De Youtube-generatie | DIY

embroidery-942255_960_720

Mijn zusje is ook helemaal into dingen zelf maken. Naaien, breien, haken, noem maar op. Vooral met haken komen de leukste dingen voorbij. Als ik dan zeg: ik kan daar geen patroon van vinden, dan krijg ik standaard als antwoord: ‘Heb je al op Youtube gekeken?’

Nou, dat heb ik dan dus vaak niet. Ik gebruik Google of Pinterest als online inspiratiebronnen, en verder haal ik veel uit de bladen. En Pinterest vind ik vaak al lastig genoeg, want dan zie ik weer zoveel verschrikkelijk leuke dingen voorbij komen die ik dan graag wil maken. Maar ja, daar heb ik natuurlijk nooit de tijd voor..

Vandaag wil ik dus een aantal leuke filmpjes van Youtube laten zien met dingen die ik nog graag zou willen maken. En bij deze dan dus ook een bedankje richting Margot, voor het aanleveren van nog een eindeloze inspiratiebron. Het is dat er vaak “herrie” bij zit, en dat je het dan dus niet overal kunt bekijken, maar anders zou dit mijn nieuwe dagelijkse hobby zijn: kijken hoe mensen dingen maken. Geweldig toch?

Amigurumi cactus

Zo schattig, deze leuke cactussen. Het filmpje is in het Engels, dus ook nog goed te volgen. Als mijn moestuintjes naar buiten gaan, mogen deze schatjes wel allemaal in mijn vensterbank komen staan!

“Gewone” Cactus

In het Spaans (leuk voor je talenknobbel), maar goed te zien op video. Ik vind deze cactus echt ontzettend leuk om bijvoorbeeld onder de stolp te zetten.

Handtas

https://youtu.be/c5EQ31z4v-8?list=PLdJTwDqsR7tqOkNm3V8IiiA1P9BnHqkyg

Erg leuk om te maken van Hoooked Zpaggeti bijvoorbeeld. Een project wat lekker snel klaar is volgens mij. Wat me ineens doet denken aan mijn voorraadje Zpagetti ergens in huis. Het wordt toch tijd om dat maar weer eens op te zoeken!

Kawaii Sushi

Dit vind ik dus echt zo schattig he.. Dit is toch letterlijk om op te eten? Ik vind die Kawaii-dingen super lief. Dit ga ik zeker weten een keer maken.

mini Donut

Leuk voor op de theetafel, ook dit is bijna weer om op te eten!

Bobble stitch \ Bobbel steek

Dit vind ik zo leuk voor dekentjes of kussentjes!

Op deze manier bijvoorbeeld. Leuk toch, in verschillende kleuren?

Babyslofjes

https://youtu.be/AO-8uCjPdRg

Speciaals voor mijn schoonzus Leontien: deze leuke babyslofjes.

En toen ik deze zag, kwamen er alleen maar meer leuke video’s van babyschoentjes en slofjes, zo schattig allemaal! Dus Leontien, als je verlof begint en je hebt nog wat uurtjes over, dan kun je hier wat bezigheidstherapie vinden 😉

Of deze:

Of deze in een andere kleur:

Nog eentje dan:

Goed, genoeg babyschoenen.

Mijn haakvingers kriebelen alweer helemaal. Ik weet niet zo goed waar te beginnen haha. Wat zou jij willen maken?

xx
Loes

4 Reacties

 1. dresses and daisies
  10 april 2016 / 14:47

  Wat een leuke blog heb je! Ik abbonneer! 🙂

  • Loes
   Auteur
   11 april 2016 / 10:50

   Thanks! Ik heb me ook even op jouw blog geabonneerd, vind ik ook leuk om te lezen!

 2. Margot
  10 april 2016 / 19:05

  Leuk he dat You tube! Dat spaanse cactus filmpje heb ik gebruikt! Zal hem binnenkort voor je uitschrijven! 🙂
  De bubble stitch is op dit moment mn favo steek!

  • Loes
   Auteur
   11 april 2016 / 10:51

   Dat dacht ik al, dat dat jouw favoriete steek is. Ik vind ‘m ook erg leuk, vooral op die kussentjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *