Raamtekening | DIY voor je interieur

Een tijdje terug kwam ik via Instagram terecht op de pagina van Windowdrawing.com, en stiekem was ik meteen enthousiast! Ze verkopen ‘plaatjes’ die je op je ramen kunt tekenen met een kalkstift. Geen paniek, het is niet permanent, met een beetje water en een doekje veeg je het er zo weer af. Ik vond het zo verschrikkelijk leuk en creatief! Ons huis heeft een schuifpui naar de tuin achter en als ik daar de ramen heb gelapt, vliegen de duiven er constant tegen aan. Voor mij dus genoeg reden om eens bij Windowdrawing op onderzoek te gaan hoe het nou precies werkt, zo’n raamtekening.

Windowdrawing op Instagram

Windowdrawing_instagram

Dit account op Instagram dus. Dat plaatje alleen al, daar word je toch vrolijk van?

Windowdrawing_instagram2

Vooral die foto linksonder sprak mij erg aan. Die hangplanten leken me goed voor de duiven: die zien ze dan in ieder geval ‘hangen’, en dan hoeven ze er niet tegenaan te vliegen.

Kalkstiften en tekeningen

Ik dacht: die stiften wil ik hebben! Helaas zijn die momenteel nog niet beschikbaar via de website, maar via 123inkt zijn die wel te bestellen. In eerste instantie heb ik wit, zwart, roze en groen gekocht, dat leek me wel een leuke combinatie. Er zijn verschillende kleuren stiften te koop, en ook verschillende diktes, dus afhankelijk van wat je wilt kun je een stift (en kleur) kiezen.

Omdat ik geen printer bij de hand had, heb ik eerst zelf geprobeerd plantjes te tekenen, en ze zijn niet mislukt, maar het is wel duidelijk dat ik andere talenten heb, haha. Ik ga ze binnenkort wel bestellen, want ik wil die andere hangplanten ook graag maken! En ze ‘hangen’ nu al weer een tijdje, dus het wordt wel tijd voor nieuwe tekening.

Overigens zijn er ook een paar gratis te downloaden, de rest kun je voor een klein prijsje kopen. Er is veel keus, per onderwerp zijn de tekeningen netjes gesorteerd. Echt leuk!

De praktijk

raamtekening

Als je een tekening hebt (gemaakt), plak je die dus aan de buitenkant op je raam (vanzelfsprekend met de tekening naar binnen). Aan de binnenkant kun je dan zien wat je moet overtrekken. Ik vond dat best nog lastig, want met dubbelglas ziet dat er wel een beetje komisch uit, helemaal als je er niet recht voor staat te werken (zoals hier, het was iets boven me).

Maar dat mocht de pret niet drukken. Voordat je de stiften kunt gebruiken, moet je eerst een paar keer met de punt op een papiertje drukken om te zorgen dat de ‘inkt’ in de tip komt, zodat je kunt tekenen. Let wel op dat je niet te hard drukt tijdens het tekenen, want dan krijg je druipers.

Het droogt ontzettend snel, en zo kun je dus makkelijk met verschillende kleuren werken. Ik heb de boel niet ingekleurd, ik vond de contouren meer dan genoeg voor nu.

raamtekening x

Op de rechterdeur heb ik dezelfde planten getekend, maar dan net met andere kleuren.

Het resultaat was ontzettend lastig vast te leggen op de foto, omdat het zo ‘doorzichtig’ is zeg maar, maar ik heb het geprobeerd:

Raamtekening (11)x

Raamtekening (10)x

Raamtekening (9) x

Leuk ook, die viooltjes op de achtergrond die nog in de bakken moeten, haha.

Maar volgens mij is het idee wel duidelijk, en anders moet je dus even verder kijken op de website van Windowdrawing, daar staan nog meer foto’s op.

Leuk?

Ik krijg hier ontzettend veel energie van, en vind het dus super leuk! Het tekenen op de ramen vond ik overigens wel lastiger dan ik dacht. Ondanks dat het ‘gewoon’ overtrekken is, moet je best een vaste hand hebben, want als je hapert, zie je dat meteen in de tekening terug, en corrigeren is niet te doen. Maar: oefening baart kunst, dus we oefenen nog mooi eventjes door!

Ik heb op Pinterest een bord aangemaakt met dingen die je op de ramen zou kunnen tekenen, leuk als inspiratie!

Ben jij ook al besmet met het raamteken-virus? Welke raamtekening zou jij willen maken?

xx
Loes 

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *