Zaterdag-shoppen: de leukste zomerjassen voor meisjes | Fashion

zomerjas grote meisjes zomerjas kleine meisjes

Al eerder schreef ik over leuke zomerjassen voor (baby)jongens. En vandaag zijn de meisjes aan de beurt! De afgelopen dagen was het natuurlijk niet nodig om een jas aan te hebben, maar zomers in Nederland zijn onbestendig, en voor voorjaar en najaar vind ik het zelf altijd wel lekker om een jas te hebben: één die niet te warm is, maar warm genoeg voor de eerste ‘kou’. Kijk je mee?

Grote meisjes (vanaf 3 jaar)

voor grote meisjes

Ok, guilty as charged: ik hou van roze!! Veel roze! En misschien hou ik nog wel meer van roze jassen. Ik heb een mix gevonden tussen stoere roze jassen en wat lieve varianten.

De klassieke trenchcoat, ik hou er van. Maar dan wel in een leuke kleur, zoals deze. Schattig toch? Zo heb je een nette jas, maar doordat ‘ie niet direct beige is, zit er toch een soort knipoog aan.

Een bomberjack! Deze wit/grijze is wel mijn favoriet, maar er is er ook nog 1 in het groen. Ik vind dit wel een beetje stoer, niet teveel roze aan deze, maar toch erg meisjesachtig.

Waaahhh!! Deze vind ik echt zo leuk! Ik heb ‘m inmiddels besteld voor onze kleine meid (die hopelijk ‘al’ in maat 110 past en anders blijft ie liggen voor volgend jaar, ha!), en hoop dat ‘ie snel komt. De vogels op de voorkant maken ‘m echt helemaal af. Als deze er in een volwassen maat zou zijn, zou ik ‘m kopen! Hij is er overigens ook in een mooie blauwtint, met een pauw op de achterkant.

Een chic jasje, dit lieve roze exemplaar. Ik vind het korte model erg leuk, met zo’n lief strikje bovenaan. Ik vind ‘m stylish echt verantwoord, vraag me alleen wel af of je er lekker in kunt spelen.

Sorry, nog een roze jas. Ik vind die gewatteerde jacks zo ontzettend leuk! Ze kwamen afgelopen seizoen ineens opzetten, en dit jaar gaat de trend nog een beetje verder. Dit is een mooi kort jack, en de strik maakt ‘m net wat minder saai. Let ook op het leuke detail in de rits: de runner is ook een strikje. Top toch?

Kleine meisjes (jonger dan 3 jaar)

jassen voor kleine meisjes

Dit keer heb ik ook aan de kleine meisjes gedacht, en deze selectie is wat minder roze (gelukkig).

Schattige roze parka met capuchon. Ok, deze is wel echt roze. Maar niet zo super zoet, en doordat het een parka is toch ook wel een beetje stoer. Ik vind dit echt een leuk model!

Jasje met cactussen! I love cactussen! Deze is toch echt super schattig? Helaas al te klein voor onze dochter, anders had deze echt (ook) bij ons aan de kapstok gehangen!

Een fleurig regenjasje in leuke kleuren. Zo te zien een lekker licht model dat ook op niet-regenachtige dagen prima gedragen kan worden!

Ook voor de mini-meisjes een trenchcoat, maar dan wel 1 van spijkerstof. Stijlvol maar toch een beetje casual. I like!

Leuk sweatjack met flessenprint. Ik vind dit wel een vrolijk jasje, dat eens anders is dan anders (en vooral belangrijk: niet roze, ha!). En het lijkt me gewoon een heel comfortabel jasje.

Voor onze kleine meid heb ik dus het mooie roze bomberjack met die 2 vogels gekocht, en ik ben heel benieuwd wat ze er van vindt (en belangrijker nog: of hij past!). Levering duurt altijd een paar dagen, dus waarschijnlijk binnenkort wel te zien in een ‘Mijn week in foto’s‘-post.

Wat is jouw favoriet? En als ze in volwassen maten beschikbaar zouden zijn, welke zou je dan willen hebben?

xx
Loes

Delen:

2 Reacties

 1. 14 mei 2016 / 17:30

  Ah, wat een schattige jasjes! Vooral die spijker trenchcoat en dat fleurige regenjasje!! Ik zie mijn dochter er zo in lopen. Ofja.. zitten dan, lopen doet ze nog niet hihi.

  • Loes
   Auteur
   14 mei 2016 / 20:10

   Haha, ja, leuk hè? Ik kon ook bijna niet kiezen. En vond t met sommige jasjes echt jammer dat mijn dochter al zo gegroeid is.. Dilemma’s!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *