BB-8 van strijkkraaltjes | DIY

[:nl]BB8 strijkkralen (1)

Al eerder deed ik een poging om de droid BB-8 van Star Wars te maken. Dat liep uit op een klein fiasco, doordat de kleine meid het bordje van de kraaltjes wilde hebben. Bijkomend probleem was stiekem ook dat ik niet de juiste kleuren kraaltjes had. Vorige week heb ik nieuwe strijkkraaltjes gekocht, in de juiste kleur, en vandaag laat ik zien hoe ik mijn BB-8 heb gemaakt!

BB-8 van strijkkraaltjes

BB8 strijkkralen (3)

Je hebt voor deze mooie BB-8 een bordje nodig van ten minste 28 pinnetjes, dit bord heeft 29 pinnetjes. Verder heb je de volgende kleuren kraaltjes nodig:

 • wit
 • oranje
 • grijs (ik heb een donkere grijze kleur gebruikt, maar lichtgrijs is eigenlijk mooier)
 • zwart
 • rood
 • blauw
 • een contrast-wit voor de hals en bovenop het hoofd

BB8 strijkkralen (4)

Zo komt ‘ie er dan uit te zien. Het enige wat ontbreekt, is nog een antennetje op het hoofd.

BB8 strijkkralen (5)

Ik heb er zelf voor gekozen om ‘m te strijken, omdat ik ‘m graag neer wil zetten.

BB8 strijkkralen (6)

Strijkkraaltjes kun je smelten door een bakpapiertje op de kraaltjes te leggen en er met je (warme) strijkijzer overheen te bewegen, net zo lang totdat de kraaltjes aan elkaar gesmolten zijn. Ik heb zelf het strijkijzer vrij heet gezet. Tussentijds heb ik steeds gecontroleerd of alle kraaltjes evenveel gesmolten waren zeg maar.

BB8 strijkkralen (7)

Vervolgens haal je heel voorzichtig het bakpapier er af.

BB8 strijkkralen (8)

Je BB-8 ziet er dan ongeveer zo uit. Toen ie goed was afgekoeld, heb ik ‘m er af gehaald. En nu moet ik er nog een mooi plekje voor vinden. Ik wil ‘m graag boven ons bed hebben (ja, echt, nerd-mama he..), maar manlief zegt dat de kleur niet past, hihi.

BB8 strijkkralen (1)

Geweldig toch? Ik hou er van!

xx
Loes[:en]BB8 strijkkralen (1)

Al eerder deed ik een poging om de droid BB-8 van Star Wars te maken. Dat liep uit op een klein fiasco, doordat de kleine meid het bordje van de kraaltjes wilde hebben. Bijkomend probleem was stiekem ook dat ik niet de juiste kleuren kraaltjes had. Vorige week heb ik nieuwe strijkkraaltjes gekocht, in de juiste kleur, en vandaag laat ik zien hoe ik mijn BB-8 heb gemaakt!

BB8 strijkkralen (3)

Je hebt voor deze mooie BB-8 een bordje nodig van ten minste 28 pinnetjes, dit bord heeft 29 pinnetjes. Verder heb je de volgende kleuren kraaltjes nodig:

 • wit
 • oranje
 • grijs (ik heb een donkere grijze kleur gebruikt, maar lichtgrijs is eigenlijk mooier)
 • zwart
 • rood
 • blauw
 • een contrast-wit voor de hals en bovenop het hoofd

BB8 strijkkralen (4)

Zo komt ‘ie er dan uit te zien. Het enige wat ontbreekt, is nog een antennetje op het hoofd.

BB8 strijkkralen (5)

Ik heb er zelf voor gekozen om ‘m te strijken, omdat ik ‘m graag neer wil zetten.

BB8 strijkkralen (6)

Strijkkraaltjes kun je smelten door een bakpapiertje op de kraaltjes te leggen en er met je (warme) strijkijzer overheen te bewegen, net zo lang totdat de kraaltjes aan elkaar gesmolten zijn. Ik heb zelf het strijkijzer vrij heet gezet. Tussentijds heb ik steeds gecontroleerd of alle kraaltjes evenveel gesmolten waren zeg maar.

BB8 strijkkralen (7)

Vervolgens haal je heel voorzichtig het bakpapier er af.

BB8 strijkkralen (8)

Je BB-8 ziet er dan ongeveer zo uit. Toen ie goed was afgekoeld, heb ik ‘m er af gehaald. En nu moet ik er nog een mooi plekje voor vinden. Ik wil ‘m graag boven ons bed hebben (ja, echt, nerd-mama he..), maar manlief zegt dat de kleur niet past, hihi.

BB8 strijkkralen (1)

Geweldig toch? Ik hou er van!

xx
Loes[:]

5 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *