Cadeautje voor Opa: Bobby van Strijkkraaltjes | DIY

20160202_180908

Mijn vader is fan van Kuifje en Bobby. Misschien wel het meest van Bobby, nu ik er over nadenk. En ik moet ook eerlijk zeggen: het is zo’n schattig hondje!

kuifjeenbobby

Binnenkort is mijn vader jarig en het leek me leuk om samen met dochterlief een cadeautje te knutselen en nu we helemaal in de strijkkraaltjes zitten, leek het me leuk om Bobby van strijkkraaltjes te maken.

20160202_145048

Ik was er al wel achter dat strijkkraaltjes nog een niveautje te hoog waren voor de kleine meid en dus had ik grote strijkkralen voor haar gekocht (vanaf 3 jaar). Maar eigenlijk vindt ze maar 1 ding leuk: het overscheppen van de kraaltjes.. Prima vertier, en zo kon mama ondertussen lekker met Bobby aan de slag.

20160202_154416

Bobby is wit, en aangezien opa rood als lievelingskleur heeft, heb ik er een rode rand omheen gemaakt. Zo lijkt het net een lijstje an sich.

20160202_154444

Bij de grote strijkkralen van dochterlief zaten van deze standaardjes. Daar kun je dan je werkje ‘haaks’ op zetten, zodat je het nergens tegen aan hoeft te zetten. In de praktijk blijkt dat dit niet geschikt is voor projecten in portrait-stijl :). Ik vond het totaalplaatje met de houders er wel leuk uit zien, maar echt praktisch is het niet.

Even strijken met een bakpapiertje er overheen, en dan is het dus belangrijk dat alle kraaltjes goed gesmolten zijn (anders plakken ze niet aan elkaar).

20160202_160704

En dan is dit het resultaat. Schattig toch?

20160202_160711

Ik vind ‘m zelf erg leuk geworden (de kleine meid was overigens nog niet erg enthousiast.. boehoe). Hopelijk vindt opa ‘m ook leuk!

Strijkkraaltjes zijn echt zo leuk om voor vanalles te gebruiken. Op Pinterest kun je echt de leukste dingen om van strijkkraaltjes te maken. Ik vind het wel jammer dat de kleine meid nog zo klein is en er zelf nog niets van kan maken, want ik zie zooooooveel dingen die ik nog zou willen maken… Leuk he, kinderen?

xx
Loes

 
Follow my blog with Bloglovin

2 Reacties

  1. Neelke | The Dutch Chronicles
    5 februari 2016 / 09:53

    Schattig! Ik hoop ook dat opa hem leuk vind! Zijn jullie inmiddels allemaal weer een beetje opgeknapt?

    • 5 februari 2016 / 20:21

      Ik hoop ook dat opa het leuk vindt, haha. We zullen zien. Hier nog steeds een ziekenboeg. Papa is vandaag weer met de kleine man bij de huisarts geweest en hij heeft antibiotica gekregen. Hopen dat het nu snel beter wordt. Papa zelf ook nog in de lappenmand en ik begin ook te hoesten. Het houdt maar niet op hier 🙁

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *