Wat doe je met de commode als je kind uit de luiers is? | Mama-dilemma

[:nl]mama dilemma commode

Nu onze kleine meid al een flinke tijd zindelijk is (en ook een behoorlijk gewicht krijgt), komt het eigenlijk niet meer voor dat we haar op de commode aankleden. Die noodzaak is echt wel een beetje weg, het gaat makkelijker op de grond en het is haast een beetje eng om haar zo hoog neer te zetten. Met het inrichten van de kinderkamer hebben we overigens geen ‘echte’ commode gekocht, maar ladekast Hemnes van Ikea, dus nu is het doel om hem ook als ladekast te gebruiken. Ik sta in dit proces nog open voor suggesties, dus als je nog leuke ideeën hebt wat te doen met een ladekast op de kinderkamer, let me know! Vandaag laat ik je zien wat ik er nu van gemaakt heb. Kijk je mee?

De commode

Zoals ik al zei, hebben wij een Hemnes ladekast van Ikea. De belangrijkste reden om geen ‘echte’ commode te kopen was wel dat die eigenlijk voor manlief en mij te laag zijn. Aangezien wij allebei wat langer zijn dan gemiddeld wilden we een prettige ‘werkhoogte’ voor de kids. Daarnaast vond ik het ook belachelijk wat een commode kost, ten opzichte van een ladekast van Ikea. En tot slot leek het me dus ook leuk dat je een ladekast gewoon kunt blijven gebruiken als je ‘m niet meer als commode nodig hebt. En daarmee begon het dilemma!

Ladekast op een meidenkamer

Onze dochter is al enige tijd zindelijk en al de laatste maanden dat ze een luier droeg werd ze eigenlijk langzaamaan te groot en te zwaar voor de commode. Ze paste er niet meer op en het tillen werd (voor mij in ieder geval) ook steeds lastiger. Dochterlief kon ondertussen ook steeds meer ‘zelf’ aankleden en als je dan zo hoog op een commode staat, is dat geen fijn gevoel.

Het aankleedkussen had ik er dus al af gehaald, en toen bleef een grote lege witte kast over. Ik wilde er graag iets meisjesachtigs van maken, met leuke foto’s, wat boeken en natuurlijk veel roze (nu madame nog in de leeftijd zit dat ze dat leuk vindt).

mamadilemma-commode-1

Zoals je ziet hebben we een plank boven de kast hangen. Daar stonden voorheen de luiers op. Inmiddels staan daar al wat ‘gezellige’ dingen: de spaarpot, een geurtje en een geborduurde Hello Kitty in een lijstje. En ook nog een roze mandje met wat losse spulletjes die zo voor het grijpen moeten liggen.

mamadilemma-commode-2

Op de ladekast zelf wilde ik iets doen met boekensteunen, want madame heeft best wat boeken. Dat bleek echter lastiger dan ik dacht: ik heb nog geen leuke kunnen vinden. Daarom staan er nu een paar boeken los tegen de muur.

mamadilemma-commode-3

Het fotolijstje is van Lief en dat kocht ik bij Leen Bakker. Het schattige roze houten bloemetje kochten we als souvenir bij de Molens van Kinderdijk. Het Hello Kitty koffertje is van H&M en daar zitten alle haarspulletjes in.

mamadilemma-commode-4

De (echte!) cactussen zijn van Borghuis en door dochterlief zelf uitgezocht. Zoals je snapt, moesten die in een roze pot, hihi.

mamadilemma-commode-5

En haar poppenhuis staat naast de ladekast.

mamadilemma-commode-6

Ik heb de boeken nu zo neergezet zodat je ze goed kunt zien. Op deze manier passen er niet veel boeken op de kast, maar dat is nog maar even zo. Als we leuke boekensteunen tegenkomen ergens, dan kunnen er meer boeken op de plank.

Commode er uit?

Dat had natuurlijk ook nog gekund. Op dit moment is de ladekast zo gevuld dat ik er (nog) geen afscheid van kan nemen. We bewaren onder andere ondergoed, sokken, riemen, maillots en schoenen in de ladekast. Als de kleine meid echt ‘groot’ is en een bureau nodig heeft, kan deze ladekast er altijd nog uit. Vooralsnog doen we het even zo.

Ik ben wel benieuwd: wat heb jij gedaan met de commode van je kind en heb je nog leuke tips of inspiratie om de ladekast wat op te fleuren? Laat het weten in de comments!

xx
Loes

Save

Save

Save

Save

Save[:en]Nu onze kleine meid zindelijk is (en ook een behoorlijk gewicht krijgt), komt het steeds minder vaak voor dat we haar op de commode aankleden. Die noodzaak is echt wel een beetje weg, het gaat makkelijker op de grond en het is haast een beetje eng om haar zo hoog neer te zetten. Met het inrichten van de kinderkamer hebben we overigens geen ‘echte’ commode gekocht, maar ladekast xx van Ikea, dus nu is het doel om hem ook als ladekast te gebruiken. Vandaag laat ik zien wat je er allemaal mee zou kunnen doen. Kijk je mee?[:]

6 Reacties

 1. 28 september 2016 / 10:30

  Ik had de commode waar ik zelf als baby ook op lag. Inmiddels is hij er niet meer. Ik zie tegenwoordig ook veel commodes die je kunt ombouwen tot bureau.

  • Loes
   Auteur
   29 september 2016 / 09:43

   Oh, dat is ook erg leuk! Ik hou van dat soort nostalgie! Lijkt me ook geinig, een commode die je kunt ombouwen tot bureau. Multifunctioneel!

 2. 28 september 2016 / 12:08

  Leuke kamer zo! En waarom zou je iets weg doen als het nog steeds een prima functie heeft 🙂

  • Loes
   Auteur
   29 september 2016 / 16:25

   Als je het niet meer gebruikt, is het wel lastig om te laten staan. Marktplaats is dan ook nog een optie natuurlijk. Maar in ons geval hoeft dat dus niet :-).

 3. 29 september 2016 / 18:20

  Ik weet niet wat ik er mee zou doen, ik vind het eigenlijk perfect zoals het is, heb zelf de grote versie staan in mijn woonkamer, ook wit, een échte Hermesfan ben ik. Misschien met decoupage versieren? Dan kan dochter zelf het thema of de afbeeldingen kiezen..

  • Loes
   Auteur
   30 september 2016 / 09:27

   Dat is ook nog een idee! Ik ben overigens ook fan hoor, er kan zo lekker veel in 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *