Dag oktober, hallo november | Maandoverzicht

Het werd wel weer eens tijd voor een persoonlijk maandoverzicht. ‘Vroeger’ zat ik iedere zondagavond een fotoverslagje te maken van de afgelopen week. Op de een of andere manier is daar de klad in gekomen en ik snap nu eigenlijk niet hoe ik dat volhield. Toch vind ik het wel leuk om weer wat persoonlijker te bloggen, en zo bedacht ik dus dat het maandoverzicht maar eens in het leven geroepen moest worden. Voor oktober start ik daar dus mee. In oktober werd het echt herfst. Niet qua temperatuur, maar wel qua natuur. En dat levert best mooie plaatjes op!
Dag oktober

Open dag op school

dag oktober maandoverzicht

We begonnen de maand goed met een informatiemiddag op school. Lize zit in groep 3 en man, wat is dat leuk. Het lezen lukt al heel goed en tijdens de informatiemiddag mocht ze ons laten zien wat ze allemaal doet op school. Superleuk om te zien en om het uit haar mond te horen.

Logeren en woensdagmiddag

Lieve James kwam bij ons logeren en dat vond Pepijn uiteraard erg gezellig. Een jongen bij in huis is toch anders dan een meisje 😉

We bezoeken nog even de boekwinkel, waar Loet een optreden geeft, en de kids poseren even bij deze lieve beer.

Daarnaast mocht ik James een woensdag van school halen en die kon vervolgens mee naar Almelo om Pepijn (en Lize) weer van school te halen. En daarna rennend naar huis, uiteraard.

Badje 3

Lize’s hoogtepunt voor deze maand is wel het feit dat ze naar badje 3 mocht op zwemles. In de herfstvakantie zwom ze zo goed dat ze een stapje verder mocht. Ik ben uiteraard supertrots op haar.

Wandelen met Pony Sas

In de herfstvakantie reden we naar Mander, om een wandeling met pony Sas te maken (bij Stal Denink). Lize vond het he-le-maal geweldig. Ze mocht ook op de pony zitten, en aangezien Lize graag op paardrijden wil, was dit een mooie gelegenheid om het eens te proberen. Ze kreeg een echte cap op, en het begin was wel even spannend, maar daarna vond ze het super.

Uiteraard wilde ze ook even wandelen met de pony aan de hand en dat was ook een succes. Sas kende de weg wel een beetje en leidde ons zo mooi rond. Ik hoop dat we in de kerstvakantie nog ergens een gaatje kunnen vinden om dit weer te doen, want het was echt superleuk!

Na de wandeling mochten we nog lekker even neuzen in de stallen en dat deden we dus ook.

Skilessen

Voor Lize begonnen de skilessen weer op zondagochtend. Pepijn wilde ook wel een keer proberen en die deed het zo goed, dat we besloten om hem ook te laten starten met skiles. Hier stond hij er net op, en toen zei hij: ‘Nu kan ik wel naar boven’. Stoertje.

Een week later deed hij netjes mee in de les. Hoewel het hem wel tegenviel dat hij niet direct in de lift mocht.

Lize mocht wel met de lift en die ging weer als een speer naar beneden. Zo leuk om te zien hoe snel ze daarin groeien!

Ik had zelf ook skiles, want het leek me wel handig om mijn techniek een beetje bij te schaven. Daarnaast is het gewoon een super goeie voorbereiding op de skivakantie. Deze foto maakte ik voor Lize en Pepijn. Die maakten zich zorgen over het feit dat het donker was. Genoeg te zien zo in het donker!

Een nieuwe winterjas

Het is (helaas) nog niet echt koud genoeg voor een winterjas, maar mijn nieuwe winterjas kwam binnen. Deze heb ik gekregen van Onlinewinterjas.nl en ik ben er helemaal blij mee. Een supermooie kleur en de bontkraag loopt helemaal door naar beneden, laat het maar lekker koud worden! Benieuwd welke jassen ze nog meer in het assortiment hebben? Bekijken hier de winterjassen voor dames.

De bontkraag kan er ook nog af trouwens, dus dat is ook handig. Verder zitten er mooie grote zakken op de voorkant, met een klep. Daar ben ik ook fan van, want zo kan er niets uit je zak vallen als je gaat zitten (dat heb ik met steekzakken nog wel eens).

Björn Riis en Oak

Eind oktober ging ik met mijn vader en zusje naar de Boerderij in Zoetermeer, voor een concert van Björn Riis. In het voorprogramma stond een band die Oak heet, voor mij een onbekende. Maar wat een aangename verrassing zeg, de zanger heeft zo’n fijne stem! Ze maken progressive rock met een heel fijn geluid.

Tja, ik ben dus fan. Inmiddels heb ik hun cd besteld en die komt hopelijk binnenkort binnen.

Björn Riis was ook enorm leuk, en 2 bandleden van Oak speelden ook mee in zijn band. Wat een ontzettend leuke avond was het!

Ochtendje Hengelo

In de herfstvakantie maakte ik kennis met Knetter in Hengelo. Lize en Pepijn hadden er een workshop halloween-hanger maken en daar gingen ze uiteraard in stijl naartoe. Ze maakten een prachtige hanger die thuis voor de schuifpui mocht hangen.

Na de workshop gingen we nog even de H&M in Hengelo in, die is zo mooi groot. Van Lize mocht ik een foto maken van deze knuffels, die moeten op het verlanglijstje voor Sinterklaas. Vooral de zeemeermin is favoriet, en stiekem snap ik dat wel heel goed!

Op de terugweg naar de auto lopen we nog even door de Xenos. Die hebben we in Almelo niet meer en dus is het extra leuk om even te kijken. We zijn nog op zoek naar wat leuke manden voor het speelgoed beneden en hier hebben ze genoeg. Deze foto maakte ik dus stiekem voor Ton, om te laten zien wat er allemaal te koop is.

En natuurlijk de rest

In willekeurige volgorde (van foto’s) zaten we in oktober weer op de tribune van de volleybal om papa aan te moedigen. Dat blijft altijd nog feest. Ik neem altijd wel wat te spelen mee (en gelukkig verkopen ze chips), goede zoethoudertjes voor als de lol bij de kids er even af is.

Lize zit dus in groep 3 en dat schrijven gaat als een trein. Haar verlanglijstje voor Sinterklaas is al af. Ik smolt uiteraard bij het lezen er van.

Nu Pepijn naar school gaat heeft hij ook ontdekt dat het leuk is om met andere kindjes af te spreken. En dat gaat zo schattig. Jongens en meisjes, het maakt allemaal niet uit. Samen spelen gaat altijd goed!

Na een skiles kwamen we erachter dat er een voertuigendag in Boekelo was. Dat wilden we uiteraard niet missen. Het was heel erg jammer dat het regende, maar dat mocht de pret niet drukken.

We vierden de verjaardag van Opa en als deze boefjes bij elkaar zijn, is het altijd gezellig!

Tijdens die verjaardag gingen Ton en ik even een frisse neus halen met Isa. In de buurt staan deze beesten en die stonden ons gewoon letterlijk op te wachten (met bijbehorend lawaai). Vervolgens liepen ze een stuk met ons mee (zover het weiland dat toeliet, haha).

De andere oma had cake gebakken en die viel enorm in de smaak bij Lize en Pepijn. Zelfs de knuffels moesten er een stukje van proeven!

En ja, het was nog niet helemaal heel koud (blote benen!). Ik ben zo trots op deze foto. Mijn lieve fotomodel doet altijd precies wat ik vraag voor de lens (gek doen!) en het resultaat mag er zijn. Deze foto maakte ik voor het artikel over Vans.

Hallo november

Inmiddels is het dus al november, en dat voelt eigenlijk best wel gek. Sinterklaas komt deze maand weer in het land en langzaamaan maken we ons op voor het nieuwe jaar. We zijn al lekker aan het knippen in allerlei speelgoedboeken en de verlangslijst voor de Sint is een heuse poster. Ach ja, we doen wel een beetje aan verwachtingsmanagement hoor (dat ze niet ALLES kunnen krijgen wat er op staat), maar het knutselen alleen al is zo leuk.

Hoe was jouw oktober? En heb jij je lijstje voor Sinterklaas ook al bij elkaar geknutseld?

xx
Loes
De prachtige jas in dit artikel heb ik ontvangen voor mijn blog. Zie ook mijn disclaimer.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *