Mijn wensen voor een nieuwe badkamer | Interieur

Ons huis is bijna 20 jaar oud (wat klinkt dat oud hè?) en onze badkamer dus eigenlijk ook. Toen wij het huis kochten, was de badkamer nog functioneel, en vond ik het niet noodzakelijk om een nieuwe badkamer te kiezen. Nu we 7 jaar verder zijn, begint het toch behoorlijk te kriebelen. Alles is nog wel steeds functioneel, maar niet meer helemaal van deze tijd. Vandaag heb ik mijn wensen voor een nieuwe badkamer op een rijtje gezet.

Onze huidige badkamer

Over de grootte van onze badkamer heb ik helemaal niets te klagen. Integendeel zelfs, ik vind onze badkamer echt ruim. Dat is fijn, want met een douche en een bad apart heb je best wel wat ruimte nodig. Wel zit er bij ons een uitdaging qua schuine kanten, het is geen mooi vierkant hok.

De afgelopen jaren ben ik op veel verschillende plekken in badkamers geweest en ik heb dan ook inmiddels best wel een beeld bij bij ik leuk vind (en vooral bij wat niet). En stiekem ben ik na iedere vakantie nog steeds heel erg blij om weer thuis te komen, en heerlijk ruimte in de badkamer te hebben.

Een badkamer in stijl

De sfeer in de badkamer kun je voor het grootste gedeelte zelf creëren: door een stijl te kiezen die bij jou past, maak je dat je er een fijn gevoel hebt. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een moderne badkamer, een industriële badkamer of een badkamer in landelijke stijl. Het materiaalgebruik en de inrichting bepalen de stijl, en combineren kan natuurlijk ook! Als ik mijn stijl badkamer in een hokje zou moeten stoppen, dan zou ik kiezen voor ‘modern’. Heb je hulp nodig bij het uitkiezen van een nieuwe badkamer? Bij Wooning hebben ze prachtige badkamers in stijl.

badkamer

Mijn wensen voor een nieuwe badkamer

De badkamer op bovenstaande foto vind ik qua kleur heel mooi: lekker licht en eigenlijk best wel tijdloos. Dat is onder andere een belangrijk punt voor de badkamer: dat hij lekker licht blijf. Nog meer dingen die ik belangrijk vind:

  • genoeg ruimte rondom het badmeubel / de wastafels om spullen neer te zetten (make-up);
  • een goede spiegel met licht boven de wastafel;
  • het liefst 2 wastafels, nooit meer ruzie tijdens het tanden poetsen!
  • genoeg kastjes om alles op te bergen! De foto hierboven vind ik echt prachtig, maar ik zou nog wel een heleboel kastjes willen toevoegen: onder de wastafel en dan nog ergens een halfhoge kast. Ik bewaar namelijk de handdoeken graag in de badkamer, en wil ook voldoende plek voor make-up en dat soort dingen;
  • douche en bad apart: ik vind het echt niet fijn om in bad te douchen;
  • In de douche genoeg ruimte om mijn shampoo neer te zetten;
  • tweede toilet aanwezig: dat hebben we nu zo, en dat zou ik heel graag zo houden.

Voor nu vind ik het vooral leuk om te verdwalen in Pinterest-badkamers en om inspiriatie op te doen. Het lijkt me ook ontzettend leuk om zelf iets voor de badkamer te maken, zoals deze spiegel bijvoorbeeld. Zo lang er nog niet echt iets kapot gaat in onze badkamer, redden we ons er nog wel even mee. En ik moet manlief eerst op dezelfde golflengte krijgen als ik ;-).

Ben jij tevreden met je huidige badkamer? En wat zou je willen veranderen?

xx
Loes

Dit artikel is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking. Zie ook mijn disclaimer.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *