Zelf maken: Lotionbar a la Lush | DIY

Lush is 1 van mijn favoriete winkels om te bezoeken. Je kunt ‘m vaak al van verre ruiken (in positieve zin overigens), heerlijk! Die geur die er hangt, daar word ik echt heel blij van. Ik weet alleen nooit zo goed wat ik er moet kopen. Er zijn zóveel lekkere producten dat ik gewoon niet kan kiezen. En als we dan weer thuis zijn, dan denk ik: dit had ik willen kopen, en dat.. Zo stom! Maar nu het leuke: op Pinterest kwam ik overal DIY’s tegen om een lotionbar / massagebar zelf te maken. Ik ging op onderzoek uit en heb het ook geprobeerd. Lees mee!

Zelf maken: Lotionbar à la Lush

Zelf maken: Lotionbar à la Lush

Er zijn dus verschillende recepten online te vinden, maar vandaag deel ik mijn eigen recept. Via de website van Jojoli kon ik alle ingrediënten bestellen en ik kan je vast verklappen dat de verhouding in mijn ingrediënten prima was, alleen de geur die ik heb gekocht vond ik niet helemaal lekker. De volgende keer koop ik daar dus nog even een andere van.

Wat heb je nodig?

Ik heb eigenlijk 3 hoofdingrediënten gebruikt: bijenwas, amandelolie en sheaboter, en van alles heb ik evenveel gebruikt: dus 1 deel bijenwas, 1 deel amandelolie en 1 deel sheaboter.

Zelf maken: Lotionbar à la Lush

Overigens zie je hier nog een potje kleurstof staan, maar dat werd niet zo’n succes, haha.

Omdat ik het lastig vond om in te schatten hoeveel product ik zou krijgen, ben ik begonnen met een klein beetje.

Je hebt nodig:

 • 25 gram sheaboter
 • 25 gram bijenwa
 • 25 ml amandelolie (ik heb zo’n mooi koffieschepjes-ding wat aangeeft wat 25 gram en 25 ml is, dus die heb ik gebruikt).
 • 10 druppels vitamine E (optioneel overigens)
 • 10 druppels geurolie (ik had dus sandelhout, omdat dat een geur is die ik normaal gesproken heeeeeel erg lekker vind, maar deze vond ik niet zo briljant. Ik denk da tik de volgende keer lemongrass ga proberen).

Overige attributen:

 • een pan zachtjes kokend  water
 • een kom die je au bainf-marie kunt verwarmen
 • leuke siliconen vormpjes, die van mij waren natuurlijk van Hello Kitty (hihi)

Bereidingswijze

 • Zet de kom in de pan met warm water
  DIY Lush Lotionbar (3)
 • Doe de bijenwas in de kom, dit zal langzaam smelten.
  DIY Lush Lotionbar (4)
 • Als de bijenwas is gesmolten giet je de amandelolie er bij
  DIY Lush Lotionbar (7)
 • Tot slot doe je de sheaboter er bij
  DIY Lush Lotionbar (6)
 • Het ziet er misschien niet heel smakelijk uit, maar het wordt een mooie egale massa, geduld! Als laatste voeg je 10 druppels vitamine E en 10 druppels geurolie toe. Even roeren en dan ben je klaar.
  DIY Lush Lotionbar (8)
 • Dan giet je het warme mengsel in de siliconen vormpjes. Ik had, toevallig, precies genoeg voor 2 Hello Kitty’s.
  DIY Lush Lotionbar (9)
 • Dit laat je hard worden, je ziet vanzelf wanneer het precies hard is. Ik heb het niet precies getimed, maar het ging voor m’n gevoel vrij snel.
  DIY Lush Lotionbar (10)
  Dit is ongeveer 10 minuten na het ingieten geloof ik.

En dan komen deze beauty’s er uit:

DIY Lush Lotionbar (11)

Ik ben best wel een beetje trots! En waar gebruik je ze dan voor? Nou, je kunt ze voor vanalles gebruiken, maar ik gebruik ze voornamelijk voor mijn handen. Heel even tussen je handen laten smelten en dan de ‘olie’ over je handen verdelen. Heerlijk!

En ik wist natuurlijk al hoe ik ze wilde opbergen: in de mooie Oilily-zeepblikjes die ‘over’ zijn, nu de zeepjes in gebruik zijn:

DIY Lush Lotionbar (12)

Prachtig toch? Er staat 1 blikje op mijn nachtkastje en ik heb er 1 in mijn tas. Ik gebruik ze eigenlijk elke dag. En de geur: ik ben er inmiddels best aan gewend. Maar toch kies ik de volgende keer een andere geurolie.

Het was echt super makkelijk om te maken en ik had niet gedacht dat het de 1e keer direct zou lukken. Wel dus!

En nu kun jij het ook 🙂

xx
Loes

9 Reacties

 1. Neelke | The Dutch Chronicles
  21 januari 2016 / 09:10

  Wat een leuk idee! Nooit aan gedacht om zelf die massagebars te maken. Maar ik heb dan ook nog een voorraadje van lush in de kast liggen, dus ik kan nog eventjes vooruit. Schattig in die hello kitty vorm trouwens :D.

  • 21 januari 2016 / 09:43

   Ik kom niet zo vaak bij Lush omdat het niet in de buurt zit, helaas. En je kunt natuurlijk wel online bestellen, maar ik hou wel van een uitdaging, en nu het gelukt is, ga ik het zeker nog een keer maken!

 2. Sheila @ beineffable.com
  25 januari 2016 / 12:19

  Oh, dat ziet er leuk uit. Ook leuk om zo als cadeau te geven. En je hebt meteen een reden om je oude blikjes te gebruiken 🙂

 3. Pingback: 9 dingen die je kunt doen als het regent in de zomer… | DIY – Gewoon iets met Loes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *