Volume in je haar (of het gebrek er aan) | Shoppen

beauty bakery

Toen ik de laatste keer bij de kapper was, keek ik in de spiegel (duh) en toen dacht ik: ‘mmmh, mijn haar is nu wel heeeeel erg op mijn hoofd geplakt…’ Als in: totaal geen volume. Na het föhnen kwam daar wel iets verbetering in, maar ik had het al langer geconstateerd: het is een drama op mijn hoofd. Toen de kapster me bij het weg gaan ook nog eens een proefmonster voor volumeshampoo in de hand drukte, werd het ineens officieel: ik heb geen volume in mijn haar!

SHampoo

Ik gebruik al een hele tijd de shampoobar van Lush, omdat ik die zo lekker vind ruiken (en omdat ik gelezen had dat ‘ie goed zou zijn tegen haaruitval). De shampoobar is aan zijn einde (en in 4 stukjes dus heeeel lastig te gebruiken), dus ik stond ook wel open voor iets nieuws.

Online ging ik op zoek naar de shampoo van de proefmonster (sorry kapper), maar ik schrok een beetje van de prijs: ruim 20 euro voor een shampoo.. Slik. Of het duur is zal ik in het midden laten, maar ik vind het wel veel geld.

Terug naar Lush, want I loooove Lush, maar ik vond het lastig welke shampoobar ik nu weer zou moeten proberen.

The beauty bakery

Toen kwam ik op de site van The Beauty Bakery. Als je Angel kent, dan weet je hoe zij er uit ziet. Je ziet eigenlijk eerst haar haar, en dan de rest (hihi, valt mee, maar check haar Instagram). Zij heeft geen volume, maar VOLUME in haar haar. Eigenlijk met nog grotere letters, maar dat is lastig. En toen ik dus ging zoeken op de website van The Beauty Bakery wist ik wat ik wilde hebben: Big Poofy (Hair)! Dat klinkt toch als muziek in de oren? In die van mij in elk geval wel.

beauty bakery (2)-

Ook een solid shampoo, net als van Lush (serieus, WAAROM heeft niemand mij 10 jaar geleden verteld dat dit bestond??? Het had zoveel ellende op het vliegveld gescheeld, haha). Ik hou er wel van, zo’n shampoo bar. Maar goed, Big Poofy dus. Dit is wat The Beauty Bakery er zelf over zegt:

Ok, I admit… Big Hollywood Hair is de absolute bestseller. Maar – en nu moet je opletten! – we hebben wat ontdekt. De Big Poofy Hair Bar is nog iets heftiger dan de Big Hollywood bar en zorgt voor, je raadt het al… Extra veel volume. En de geur? FRESSSH & WHOOOOSSSSH! Je kunt het vergelijken met onder de douche stappen, daar je vingers in een stopcontact steken, 220 Volt krijgen met als resultaat de dag doorbeuken met de energie van ’n ravende techno chick met Dolly Parton haar. Zoiets.

Hahaha, ik moest erg lachen om deze omschrijving. Het overtuigde me er in elk geval wel van om deze bar te proberen, en niet Big Hollywood Hair.

De bar is prachtig blauw, en ruikt dus naar mint. Dat vind ik wel even een beetje wennen, want ik vind mint eigenlijk alleen passen bij kauwgum of tandpasta, maar ik vind de geur niet vervelend onder de douche. Hij schuimt heerlijk en ik leg ‘m na gebruik gewoon weg op het bakje van Lush (hij is ‘iets’ groter dan de shampoobar van Lush, dus past niet in het doosje.. Angel, ga je ook nog leuke blikjes verkopen waar je de shampoobar in kunt bewaren? Please??).

Tijdens het eerste gebruik merk ik niks ‘vreemds’ en mijn haar word in elk geval lekker schoon. Gelukkig, want dat moet shampoo ook doen natuurlijk.

Conditioner

Naast dat ik ‘plat haar’ heb, heb ik ook echt een conditioner nodig. Anders is het inderdaad net of ik met mijn vingers in het stopcontact heb gezeten: pluizig en raar wordt het dan. Gelukkig had The Beauty Bakery ook conditioners in het assortiment, en bij het zien van het assortiment wist ik direct welke ik wilde proberen: Coco Banana!

beauty bakery (3)-

Restoring Conditioner staat er op het doosje. Dit is wat The Beauty Bakery er zelf over zegt:

Een rijke haarbehandeling speciaal ontwikkeld voor droog en pluizig haar.  Kokosolie en banaan geven droog, dof haar extra glans en vooral banaan gaat haaruitval tegen. De voedende ingrediënten geven het haar een rammer van een opknapbeurt door de vochtbalans te herstellen en de structuur te versterken. De formule vormt een beschermende barrière om het haar en helpt daarmee gespleten haarpunten en haarbreuk te voorkomen. Geeft het haar kracht en volume zonder het te verzwaren met als resultaat zacht, soepel en beresterk haar.

Was je haar met shampoo en spoel goed uit met lauw/warm water. Breng de conditioner niet rechtstreeks op de hoofdhuid maar alleen in de lengte van het haar zodat de haaraanzet juist en stevigheid volume behoudt en alleen de lokken zacht en soepel worden. Laat vijf minuten intrekken, spoel uit en breng het haar in model zoals je gewend bent.

Kokosolie en banaan, wat een heerlijke geur samen. Enne, geeft volume he.. Kom maar op!

beauty bakery (4)-

Kijk dan, dit ziet er toch bijna uit om op te eten? Ik vind het er echt lekker uit zien, haha. Het enige nadeel van deze conditioner vind ik wel het potje.. Zoals je ziet gaat er direct conditioner in de rand van de deksel zitten, en onder de douche vind ik dit echt irritant om te gebruiken. Maar goed, dat maakt niet uit, want die geur… Oh joh, het is gewoon jammer dat je dat online niet kunt ruiken… Zo heerlijk!

Het resultaat?

beauty bakery (1)-

Nou, ik kan je vertellen dat ik erg blij werd van het resultaat na het gebruik van beide producten. Ik heb de conditioner zoals in de omschrijving alleen in de puntjes gebruikt (overigens deed ik dat altijd al met conditioner), zodat de haaraanzet niet zo plat werd. En echt, ik kan het verschil merken. Tuurlijk helpt mijn pasgeknipte haar ook een beetje mee (als mijn haar net geknipt is, zit het altijd net iets beter), maar ik merk echt dat er meer volume in zit. Het voelt lichter, zakt niet zo plat in gedurende de dag en voelt lekker aan.

Het leukste aan dit alles? De shampoobar kost € 5,90 en de conditioner € 4,90. Dat is samen dus de helft van de shampoo van de kapper en ook nog eens goedkoper dan Lush. Misschien dat ik de volgende keer de andere bar ook eens ga proberen, gewoon, om te kijken hoe die bevalt!

Kende jij The Beauty Bakery al? En heb je er wel eens iets besteld? En ken jij het probleem van geen volume in je haar? Wat is jouw tip daar voor? Laat het weten in de comments, ik ben erg benieuwd!

xx
Loes

 

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *