Voor onder de kerstboom: Kerstmis van Dick Bruna

kerstmis van dick bruna

Heb jij de cadeautjes voor onder de kerstboom al geregeld? Bij ons in huis vieren we eigenlijk geen kerst, maar ik vond het toch wel gezellig staan om een cadeautje onder de boom te hebben. Wat dat voor de kids moest zijn, daar hoefde ik niet lang over na te denken. Dit ontzettend leuke boekje hadden we vroeger namelijk al in huis. Voor mij dus echt een stukje nostalgie.

Kerstmis van Dick bruna

Echt, als ik dit boek zie, dan denk ik aan Kerstmis! Als Sinterklaas het land uit was vroeger, dan kwam dit boek van zolder naar beneden. Ik ken het verhaal nog net niet uit mijn hoofd (iets met dat ik het al 25 jaar niet meer gelezen heb geloof ik), maar die plaatjes… <3 <3 <3

Zoals de titel al doet vermoeden (…) vertelt dit boek, op eenvoudige wijze, het kerstverhaal en de geboorte van het kindje Jezus. Het boek bestaat al meer dan 50 jaar, maar is op geen enkele manier ouderwets. In tegendeel, ik zou het bijna tijdloos noemen. Als ik de reacties overal lees, is het boek in elk geval nog ontzettend populair tegenwoordig.

Wat anders is dan vroeger, is dat er nu van die leuke engeltjes bij geleverd worden. Die kan je uitdrukken en vervolgens ophangen in de boom. Het is maar goed dat de kids mijn blog niet lezen, want ik weet wel wat er met de engeltjes gaat gebeuren, ha!

Het boek is onmiskenbaar van Dick Bruna: de bekende tekenstijl herken je direct. Ook het feit dat de tekst op de linkerpagina staat en de plaatjes op de rechterpagina (net zoals bij de Nijntje-boekjes), is herkenbaar voor Dick Bruna.

Zelf kom ik uit een katholiek nest, maar inmiddels ga ik niet meer naar de kerk. Mijn kinderen zijn (worden) ook niet gelovig opgevoed, maar ik vind het wel belangrijk om te leren wat er precies gevierd wordt met Kerst (en nee, dat is dan niet dat de Kerstman langskomt…). En hoe leuk is het dan als Dick Bruna daar een klein handje bij kan helpen.

Plaatjes in het boek

Ik wil niet al teveel van het boek ‘verklappen’ (hoewel het verhaal op zich natuurlijk geen verrassing is, haha), maar dit is echt mijn favoriete afbeelding uit het boekje. Ik vind het echt een kunst hoe simpel de tekening is, terwijl er toch zoveel op wordt uitgebeeld. En het geeft zo goed weer dat dit een plaat uit het kerstverhaal is. <3 <3

Het boek Kerstmis van Dick Bruna is geschikt voor alle leeftijden. 
Het is onder andere te koop via bol.com en kost € 11,50

Ben jij ook opgegroeid met het boek Kerstmis van Dick Bruna? En heb jij het inmiddels ook voor je eigen kids aangeschaft? Hoe vertel je anders het kerstverhaal? Ik ben benieuwd!

xx
Loes

Dit artikel bevat affiliate links. Wil je weten wat dat betekent? Lees dan mijn disclaimer.

Save

Save

Save

Save

Save

Save

 

6 Reacties

 1. Fleur
  17 december 2016 / 14:14

  We hadden het boek vroeger ook, maar nu alleen de stal. Elk jaar sta ik weer in de winkel met het boek in mijn handen, maar leg ik het toch terug omdat ik denk dat we hem al hebben. Maar bij het uitpakken van de kerstspullen kom ik hem dan toch niet tegen. Dit jaar ga ik hem kopen!

  • Loes
   Auteur
   18 december 2016 / 22:12

   Haha, herkenbaar. Ik vind het stiekem jammer dat ik ‘m onder de kerstboom leg. Ik zou het nu al voor willen lezen!

 2. 18 december 2016 / 13:31

  Echt superleuk! Wij vieren hier Kerst zonder de religieuze bijbedoelingen. Desondanks is het natuurlijk wel leuk omdat aan je kind mee te geven 🙂

  • Loes
   Auteur
   18 december 2016 / 22:14

   Klopt, wij vieren het ook zonder religieuze bijbedoelingen, maar wil de kennis wel graag overbrengen. En dat kan met dit boekje zo leuk <3

 3. 18 december 2016 / 18:24

  Ik vind het een erg mooi boekje! Ben zelf wel eens in het Nijntje museum geweest, ben dus wel fan van Dick Bruna!

  • Loes
   Auteur
   18 december 2016 / 22:14

   Ik ook! Leuk he, het Nijntje Museum, daar ben ik ook fan van 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *