De leukste DIY artikelen van 2017

Nu het einde van het jaar nadert, is het tijd om terug te blikken op 2017. Dat schijnt zo te horen :-). En stiekem vind ik het ook erg leuk om te zien wat er allemaal gebeurd is in het afgelopen jaar. Vandaag trappen we af met een overzicht van de leukste DIY artikelen van 2017. Voor als je de komende tijd nog wat inspiratie nodig hebt om lekker te knutselen!DIY: een lamp maken

Laten we beginnen met het DIY-project waar ik elke dag nog ontzettend veel plezier van heb: zelf een lamp maken.

zelf een lamp maken 27

Het is helemaal niet moeilijk om te doen en zoals ik zei: ik ben elke dag nog zo blij met dit (letterlijke) lichtpuntje in ons huis!

Armbandjes maken

Nog zo’n leuk project, eentje die me erg aan vroeger deed denken: zelf armbandjes maken. Vroeger heb ik echt heel wat armbandjes in elkaar gevlochten, gepunnikt, gemacrameed en geknoopt. En dit is het laatste armbandje dat ik heb gemaakt. Met de bedeltjes van Action, dus ook nog eens lekker low-budget.

armbandjes maken ibiza style

Oh ja: dit was een filmpje, ha. Dus je kan ook nog eens zien hoe ik dit doe :-).

Cactus Granny Square haken

Mijn zusje Margot heeft afgelopen jaar ook flink wat content aangeleverd voor mijn blog. Er zijn zoveel leuke dingen die zij heeft gemaakt, maar dit is er in elk geval 1 die ik in het jaaroverzicht wil laten zien: een cactus granny square haken.

cactus granny square (4)

Ik heb ‘m zelf nog niet gemaakt, maar dit is er wel 1 die op mijn shortlist staat. Super schattig toch?

Stoffen mandjes naaien

Nog 1 van mijn favorieten, en een project dat ik al voor verschillende babykamers gemaakt heb: stoffen mandjes naaien. Voor Lize naaide ik ze in het roze, voor Pepijn in het geel met grijs en zo zijn er in de familie nog een aantal varianten te vinden. Handig voor vanalles wat je er maar in wilt stoppen, van sokjes tot luiers. Je kunt ze zo groot of zo klein maken als je zelf wilt. Als je eenmaal weet hoe het moet, is het bijna massaproductie.

stoffen mandjes naaien (15)-

Je kunt ze met of zonder haakje maken, mijn schoonzusje Jolijn heeft ze opgehangen, maar zelf zet ik ze op de plank.

Een camera haken

Nog eentje uit de stal van Margot: een camera haken. Vorig jaar maakte ze al een polaroid camera, en die was bij Lize en Pepijn enorm favoriet, maar deze doet het ook goed. Ik hou zelf ook ontzettend van dit soort gezellige dingen.

een camera haken (7)-

In welke kleur zou jij deze willen maken?

Easy DIY: schuifspeldjes makkelijk opbergen

Het makkelijkste DIY project van het afgelopen jaar (denk ik): een gezellig doosje om je schuifspeldjes in op te bergen. Bij mij slingeren die dingen altijd overal, maar nooit kan ik er eentje vinden als ik ‘m nodig heb. Dat heb ik dus nu al een tijdje opgelost, want dit gezellige doosje ligt al tijden (vol!) in mijn badkamer.

schuifspeldjes DIY

Knijpportemonnee van kurk

Soms kom je van die dingen tegen die je gewoon MOET maken. Zo ging dat bij mij met deze portemonnee van kurk. Ik wist niet dat je met kurk zoveel leuke dingen kunt maken, en stiekem heb ik nog een hele rol met kurk in de garage liggen. Ik hoop in 2018 nog veel meer leuke dingen van kurk te maken. Oh ja, suggesties zijn welkom natuurlijk!

knijpportemonnee-van-kurk-18

Korte broek naaien

Misschien heb je je hoofd er nu niet helemaal naar staan, maar deze korte broeken draag ik ook met een dikke panty er onder (wel van de juiste stof, ha). Lize heeft er 2 gehad afgelopen zomer en die vielen bij haar ook erg in de smaak. Een fijne korte broek met boordelastiek, zonder al te veel poespas. Echt heel makkelijk om te maken!

paroon korte broek naaien

T-shirt stempelen

Afgelopen jaar maakten we ook nog wat leuks waar je niet eens voor hoeft te naaien. Een project waar je alleen stempels, textielverf en een t-shirt / longsleeve-shirt voor nodig hebt. Een een strijkplank en strijkijzer. En daarmee kun je dan hele leuke t-shirts stempelen.

t-shirt stempelen diy 9

Als je dit project gaat doen, kies dan wel een shirt met een lichte basiskleur. Of je moet speciale verf kiezen die voor donkere stof geschikt ik (die gok heb ik niet genomen).

Eenhoorn kerstbal maken

Ja, misschien wel HET leukste DIY project van afgelopen weken: een unicorn kerstbal. Lize en Pepijn staan nog elke dag voor hun kerstboom te kijken hoe mooi hij gelukt is (haha) en eigenlijk moet ik dus stiekem nog een tweede maken. Het was in elk geval erg makkelijk om te doen, en het resultaat is zo ontzettend leuk!

eenhoorn kerstbal

En dit lijstje met 10 DIY projecten is maar een kleine greep van wat ik afgelopen jaar allemaal gemaakt heb. Ik hoop het komende jaar nog veel meer leuke dingen te maken (en er over te bloggen), heeft iemand nog ergens een vaatje tijd voor me liggen?

Welk DIY project van afgelopen jaar is jou het meest bijgebleven? En welke van deze 10 zou jij willen maken? Praat mee in de comments!

xx
LoesDe uitgelichte afbeelding van DIY komt van Shutterstock. 

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *