Wie is de Mol? | Aflevering 8

aflevering 8 widm.png

Man man, wat vind ik Wie is de Mol weer spannend dit jaar. Hoe langer is er over nadenk, des te minder ik ‘weet’ wie de Mol nou is. Tunnelvisie doe ik niet aan, want ik heb gewoon nog steeds niet 1 verdachte. Jammer dat volgende week al weer de finale is, ik heb wel een lichtelijke verslaving voor deze serie!

Aflevering 8: Min of meer uitzonderlijk

De aflevering begint nog maar weer even met een terugblik op vorige week. Wat maakten ze er een potje van he.. Het is net of Art het de kandidaten nog even dubbel en dik onder de neus wil wrijven. Ik ben trouwens wel erg benieuwd wie hetzelfde aantal fouten als Rop had.. Maar dat zullen we over 2 weken wel horen ūüôā

Wat titel betreft zie ik al direct een hint: min of meer uitzonderlijk: Gaat dit over Annemieke? Zij is nog de enige dame in het spel, en daarmee een ‘uizondering’, hoewel het natuurlijk niet belachelijk bijzonder is, wat misschien slaat op ‘min of meer’?

Of doe ik nu toch aan tunnelvisie?

Opdracht 1 – Meten is weten:

Ik zie 07M voorbij flitsen, is dat nou weer een hint?

De pot kan aangevuld worden met deze opdracht: 2000 euro zit er in de kluis, die met een code geopend moet worden. Een half uur de tijd. Hulpmiddel is een maquette die het terrein weer geeft. Met touwen moeten de vakken van de maquette nagebootst worden. De code voor de kluis is te zien in de vakken 6352.

Annemieke neemt het voortouw, en wil op basis van een touw het midden van het terrein bepalen. Klaas houdt het touw vast, en direct zit het touw vast.

Tim probeert vervolgens de boel een beetje te coördineren, hij rent als een malle het veld rond.

Iedereen gaat vervolgens de tegels in de betreffende vakken tellen, en de code verifi√ęren ze bij elkaar. 3217 is de code die het volgens de kandidaten zou moeten zijn. En jawel! Eindelijk weer eens wat geld in de pot.

Wat opvalt tijdens deze opdracht:

 • Annemieke neemt voor de zoveelste keer het voortouw: is dat omdat ze als Mol de opdracht wil co√∂rdineren?
 • Klaas houdt dat touw heel onhandig vast en het zit direct in de knoop.
 • Tim geeft aan weinig vertrouwen te hebben in de code die hij heeft gevonden en probeert de anderen nog een beetje op andere gedachten te brengen bij het invoeren van de code (‘weten we het zeker’?)

Opdracht 2 – Geldklokken:

Een oude fabriek, maar dan zo’n eentje die ze gewoon hebben achtergelaten, volgens Klaas. Het is een oude suikerfabriek.

4500 euro te verdienen, met bedragen die op de 9 klokken staan. De klokken tellen in 30 seconden naar 0 af, maar stoppen niet bij 0. Op basis van deze omschrijving werd me nog niet helemaal duidelijk wat de bedoeling was, en hoever de klokken in de min zouden kunnen gaan, maar gelukkig waren er nog 2 enveloppen met aanwijzingen: foto’s en een lijst met de minbedragen voor de klokken: er zat telkens 1000 euro verschil tussen: de klok met 900 kon 100 in de min, en de klok met 200 kan dus 800 in de min (enzovoorts).

Ze delen op in duo’s: Annemieke en Klaas en Taeke en Tim.

Annemieke vindt direct foto 1: de 100. Taeke vindt er ook 1, maar noemt niet welke foto het is: bedrag 407. Vervolgens ziet Tim een beeldscherm maar die is moeilijk te bereiken, foto 200. Tim probeert op wonderbaarlijke wijze bij het beeldscherm te komen en dat lukt dus niet.

Annemieke vindt foto 300. Taeke vindt foto 600 ook vrij snel. Tim lijkt wel erg te dralen bij deze opdracht, hij blijft maar zeuren: ‘Hoe kom ik daar’? Klaas rent compleet langs de 200 van Tim: het scherm gaat in de min.. Op aanwijzing van Annemieke is het scherm toch gevonden door klaas en ondertussen is Tim er ook bij gekomen.

Taeke vindt de 700 vervolgens. Dan is het vervolgens de vraag welke foto’s nog gevonden moeten worden. Taeke heeft een lijst en afgestreept wie wat vindt, omdat hij wil zien wie er loopt te mollen. Taeke zegt 800 te vinden, en daarna vindt hij ook nog even 900 en 400.

Annemieke weet vervolgens ineens dat ze 1 en 3 had. 2695 euro verdiend met deze opdracht: afgerond 2700 euro. Niet slecht voor 1 dag.

Wat opvalt tijdens deze opdracht:

 • Tim haalt totaal geen geld binnen tijdens deze opdracht, en blijft ontzettend hangen in ‘hoe kom ik daar’?
 • Annemieke weet halverwege de opdracht niet meer welke schermen ze had gevonden, maar aan het eind noemt ze feilloos dat ze 100 en 300 had.
 • Als Klaas het scherm ‘van Tim’ vindt, staat Tim er ook ineens bij.

Opdracht 3 – Omroep Santiago:

Het mediacentrum van Santiago, het kloppende hart van de bruisende TV-industrie.

Art is op zoek naar 1 couch potato en 3 kandidaten die willen schitteren in de spotlight. Annemieke geeft direct aan de couch potato te willen zijn. Slaat dit ook weer op de titel ‘Min of meer uitzonderlijk’?

De overige mannen moet straks alle 3 een item presenteren in het Spaans. Annemieke krijgt een lijst me allemaal woorden, en die worden uitgesproken door de mannen.5 woorden worden echter niet uitgesproken en als Annemieke die goed heeft, kan ze 1250 euro verdienen, dus 250 per goed woord.

De heren gaan de visagie in. Hilarisch: Klaas krijg lipgloss! Annemieke zit in een of andere woonkamer op de bank naar de TV te kijken. Er is veel achtergrondgeluid en het geluid van de TV is niet goed te verstaan, dus dat zorgt voor enige handicap in het spel.

Taeke mag als eerste zijn tekst opzeggen, komisch om te zien. Dan Klaas: die mag koken, en proeven haha. Beide mannen spreken een tekst uit die vooral gaat over koetjes en kalfjes, en Annemieke komt geen woorden op de lijst tegen.

Tot slot Tim nog. Die krijgt ineens alle tekst waar de woorden voor Annemieke in voor komen. Lastig te volgen, omdat het zo ontzettend snel gaat. Dan volgt vervolgens nog een fout uurtje met dansende mensen en feesthoedjes. Jammer dat Cécile er niet was om dit van modecommentaar te voorzien. Ik ben benieuwd wat haar analyse was geweest.

Annemieke streept op goed gevoel een aantal woorden af, zodat er 5 woorden over blijven, en ze levert de lijst vervolgens bij Art in. Dan zien we vervolgens niet of het goed of fout was, maar komt Annemieke bij de mannen en haalt ze 1000 euro uit haar molboekje. Dat zou betekenen dat ze toch 4 woorden goed had. Het is wel vreemd dat we niet zien dat Art het uitdeelt, of dat de 1000 euro bij het bedrag in de pot opgeteld wordt. Zou ze dit uit de pot hebben gehaald? Of had ze toch 5 woorden goed en heeft ze nog 250 euro achterover gedrukt?

Wat opvalt tijdens deze opdracht:

 • Waarom wil Annemieke de opdracht aanschouwen? Weet ze al wat er gaat komen en probeert ze zo invloed uit te oefenen?
 • Waarom krijgt Klaas lipgloss op??
 • Waarom krijgt Tim als enige een ‘inhoudelijke’ tekst om uit te spreken, terwijl de rest over koetjes en kalfjes spreekt: is dit een verwijzing naar de titel?
 • Hoe kan het dat we niet zien dat Art het geld aan Annemieke geeft of dat het geld wordt bijgeteld in de pot?

De executie

 • Klaas verdenkt Tim (nog steeds).
 • Tim zit vol gas op Klaas, en kan gelukkig nog 3 jokers inzetten.
 • Taeke zit op Klaas en ook een beetje op Tim.
 • Annemieke heeft een vrijstelling en maakt de test ogenschijnlijk niet.

Annemieke is dan ook de eerste finalist. Klaas finalist nummer 2.. En Tim nummer 3. Taeke moet helaas het spel verlaten.

Potverdikkie.. Moeten we weer een week wachten.. *zucht*

Hints

Nog even de leukste hints die ik voorbij zag komen op Twitter:

widm hint3WIDM hint1widm hint 5widm hint 6widm hint2

Ik weet het dus nog steeds niet.. Wie is nou de Mol? In het seizoen van Susan Visser verdacht ook niemand Susan, terwijl ze het toch echt was.. Zou het dan toch Annemieke zijn? Klaas verdenk ik af en toe ook wel, en hoe langer we in het seizoen zitten, hoe meer ik Tim ook wantrouw.. We zullen het snel zien!

Ben jij er al uit?

xx
Loes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *