meerdere 7  minute workout apps gedownload, dus kan er mee variëren. Ik wil dat in ieder geval 2 keer per week blijven doen en ik wil graag op woensdagavond XCO gaan doen, om de conditie nog wat beter op peil te krijgen. Op woensdag is manlief volleyballen, dus dan kan ik dat mooi thuis voor de tv doen. Hopen dat de buren niet teveel zullen lachen 😉
 • Mijn social media beter aansluiten op mijn blog. Dat doe ik nu nog te weinig en dat moet eigenlijk een soort van automatisme worden. Lastig te meten, want ik kan niet precies omschrijven hoe ik het wil, maar misschien dat ik het aan het einde van de maand kan uitleggen :-).

En dat is eigenlijk mijn lijstje voor februari. Niet te hoog, die lat, dan blijft het haalbaar!

xx
Loes

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *