Wie is de mol 2016 | Aflevering 1

WIDM.jpgOk, ik had er eigenlijk niet over willen schrijven, maar man, er zit even niks anders in mijn hoofd! De 1e aflevering van Wie is de Mol weer geweest en ik ben in mijn hoofd helemaal bezig met het spel. Wat was het weer leuk om te zien, moet nog even een beetje ‘wennen’ aan de kandidaten zeg maar, maar het was een mooie aflevering.

Waarschuwing: als je nog niet gekeken hebt, kun je misschien beter niet verder lezen.

Het leukste van Wie is de Mol is misschien wel om na de aflevering alle blogs en social media er over te lezen. Wat mensen toch soms voor complotten te bedenken! Zo goed ben ik er niet in hoor, maar ik vind het wel bijster spannend om te lezen allemaal.

Nog even een overzichtje van de deelnemers dit seizoen:

deelnemersWIDM2016

Ik heb niet echt favorieten, maar ik vind het wel echt superleuk dat Ellie Lust meedoet, zo grappig dat ze iemand van de politie er bij hebben. Ik ben zo super benieuwd hoe zij het er vanaf brengt!

Ik moet zeggen dat ik na het kijken van de eerste aflevering nog niet echt een mol in mijn vizier heb, maar er zijn wel een aantal dingen die me opvielen:

 • Art heeft in het begin van de aflevering een gesprek met de Mol. Hij zegt dan: we spreken elkaar niet weer voor de laatste aflevering. Dat zou betekenen dat Klaas de Mol niet is, omdat hij direct in de eerste aflevering van Art een aparte opdracht krijgt.
 • Tijdens de introductie van de Mol lijkt het dat de Mol heel lang is, in ieder geval langer dan Art. Of dat bewust zo gemonteerd is, of echt zo is, kan ik lastig inschatten.
 • Taeke blijft maar roepen ‘geld is niet belangrijk’ in de opdracht met de mojito (topito, hahahahaha): het doel van de Mol is natuurlijk om zo min mogelijk geld in de pot te krijgen.
 • Marjolein doet echt bijzonder weinig met trekken aan die topito. Ik vind het raar dat ze er zo een beetje bij huppelt.
 • WAAROM ging Remy z’n veters strikken tijdens de opdracht???
 • Airen is wel erg rustig: opvallend onopvallend zeg maar…

Het leukst vind ik het dus om na de aflevering de tweets met ‘#widm’ te bekijken. Een aantal leuke die voorbij kwamen:

WIDMtweet

WIDMtweet3WIDMtweet2.png

WIDMtweet4

WIDMtweet5

Voor de echte speurders onder ons: kijk eens naar deze link: Social media analyse toont opnieuw afvallers van WIDM. Wel grappig om te lezen hoeveel werk mensen er van maken!

Wie is jouw Mol?

xx
Loes

 

1 Reactie

 1. marjoleinschrijftcom
  5 januari 2016 / 11:59

  Vooralsnog is Taeke mijn mol! Leuk om je verslag te lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *