New in | Lush!

Lush (4)

Al tijden zie ik geweldige dingen voorbij komen van Lush. Bij ons in de buurt zit helaas geen winkel, maar als we ergens op vakantie zijn, dan wil ik altijd wel even in de winkel kijken. Je kunt die winkels echt van verre al ruiken, haha. Ik weet alleen nooit wat ik wil hebben, alles ruikt zo lekker! Deze week heb ik een knoop doorgehakt en via internet maar eens een bestelling geplaatst. Vandaag laat ik zien wat ik besteld heb!

Lush (2)

Zo kwam het pakketje binnen, en toen ik het opensneed kon ik de heerlijke geuren al ruiken!

Lush (4)

En dit zat er in. Check dat lieve kleine potje met een proefje van ‘Angels on bare skin’.

Lush (8)

Als eerste: Shampoo bar ‘New’, en dit is wat Lush er over zegt:
Soms komt het als een verrassing dat je haren sneller uitvallen dan de nieuwe teruggroeien. En het vervelende is dat je er weinig aan kunt doen. Maar als het een hormonale oorzaak heeft, vrees dan niet langer. Was met New. Boordevol stimulerende oliën die de bloedsomloop stimuleren, waardoor je haren wat langer blijven hangen.

Nadat ik bevallen ben van zoonlief, is het echt een drama met mijn haar. Het valt bij bosjes uit. Zo zonde, want mijn haar is zuur gespaard. Mijn kapster adviseerde al om vitamine B complex te nemen, dat zou ook goed zijn. En toen ik me verdiepte in de shampoo bars van Lush, wist ik meteen: deze wil ik proberen!

s

Kijk dan wat een plaatje! Als je heel goed kijkt, lijkt het net of er allemaal minirijstkorrels op elkaar geplakt zijn. Het stokje is trouwens kaneel. Dat voelt heel raar bij het gebruiken overigens, maar ruikt dus super lekker.

Lush (10)

En zo zit ‘ie in het blikje. Mooi he? Ik kan inmiddels zeggen dat het heerlijk werkt. Het leek me nogal lastig, omdat je niet een beetje shampoo op je hand giet zeg maar, maar ik gebruik vaak te veel in plaats van te weinig.

Even een instructie over hoe je de shampoo bar gebruikt:

Na de tijd moet je de shampoo goed laten drogen voordat je het blikje weer dicht doet en dat gaat prima. Hij schijnt erg zuinig in gebruik te zijn en ik ben dus er benieuwd hoe lang ik er mee doe.

Maar die geur.. Echt waar, wat een lekker spul. En het schuimt! Mijn haar wordt er heerlijk schoon van. Of het ook echt mijn haaruitval tegen gaat, weet ik nog niet na 2 keer gebruik, maar ik had wel het idee dat ik onder de douche al minder haren kwijt was dan ‘normaal’ overigens.

En na de shampoo bar gebruik ik nog wel conditioner in de puntjes.

(By the way: dit had ik echt jaren geleden al moeten hebben! Zo handig om mee te nemen in de handbagage in plaats van gewone shampoo, en Lush heeft nog veel meer dingen in vaste vorm. Damn, waar heb ik al die jaren gezeten????)

Lush (11)

Als tweede in mijn bestelling: de massage bar ‘Tender is the night’. Dit zegt Lush er over:

Deze sexy massagebar zit boordevol sensuele jasmijn en ylang ylang. Oh oh, Tender Is The Night, zeker weten!

Lush (13)

Oohhh, die geur! Hij ruikt echt hemels. En als je de bar in je handen houdt, dan smelt ‘ie gewoon. Zooo lekker! Dochterlief is helemaal verliefd op het bloemetje overigens en wil steeds ‘zachte handen’ krijgen, hihi.

Lush (16)

In het blikje: wat een superspul is dit. Ik gebruik het niet voor een massage, haha, maar gewoon lekker voor mijn handen. Vooral als ik thuis ben, was ik mijn handen heel vaak (iets met kinderen en luiers, zeg maar) en ik krijg dan direct droge handen. Ik vind het heerlijk om na het wassen met deze bar te smeren.

Ik heb er onlangs zelf 1 gemaakt, maar ik moet eerlijk zeggen dat deze wel echt veeeeeeel fijner is (en lekkerder ruikt, maar dat wist ik al wel). Hij smelt wat makkelijker dan mijn eigen gemaakte bar, daar moet ik wat meer geduld mee hebben.

Lush (7)

En als laatste niet besteld, maar een proefje gekregen van Angels on bare skin. Ik vind het potje zo schattig! Dit heb ik nog niet gebruikt, gewoon jammer om op te maken, haha. Dit zegt Lush er zelf over:

Soms is oud-en-vertrouwd gewoon het beste. Angels On Bare Skin is gebaseerd op een eeuwenoud recept, de ingrediënten geven al heel lang fantastische resultaten.

Angels On Bare Skin zorgt voor een gelijkmatige teint, vermindert roodheid en verbetert de gezondheid en het uiterlijk van je huid.

De gemalen amandelen in Angels veranderen als je het met water vermengt in verzachtende amandelmelk. Dit wordt wereldwijd gebruikt als middel om de huid  te verhelderen en haar licht aan te spannen. We vermengen het met kaolin, een zachte kleisoort die vuil absorbeert en zacht reinigt.
De plantaardige glycerine voedt en verzacht je huid. De mix essentiële oliën die we hieraan toevoegen staan allemaal bekend om hun balancerende en aanspannende effect op de huid. Als laatste sprenkelen we gedroogde lavendelbloemetjes over deze schitterende mix, dat is alles!

Verder voegen we er niets aan toe. Als Moeder Natuur zulke geweldige ingrediënten levert zijn andere toevoegingen overbodig.

Natuurlijk is Angels On Bare Skin ook een fantastische reiniger voor je lichaam.

Veel vloeibare reinigers bevatten water, waardoor er conserveringsmiddelen nodig zijn. Angels On Bare Skin bevat geen conserveringsmiddelen of andere chemische ingrediënten. Je voegt zelf het water toe aan het kleine beetje dat je direct opgebruikt.

Wat een lap tekst he? Het jammere is wel dat Angel on Bare Skin online is uitverkocht, dus als ik ‘m zou willen bestellen kan dat (even) niet. Ik ga ‘m nog eerst uitgebreid testen, en wie weet bestel ik deze wel de volgende keer.

Heb jij als eens iets besteld bij Lush? Zo nee, wat zou je willen proberen?

xx
Loes

7 Reacties

 1. Ageeth Mooij
  4 februari 2016 / 14:17

  Ik ken Lush niet uit de praktijk. Daarom vind ik het ook extra leuk om jouw post te lezen.

 2. Neelke | The Dutch Chronicles
  5 februari 2016 / 09:51

  Oh wat fijn al die Lush spulletjes! Ik vind de Lush ook heerlijk, maar jammer dat het zo duur is. Angels on Bare Skin vind ik een hele fijne reiniger voor mijn gezicht, ik vind hem alleen in gebruik niet zo handig omdat hij zo korrelig is. Je moet er zeg maar eerst in je hand nog een papje van maken. Ruikt wel hemels, naar de Provence. 😀 Jammer dat je haar zo veel uitvalt, ik hoor het van heel veel mama’s. Heb helaas geen tips voor je.
  Mijn favoriete producten van Lush zijn Ultrabland (gezichtsreiniger), hier kan ik echt niet zonder. Breath of Fresh Air, Lemony Flutter en Godiva shampoo bar. Oh en Marilyn, een haarmasker voor blondies. Heerlijk is die. En mijn haar word er daadwerkelijk blonder van. En eigenlijk is Ghost mijn favoriete Lush douchegel maar die is al heeeeel lang uit de collectie. 🙁 Soms doen ze hem met kerst nog even tijdelijk in het assortiment, maar helaas de laatste jaren ook niet meer.

  • 5 februari 2016 / 20:26

   Ik weet dat mijn haar wel weer goed komt, dat was na dochterlief ook zo. Alleen heb het idee dat het nu wel langer duurt. Boehoe. Ik vind Angels on bare skin ook heel korrelig. Hoor inderdaad veel goede verhalen over ultrabland, ik denk dat ik die de volgende keer eens ga proberen. Leuk als je bij je bestelling steeds een proefje krijgt. En geloof dat de verzendkosten heel erg mee vielen, dus daar hoef ik het niet voor te laten 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *