Zien hoe ik deze overheerlijke balletjes in elkaar draaide? Lees mee!
Een tijdje geleden heb ik het 2e boek van Rens Kroes aangeschaft als e-book: Powerfood: van Friesland naar New York. Het eerste boek van Rens heb ik (nog) niet, maar ik overweeg nog steeds om die ook aan te schaffen. Later als ik groot ben, en ik meer tijd heb, komt het er vast eens van 🙂
Mijn schoonzusje maakt uit het 1e boek heel vaak van die lekkere balletjes. In dit boek staan ook heerlijke snoep-balletjes, en vandaag laat ik zien hoe ik ze heb gemaakt.
De ingrediënten zijn als volgt:
- 90 gram cashewnoten
- 75 gram ontpitte dadels
- 1 eetlepel ahornsiroop
- 2 eetlepels cacao
- 1 eetlepel havervlokken
- 1 theelepel vanillepoeder (ongezoet)
- 1 eetlepel kokosolie
- 3 eetlepels sesamzaad
Doe de cashewnoten in het bakje van de staafmixer en maal ze fijn.
Je krijgt dan een soort ‘fijn’ cashewpoeder.
Rooster de sesamzaadjes op een laag vuur.
Voeg dan alle overige ingrediënten toe aan het cashewmeel en mix alles goed door elkaar. Nu is je mengsel klaar. Schep het in een kom waar je met je handen in kunt.
Draai balletjes van het mengsel. Ik heb ze ongeveer zo groot gemaakt. Daar kun je natuurlijk in variëren, als je ze kleiner maakt, krijg je er meer, en heb je wellicht ook wat meer sesamzaadjes nodig.
Rol het balletje dan door de geroosterde sesamzaadjes. Omdat de balletjes zo ‘plakkerig’ zijn, plakken de sesamzaadjes er makkelijk aan.
Herhaal dit voor de overige balletjes.
Bij mij waren het er oorspronkelijk iets meer dan op de foto, maar ik MOEST ze gewoon even proeven. En toen nog 1, en nog 1… En.. haha, ze zijn dus goedgekeurd! Wat een heerlijke snack zo!
’s Avonds bij de thee heeft manlief er ook 1 geprobeerd. Zijn reactie: ‘Hoeveel heb JIJ er eigenlijk al gehad?’
Zegt genoeg toch! Ik ga ze nog veel vaker maken, want het zit zo in elkaar!
xx
Loes
1 Reactie