Babykamer voor jongens | Inspiratie

[:nl]babykamer jongen

Note: dit bericht verscheen al eerder op Hyggelig Mama, maar omdat ik het zo leuk vind, plaats ik het hier nog een keertje.

Toen ik zwanger was van nummer 2 en wist dat we een jongen zouden krijgen, wist ik ook al heel snel welke kleurencombinatie ik op de slaapkamer voor het ventje wilde hebben: grijs-geel-wit. Voor dochterlief hadden we de kamer al eens mooi gewit en aangekleed met grijs (als basis). Destijds ben ik lekker los gegaan met roze accessoires voor dochterlief. Die waren allemaal te verwijderen en voor zoonlief ben ik dus lekker aan het knutselen gegaan met gele dingen. Kijk mee!

We hadden dus al een grijze vloerbedekking op de babykamer en ook de gordijnen waren grijs (met een wit sterretje, jeej!). Toen ik de dingen van dochterlief ging verhuizen naar haar nieuwe kamer, werd het wel ineens heel grijs-wit. Gelukkig had ik genoeg inspiratie om de kamer jongens-proof te maken.

Babykamer jongen (4)

Ik ben begonnen met deze twee stoffen schilderijtjes gebaseerd op Olli + Jeujeu. Dat vind ik zo’n schattig duo dat ik dacht: dat kan ik zelf maken! Zo gezegd zo gedaan en dit is het resultaat. Ik was er helemaal blij mee.

Babykamer jongen (1)

Het geboortestoeltje hebben we gekregen. Die is in de basis wit, met het geboortekaartje afgebeeld op de zitting (die natuurlijk ook grijs/geel was). De poef is een zitzak van sit ’n joy, en dit was een oranje exemplaar. Het komt ergens uit de schoonfamilie, iemand wilde ‘m weg doen. Ik heb er dus een hoes omheen gemaakt en hij staat prima op de babykamer!

De vrachtwagen, dumper en auto’s zijn van Little Tike (Hello Kitty kan er al in rijden hihi..).

Babykamer jongen (2)

De kussens zijn gedeeltelijk zelf gemaakt: het gele en grijze exemplaar kon ik in precies deze kleuren vinden bij Leen Bakker en die andere 2 heb ik zelf gemaakt. De gele kist is er 1 van IKEA (kan ‘m overigens niet meer vinden op de site, mmhh) en matchte qua kleur perfect! Er zit nu nog niks in, maar dat zal niet heel lang meer duren denk ik.

Babykamer jongen (3)

Aan de kledingkast hangt deze vrolijke slinger. Mijn zusje heeft die gehaakt en ik kreeg ‘m cadeau toen ik nog in het ziekenhuis lag na de keizersnede. Hij heeft toen mijn ziekenhuiskamer heerlijk opgevrolijkt en nu prijkt ie hier aan de kast.

Babykamer jongen (7)

De kast is er ‘gewoon’ een PAX van Ikea. Ik vond dat zo’n rare gewaarwording de eerste keer dat ik zwanger was: zet ergens ‘kinder’ of ‘baby’ voor en het is 3 keer zo deur. Een babykast vond ik belachelijk duur, en qua opbergruimte zat er niet voldoende in. Wij hebben dan ook besloten om een gewone kast te kopen, waar we later ook nog wat aan hebben zeg maar.

Naast de kast een wasmandje en een deurstopper in de vorm van een eend.

babykamer jongenx

Dit is het plankje boven onze commode. De stoffen mandjes heb ik ook weer zelfgemaakt (misschien leuk om eens te laten zien hoe je dat doet, want dat is echt supermakkelijk om te maken en ontzettend handig in gebruik). Het spaarpotje is van Nijntje, en dochterlief heeft er zo ook zo 1. Ik vind ze zo schattig! De uiltjes zijn ook weer door mijn zusje gehaakt. Lief he?

Babykamer jongen (10)

Zo ziet het er uit met de commode er onder. Ook hier weer een eendendeurstopper naast de deur 🙂 En verder niet teveel poespas op de commode. Onze commode is overigens ook weer geen echte commode, maar een Hemnes ladekast van Ikea. Dit omdat papa en mama allebei vrij lang zijn en de meeste commodes voor ons dus te laag zijn.

Babykamer jongen (8)

Tot slot nog even een foto van het bedje. Dat is ondertussen al verlaagd.. Wat gaat dat snel! Het bedje is ook van Ikea (verrassing!) en dochterlief heeft er ook al in geslapen. Er zitten 2 lades onderin waar het beddengoed lekker in opgeborgen kan worden. Voor het bedje heb ik de lakentjes genaaid en ik had ook een prachtig dekentje gehaakt (die komt er in de zomer misschien weer op :)).

Er liggen lekker veel knuffels in bed: ik vond het belangrijk om vanaf het begin een soort ‘gezellig’ plekje in bed te creëren (lees bijvoorbeeld dit artikel over het effect van knuffels op kinderen. Voor dochterlief hebben we dit ook altijd gedaan en die gaat graag naar bed. Nu wil ik niet zeggen dat dat per se komt door de hoeveelheid knuffels, maar toch. Haar bed is een fijn en gezellig plekje geworden en haar knuffels geven haar troost. Dat gunde ik zoonlief ook en de kikker rechts is zijn favoriet. Die heeft van die heerlijke lange benen die hij ’s nachts lekker vast houdt. Als hij ’s nachts wakker wordt, dan grijpen die kleine handjes om zich heen op zoek naar de kikker. Zo schattig om te zien. Zijn knuffels gaan overigens ook altijd mee uit logeren (niet allemaal overigens, maar wel een paar). Zo voelt een vreemd bedje voor hem toch een beetje vertrouwd.

Als ik zo naar de foto’s kijk, krijg ik steeds weer een glimlach op mijn gezicht. Ik ben echt blij met deze kleurencombinatie. Ook als hij straks wat groter is, kan deze kleur nog prima (niet specifiek voor baby’s).

Babykamer jongen (11)

Terwijl ik foto’s aan het maken ben, kruipt mijn fotomodel heerlijk door zijn kamer. Hij heeft iets nieuws ontdekt: de elektriciteitssnoeren.. Toch jammer dat je een baby van 7/8 maanden niet bij kan brengen wat ‘nee’ nou precies betekent. *zucht* Boefje! (Maar wel een hele lieve!)

xx
Loes

Follow my blog with Bloglovin[:en]babykamer jongen

Note: dit bericht verscheen al eerder op Hyggelig Mama, maar omdat ik het zo leuk vind, plaats ik het hier nog een keertje.

Toen ik zwanger was van nummer 2 en wist dat we een jongen zouden krijgen, wist ik ook al heel snel welke kleurencombinatie ik op de slaapkamer voor het ventje wilde hebben: grijs-geel-wit. Voor dochterlief hadden we de kamer al eens mooi gewit en aangekleed met grijs (als basis). Destijds ben ik lekker los gegaan met roze accessoires voor dochterlief. Die waren allemaal te verwijderen en voor zoonlief ben ik dus lekker aan het knutselen gegaan met gele dingen. Kijk mee!

We hadden dus al een grijze vloerbedekking op de babykamer en ook de gordijnen waren grijs (met een wit sterretje, jeej!). Toen ik de dingen van dochterlief ging verhuizen naar haar nieuwe kamer, werd het wel ineens heel grijs-wit. Gelukkig had ik genoeg inspiratie om de kamer jongens-proof te maken.

Babykamer jongen (4)

Ik ben begonnen met deze twee stoffen schilderijtjes gebaseerd op Olli + Jeujeu. Dat vind ik zo’n schattig duo dat ik dacht: dat kan ik zelf maken! Zo gezegd zo gedaan en dit is het resultaat. Ik was er helemaal blij mee.

Babykamer jongen (1)

Het geboortestoeltje hebben we gekregen. Die is in de basis wit, met het geboortekaartje afgebeeld op de zitting (die natuurlijk ook grijs/geel was). De poef is een zitzak van sit ’n joy, en dit was een oranje exemplaar. Het komt ergens uit de schoonfamilie, iemand wilde ‘m weg doen. Ik heb er dus een hoes omheen gemaakt en hij staat prima op de babykamer!

De vrachtwagen, dumper en auto’s zijn van Little Tike (Hello Kitty kan er al in rijden hihi..).

Babykamer jongen (2)

De kussens zijn gedeeltelijk zelf gemaakt: het gele en grijze exemplaar kon ik in precies deze kleuren vinden bij Leen Bakker en die andere 2 heb ik zelf gemaakt. De gele kist is er 1 van IKEA (kan ‘m overigens niet meer vinden op de site, mmhh) en matchte qua kleur perfect! Er zit nu nog niks in, maar dat zal niet heel lang meer duren denk ik.

Babykamer jongen (3)

Aan de kledingkast hangt deze vrolijke slinger. Mijn zusje heeft die gehaakt en ik kreeg ‘m cadeau toen ik nog in het ziekenhuis lag na de keizersnede. Hij heeft toen mijn ziekenhuiskamer heerlijk opgevrolijkt en nu prijkt ie hier aan de kast.

Babykamer jongen (7)

De kast is er ‘gewoon’ een PAX van Ikea. Ik vond dat zo’n rare gewaarwording de eerste keer dat ik zwanger was: zet ergens ‘kinder’ of ‘baby’ voor en het is 3 keer zo deur. Een babykast vond ik belachelijk duur, en qua opbergruimte zat er niet voldoende in. Wij hebben dan ook besloten om een gewone kast te kopen, waar we later ook nog wat aan hebben zeg maar.

Naast de kast een wasmandje en een deurstopper in de vorm van een eend.

babykamer jongenx

Dit is het plankje boven onze commode. De stoffen mandjes heb ik ook weer zelfgemaakt (misschien leuk om eens te laten zien hoe je dat doet, want dat is echt supermakkelijk om te maken en ontzettend handig in gebruik). Het spaarpotje is van Nijntje, en dochterlief heeft er zo ook zo 1. Ik vind ze zo schattig! De uiltjes zijn ook weer door mijn zusje gehaakt. Lief he?

Babykamer jongen (10)

Zo ziet het er uit met de commode er onder. Ook hier weer een eendendeurstopper naast de deur 🙂 En verder niet teveel poespas op de commode. Onze commode is overigens ook weer geen echte commode, maar een Hemnes ladekast van Ikea. Dit omdat papa en mama allebei vrij lang zijn en de meeste commodes voor ons dus te laag zijn.

Babykamer jongen (8)

Tot slot nog even een foto van het bedje. Dat is ondertussen al verlaagd.. Wat gaat dat snel! Het bedje is ook van Ikea (verrassing!) en dochterlief heeft er ook al in geslapen. Er zitten 2 lades onderin waar het beddengoed lekker in opgeborgen kan worden. Voor het bedje heb ik de lakentjes genaaid en ik had ook een prachtig dekentje gehaakt (die komt er in de zomer misschien weer op :)).

Er liggen lekker veel knuffels in bed: ik vond het belangrijk om vanaf het begin een soort ‘gezellig’ plekje in bed te creëren (lees bijvoorbeeld dit artikel over het effect van knuffels op kinderen. Voor dochterlief hebben we dit ook altijd gedaan en die gaat graag naar bed. Nu wil ik niet zeggen dat dat per se komt door de hoeveelheid knuffels, maar toch. Haar bed is een fijn en gezellig plekje geworden en haar knuffels geven haar troost. Dat gunde ik zoonlief ook en de kikker rechts is zijn favoriet. Die heeft van die heerlijke lange benen die hij ’s nachts lekker vast houdt. Als hij ’s nachts wakker wordt, dan grijpen die kleine handjes om zich heen op zoek naar de kikker. Zo schattig om te zien. Zijn knuffels gaan overigens ook altijd mee uit logeren (niet allemaal overigens, maar wel een paar). Zo voelt een vreemd bedje voor hem toch een beetje vertrouwd.

Als ik zo naar de foto’s kijk, krijg ik steeds weer een glimlach op mijn gezicht. Ik ben echt blij met deze kleurencombinatie. Ook als hij straks wat groter is, kan deze kleur nog prima (niet specifiek voor baby’s).

Babykamer jongen (11)

Terwijl ik foto’s aan het maken ben, kruipt mijn fotomodel heerlijk door zijn kamer. Hij heeft iets nieuws ontdekt: de elektriciteitssnoeren.. Toch jammer dat je een baby van 7/8 maanden niet bij kan brengen wat ‘nee’ nou precies betekent. *zucht* Boefje! (Maar wel een hele lieve!)

xx
Loes

Follow my blog with Bloglovin[:]

3 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *