Bye March | Hello April 2017[:en]Bye March | Hello April

Ik weet dat maart 31 dagen heeft, maar omdat er morgen een Paasbloghop op de planning staat (en ik stiekem wel een beetje klaar ben met de maand maart) dacht ik: ik maak het maandoverzicht vandaag alvast. Benieuwd wat de meest gelezen artikelen van maart zijn?

Bye march

Tja, ik kan eigenlijk alleen maar zeggen dat ik een beetje blij ben dat deze maand voorbij is. Waarom? Maart was niet echt een top-maand voor mij. Zieke kindjes, zelf veel ziek, ik liep achter de feiten aan (dat zag je ook op mijn blog), ik kreeg gewoon niet de dingen gedaan die ik graag wilde. Na de wintersport had ik echt moeite om weer in het ritme te komen en het reservevat met artikelen en DIY-projecten was behoorlijk leeg. Zoveel ideeën, maar zo weinig tijd. Nu het einde van maart nadert, heb ik pas het idee dat ik weer een beetje bij begin te raken.

Overigens was de maand maart niet alleen slecht hoor. Dochterlief vierde haar 4e verjaardag (WAUW, waar BLIJFT de tijd?), ging voor het eerst naar school, ik mocht helpen met overblijven, leef me helemaal uit op haar lunchboxen (zie hier), en de klok ging een uurtje vooruit. En dat het zomertijd is, lijk je direct te merken in de temperatuur. Ik heb gewoon 22 graden gezien deze maand (kan iemand dat tot eind oktober vast zetten en dan sneeuw regelen please? Dank u!).

We hadden 2 concerten, waar de eerste boven verwachting leuk was (Memphis Maniacs) en de 2e voor manlief eigenlijk ook. Dat tweede concert was van Tom Chaplin, van de zanger van Keane. Die heeft een soloplaat gemaakt en man, wat ben ik fan. Ik heb Keane eigenlijk pas ‘laat’ ontdekt, maar we hebben Strangeland op onze vakantie in Noord-Spanje echt helemaal grijs gedraaid. Ik ben in die vakantie in Bilbao ten huwelijk gevraagd en heb Sovereign Light Café gespeeld en gezongen op onze bruiloft. Je begrijpt: Tom Chaplin heeft een speciaal plekje in ons hart. En man, wat was het mooi, dat concert. In de Paradiso (first time!). Dikke vette hartjes.

Maart en bloggen

Tja, je zag al ergens halverwege deze maand dat er dagen achter elkaar niks online kwam. Ik kan niet precies uitleggen wat dat was. Het lukte me gewoon niet om content online te krijgen. Dat is stiekem wel een beetje het nadeel als je wilt bloggen over DIY: je moet eerst iets maken, het fotograferen, en dan pas kun je er over schrijven. Dat kost tijd. En aangezien ik soms het gevoel heb dat er maar 20 uren in een dag zitten (bedoel, hoe kan het dat het INEENS 22:00 uur is????), schiet dat dus niet heel erg op. Tel daarbij op dat mijn ‘vriend’ migraine mij vaak bezocht afgelopen maand en je voelt wel een beetje hoe het zit.

Qua bezoekersaantallen merk ik dat ook meteen en ik ga in maart dus maar net over het aantal bezoekers van februari heen. Op zich niets te klagen dus. Mijn best gelezen artikelen van de maand maart:
1. Het leed dat diastasis recti heet
2. Traktatie: Olaf van Frozen
3. Molecule 01 parfum zelf maken

Ik vond het leuk om ook nog even naar de zoektermen te kijken waar ik op gevonden werd, maar ze waren niet zo heel grappig vandaag. Deze 2 vond ik het meest opmerkelijk:

  • Rommelblindheid –> Het verwijst naar dit artikel, dat ik ooit schreef over mijn ‘aandoening’, haha.
  • Wat is scriptvorm –> Dat verwijst denk ik naar het artikel dat ik schreef over het nieuwe boek van Harry Potter dat in scriptvorm is uitgegeven.

1 second every day

Ik heb dus sinds eind vorige maand een nieuwe telefoon en wat ben ik daar ontzettend blij mee. Hij maakt prachtige filmpjes en foto’s en ik ben dus trouw elke dag een leuk filmpje aan het maken (ook op Instagram lukt het me steeds meer om mijn ‘stories’ een beetje bij te houden. Volg je mij al?).

Doelen van de afgelopen maand

  • 2 boeken lezen –> zo’n beetje het enige doel dat ik behaald heb deze maand. Ik las o.a. All The Light We Cannot See van Anthony Doerr. En man, wat vond ik dat een bijzonder boek. Ik ben normaal gesproken helemaal geen fan van ‘oorlogsverhalen’, maar ik zat hier echt zo in. Het lukte me niet om het los te laten. Overdag moest ik er soms gewoon aan denken. Het was trouwens nog wel even spannend of ik het uit zou krijgen deze maand (want iets van 531 pagina’s), maar het is gelukt. Manlief is ook blij dat het uit is overigens, want nu lees ik niet meer elke avond obsessief in bed :-).
  • Minstens 5 keer per week de oefeningen van MuTu-system doen –> Nee, nee en nog eens nee. Niet 1 keer is het gelukt. Ik ga er verder geen woorden aan vuil maken, we proberen het in april gewoon weer.
  • Vooruit werken voor mijn blog –> … (ook niet gelukt dus).
  • En laten we nog een leuk doel toevoegen: alvast wat knutsels bedenken voor Pasen en Koningsdag (vooruitlopend op de maand April). –> Voor Pasen plaatste ik al wel een leuke DIY, voor Koningsdag nog niet.

Hello April 2017

Tja, het voelt wel een beetje raar om dit op 31 maart te zeggen, maar ok: kom er maar april! Laten we hopen dat er morgen niet al te veel grapjes worden uitgehaald. Ik ben overigens al blij dat 1 april in het weekend valt 🙂

We vieren onze 3e trouwdag deze maand, en doen dat (eigenlijk ongepland) in Chamonix, waar een vriend van manlief woont met zijn gezin. Daar gaan we een weekje naartoe op vakantie, dus een fijn vooruitzicht. Verder heb ik afgesproken met Emmy van Studio Mint, voor een Lash Lift die ik gewonnen heb op Cynthia.nl. Dat vind ik stiekem wel een beetje spannend. Zo leuk om Emmy ook eens te ontmoeten.

En eigenlijk moet ik dan ook nog een paar doelen voor deze maand stellen.. Komt ie:

  • 1 boek lezen, tja, dat moet wel haalbaar zijn, ik ga echt goed met mijn challenge!
  • Iets met oefeningen voor MuTu-system.. ik durf het bijna niet neer te zetten…
  • Een leuke DIY voor Koningdag maken.
  • En eigenlijk MOET ik nu wel vooruit gaan werken, omdat we een weekje op vakantie gaan en ik het echt heel lekker vind om op vakantie niet (teveel) te werken aan mijn blog. I’ll try!

Hoe was de maand maart voor jou? Heb je leuke dingen gedaan of ben je ook stiekem blij dat April voor de deur staat?

xx
LoesGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *