DIY: Armbandjes maken – Ibiza Style

Jeej, vandaag heb ik mijn eerste DIY-video voor je! Spannend!! Ik laat je zien hoe je een armbandje kunt maken in Ibiza style: lekker kleurrijk, met een leuk bedeltje er aan. Hoe meer van deze armbandjes om je pols, des te beter! En ik beloof je: het is helemaal niet moeilijk. Als je een knoop kunt maken, dan kun je dit ook. Niks meer en niks minder dan dat. Als je het niet ziet zitten, lees dan even verder, want ik geef 3 armbandjes weg!

Armbandjes maken – Ibiza Style – DIY Video
Armbandjes maken – stap voor stap in foto’s

Dit is eigenlijk alles wat je nodig hebt voor een armbandje: rechts een (dubbele) draad die 2 keer ruim om je pols past, een bedeltje, en een draad (links) voor de sluiting. Het draadje links past ruim om mijn pols, maar dat heb je niet per se nodig. Wel vind ik het fijn om met knopen wat langere dragen te hebben: ik knip er straks af wat ik over heb.

Je rijgt het bedeltje aan het armbanddraadje en legt het dan rond alsof het al een armband is.

Pak het draadje dat je voor de sluiting gaat gebruiken en je vouwt dit als het ware dubbel. Leg de ene helft van het draad onder de armband door en de andere helft leg je er over heen (zoals in bovenstaande foto).

Dan leg je het bovenste draadje onder het onderste draadje door.

Vervolgens gaat het bovenste draadje terug naar de andere kant en via de achterkant in de lus die het onderste draadje gemaakt heeft (haha, klinkt moeilijk, maar check de foto). Als je dat dan aantrekt, heb je een knop in de draad die het begin van de sluiting wordt.

Dan neem je de draad die aan de linkerkant ligt. Je vouwt ‘m over de draden van de armband heen naar rechts…

…en legt de rechterdraad er over heen.

Dan vouw je de draad van rechts onder de draad van de armband door naar links, en die haal je door de lus (zoals op de foto).

Als je dit strak trekt, heb je weer een knoop gemaakt.

Je doet dan hetzelfde, maar begint dan met de rechterdraad en in totaal maak je zo’n 6 knopen. Dan is het stevig genoeg. Er komt dan zo’n sluiting als op de foto.

Afwerken

De lange draden die je dan nog hebt werk je weg met de naald.

Je armband is dan in de basis klaar.

Maak nog een knoopje in de uiteinden van de draadjes van de armband. Als je nou hele lange draden over hebt (en je hebt dit niet nodig bij het om doen), dan kun je er nog een stukje afknippen. Hou er dus wel rekening mee dat de armband nog over je hand moet!

Klaar is kees! En echt, als je een keer weet hoe je dit maakt, dan kun je er zo een heleboel maken! Ik geloof dat ik er nu een stuk of 6 in de collectie heb, want het werkt zo makkelijk!

Winactie!

armbandjes maken ibiza style

Heb ik je nog niet echt overtuigd van het feit dat het echt heel makkelijk is? Zoals ik al zei heb ik er een paar extra gemaakt, en ik geef de drie op bovenstaande foto weg!

 

 • laat hieronder in een reactie weten dat je deelneemt aan de winactie (met een geldig e-mailadres). Mocht het niet lukken om hieronder te reageren, plaats dan even een reactie op mijn Facebookpagina.
 • Om je winkans te vergroten zou ik het leuk vinden als je me volgt op Youtube, Facebook, Instagram, Pinterest, Twitter, Google+ en/of Bloglovin (allemaal mag natuurlijk ook :))

Uiteraard mag de winactie gedeeld worden op social media.

De winactie duurt tot zaterdag 26 augustus en ik kies dus 3 winnaars, die per mail bericht krijgen.

En, ga jij een armbandje zelf maken? Of doe je mee met de winactie? En welk armbandje zou jij graag willen hebben?

xx
LoesP.s. Nog even een paar regeltjes:
* Mijn actie, dus mijn voorwaarden
, die ik altijd aan mag passen. Doe je mee met de actie, dan ben je het eens met de voorwaarden.
* Winnaars krijgen persoonlijk bericht via de mail

* Als de gekozen winnaar niet binnen 48 uur reageert, kies ik een nieuwe winnaar.
* Alleen deelnemen als je een (post)adres hebt in Nederland of België

 

6 Reacties

 1. Marieke
  13 augustus 2017 / 22:05

  Wat ontzettend leuk! Ik doe graag mee, ik zou graag het armbandje met de fiets winnen! Ik volg je op Facebook.

 2. Melanie Dust
  14 augustus 2017 / 13:25

  Ik doe mee met deze super leuke winactie, ik vind alle 3 de armbandjes heel mooi maar het armandje met de fiets is wel mijn favo omdat ik elke dag met de fiets naar school ga

 3. cm.0010
  15 augustus 2017 / 10:30

  Wat een super leuke armbandjes! Ik doe ook graag mee, en ik volg je op instagram!

 4. Sofie
  17 augustus 2017 / 18:44

  Wat mooi ik ben mega onhandig dus gelukkig bestaan er winacties ik heb je ( lees ga) gevolgd op facebook en instagram want ik heb helaas geen youtube account of bloglovin en heb wel twitter maar ben het wachtwoord kwijt dom dom haha maar genoeg gezegt ik doe dus mee super actie

 5. Gemma
  18 augustus 2017 / 21:16

  Super leuke armbandjes!!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *